La catedră, avem nevoie de oameni dedicaţi, care ştiu cum să modeleze noile generaţii, avem nevoie de securitate şi siguranţă în fiecare unitate de învăţământ din ţară – mesajul președintelui FSLI, Simion Hăncescu

237 de vizualizări
Simion Hăncescu / Foto: Gov.ro
La început de an școlar, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ transmite un mesaj în care atrage atenția că: “la catedră, avem nevoie de oameni dedicaţi, care ştiu cum să modeleze noile generaţii. (…) Avem nevoie de securitate şi siguranţă în fiecare unitate de învăţământ din ţară, pentru că pericolele care pândesc la poarta şcolilor sunt reale”, scrie în comunicatul de presă semnat de președintele FSLI, Simion Hăncescu.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ transmite un mesaj în prima zi de școală și semnalează faptul că în școli “avem nevoie de securitate şi siguranţă în fiecare unitate de învăţământ din ţară, pentru că pericolele care pândesc la poarta şcolilor sunt reale: violenţă, bullying, adicţii”.

Președintele FSLI, Simion Hăncescu, subliniază că “la catedră, avem nevoie de oameni dedicaţi, care ştiu cum să modeleze noile generaţii, oferindu-le un sistem de valori puternic şi nu unul clădit pe tentaţii trecătoare, lipsit de substanţă, de moralitate. (…)De aceea, școala românească are nevoie de o voce comună a dascălilor, părinților și a elevilor!”, mai scrie n mesajul FSLI.

Informații de context

Cu doar 3 zile înainte de începerea anului școlar, ministra Educației a anunțat că Guvernul a suplimentat cu 7.800 de posturi în învățământ, “astfel, numărul de posturi în sistemul de educație trece de 300.000 de posturi”, spunea Ligia Deca.

Potrivit ministrei, posturile au fost alocate pentru creșe și grădinițe dar și pentru profesori de sprijin pentru elevi cu CES și informaticieni pentru laboratoarele inteligente din școli.

“Astfel, numărul de posturi în sistemul de educație trece de 300.000 de posturi. Avem creșe noi care vor fi date în folosință în acest an. Vorbim și de 98 de servicii de educație timpurie complementare prin PNRR. De asemenea, creștem numărul de îngrijitoare pentru creșe și grădinițe. În această suplimentare de posturi intră și posturi de profesori de sprijin pentru copiii cu cerințe educaționale speciale, logopezi, profesori pentru școala din spital sau pentru școala la domiciliu”.

Întrebată de jurnaliști de câți profesori mai este nevoie în sistem, Ligia Deca a spus că “în acest moment avem posturile pentru ca școala să înceapă în condiții bune și foarte bune“.

Posturile sunt dedicate noilor profesori care ar urma să predea la cele peste 2.500 de noi clase formate în școli, sunt pentru profesorii de sprijin pentru copiii cu Cerințe Educaționale Speciale (CES) trecuți de la învățământul special la învățământul de masă, pentru mediatori școlari care să intervină în zonele cu abandon școlar ridicat și pentru informaticieni care să se ocupe de noile laboratoare smart contractate de școli prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Posturile noi ar urma să se înființeze după concursul de angajare. Cu alte cuvinte, cel puțin în acest an școlar, aceste posturi ar urma să fie ocupate prin detașări „în interesul învățământului”, cunoscute drept numiri din pix, politice, la mâna oamenilor politici din Ministerul Educației și inspectoratele școlare, după cum a arătat Edupedu.ro aici.

Mesajul integral al FSLI


3 comments
  1. Rusinica. Noi nu uitam. Sa nu uiti, Darie! Ne-ati scos din greva, fara vointa noastra. Bataie de joc. Multi am ieșit din randurile sindicatului. Nu avem nevoie de farimiturile voastre. Economisim cu mult mai mult decat sa va platim cotizatii si sa aveți voi beneficii. Treceti la catedre ca mancati degeaba cotizatiile. Pardon, sunteți platiti sa fiti tradatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Accesul gratuit sau cu plată pe terenurile de sport din curtea școlii în afara programului școlar, prevăzut într-un nou proiect de lege. Inițiatorii: S-au făcut pași în unele orașe, dar mulți primari evită să ia măsuri invocând lipsa unor norme clare

Accesul gratuit sau cu plată al copiilor și adulților pe terenurile de sport ale școlilor după terminarea programului școlar, acces blocat în unitățile de învățământ din multe localități din țară,…
Vezi articolul

LIVE VIDEO TEXT Luăm în calcul ca ceea ce acum este Curriculum la decizia școlii să devină Curriculum la decizia elevului, din oferta școlii / Reevaluare după un an pentru organizarea modulară a anului școlar – Ligia Deca, în prima conferință de presă în calitate de ministru al Educației

Prima conferință de presă a noului ministru al Educației, Ligia Deca, a avut loc joi, 13 octombrie, între 11:00 și 12:00. Subiectele conferinței: prioritățile mandatului și proiectele legislative ale educației.…
Vezi articolul