Klaus Iohannis: Recomandările sunt ca elevii să meargă la școală când pot fi asigurate măsurile care să îi țină în siguranță. În țară rata de infectare este foarte mare, aceste condiții nu pot fi garantate

8.858 de vizualizări
identitatea de gen în școli
Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu
Președintele Klaus Iohannis a declarat duminică dimineață că recomandările Organizației Mondiale a Sănătății “sunt ca elevii să meargă la școală atunci când pot fi asigurate măsurile care să îi țină în siguranță”. “În condițiile în care la noi în țară rata de infectare este foarte mare, aceste condiții nu pot fi garantate și, din păcate, este necesar să se facă învățământ online”, a spus președintele.

Toate școlile și grădinițele din România au fost închise până pe 9 decembrie 2020, pentru 30 de zile, ca urmare a unei decizii prin care președintele și premierul au suspendat descentralizarea deciziei de închidere/deschidere a școlilor în timpul pandemiei COVID-19. Elevii, profesorii și părinții vor afla, la începutul săptămânii viitoare, după alegerile parlamentare din 6 decembrie, dacă școlile vor rămâne închise până la vacanța de Crăciun sau se deschid de pe 9 decembrie.

Klaus Iohannis, întrebat de presă dacă este de acord că elevii pierd 2 ani de școală din cauza suspendării cursurilor, în condițiile în care OMS recomandă ca școlile să fie deschise în perioada pandemiei:
  • Nu sunt de acord cu această afirmație [conform căreia elevii pierd 2 ani școlari, prin suspendarea orelor fizic în clase – N.Red.], dar cert este că elevii și părinții pierd mult prin faptul că nu se pot desfășura orele fizic la clasă.
  • Însă aceste recomandări [recomandările OMS ca școlile să rămână deschise – N.Red.] trebuie citite până la capăt.
  • Sigur, recomandările sunt ca elevii să meargă la școală atunci când pot fi asigurate măsurile care să îi țină în siguranță. Deci atunci când pot să meargă în condiții de siguranță.
  • În condițiile în care la noi în țară rata de infectare este foarte mare, aceste condiții nu pot fi garantate și din păcate este necesar să se facă învățământ online.
  • Cu cât mai bine respectăm noi regulile, cu atât mai ușor se pot întoarce copiii la școală.

Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Citește și:
DOCUMENT Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS
Raed Arafat: Recomandarea OMS ca școlile să rămână deschise e o recomandare, nu înseamnă că este aplicabilă la toți
VIDEO Ludovic Orban, întrebat dacă școlile mai rămân mult închise: Aproape toate țările care păstraseră învățământul în clasă, între timp au suspendat cursurile în clasă / Moderator: Dați-mi niște exemple / Orban: În Franța au fost proteste
BREAKING Klaus Iohannis: Școlile trebuie să treacă toate în online / Ludovic Orban: Aplicabilitatea acestor decizii va fi de luni
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere ca şcolile să rămână deschise: „Trebuie să menţinem şcolile deschise până la capăt, pentru că nu ne permitem o generaţie pierdută”

2 comments
  1. Foarte bine! Sanatatea primeaza! Nu e vorba doar despre asigurarea masurilor de siguranta in scoli (care se respecta si nu prea), ar trebui luat in calcul si pericolul din mijloacele de transport, unde se ingramadesc toti ca oile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Transportul gratuit al elevilor, discutat la Guvern cu reprezentanții elevilor. Robert Avram, CNE: Premierul și-a asumat constituirea unui comitet interministerial coordonat de la nivelul cancelariei, cel mai probabil, dar cu implicarea dumnealui, în așa fel încât până la finalul anului calendaristic să avem deja o soluție pe termen lung, care va fi subvenția

„Pe termen scurt, se va merge pe acea ordonanță de urgență cu suma forfetară: 60 de lei pentru primii 3 km, 6 lei pentru următorii km, cu posibilitate de dublare”,…
Vezi articolul

World Education Fair are loc în acest weekend în București, Iași și Timișoara. Olanda înlocuiește Marea Britanie ca cea mai populară destinație de studiu. Țările europene în care studiile universitare sunt gratuite

Tinerii interesați să studieze în străinătate pot să participe și anul acesta la târgul World Education Fair, organizat la Hotel Radisson Blu din București, în perioada 25-28 septembrie, cu respectarea…
Vezi articolul

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunţă înfiinţarea Observatorului Naţional al Copilului: Trebuie să ştim în mod real câţi copii sunt în situaţii de risc / 46.000 de copii, în centre de plasament

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse Gabriela Firea a anunţat, luni, pe Facebook, înfiinţarea Observatorului Naţional al Copilului care va costa 9 milioane de euro din fonduri nerambursabile. Este…
Vezi articolul