Am încredere că ceea ce veți învăța acum vă va folosi în viitor pentru a putea construi o lume mai bună, scrie președintele Klaus Iohannis de Ziua Internațională a Elevului și Studentului într-un mesaj pe Facebook, în condițiile în care toate școlile sunt închise, cursurile se desfășoară 100% online, iar calitatea orelor online este contestată de mutle ori de către elevi și părinți. În plus, un document guvernamental obținut de Edupedu.ro arată că aproape un milioan de elevi nu au avut deloc acces la educație în ultimele luni.
Mesajul integral la Președintelui: „Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Elevului și Studentului într-un context dificil pentru cei care învață. Din nefericire, situația epidemiologică actuală ne obligă să derulăm activitatea educațională on-line, iar lipsa contactului direct cu profesorii și colegii poate fi adesea demotivantă.
Știu însă, dragi elevi și studenți, că aveți capacitatea de a vă adapta rapid oricărui nou mediu și sunt convins că veți depăși cu bine și această perioadă dificilă, în care eforturile tuturor sunt canalizate spre protejarea sănătății întregii comunități.
Contez în continuare pe voi și am încredere că ceea ce veți învăța acum vă va folosi în viitor pentru a putea construi o lume mai bună.
Vă asigur că în perioada următoare, prin proiecte clare și bine gândite, vom identifica cele mai bune soluții pentru recuperarea oricăror decalaje acumulate. Vă doresc mult succes! La mulți ani!”
Mesajul vine în condițiile în care Comisia Europeană a avertizat săptămâna trecută, în cel mai recent Monitor al Educației, că trecerea la învățământul la distanță riscă să agraveze inegalitățile deja mari.
De pe 7 noiembrie până pe 9 decembrie toate școlile din România sunt închise, elevii învață online. Perioada se suprapune peste campania electorală pentru alegerile parlamentare. Președintele Klaus Iohannis a fost cel care a anunțat această decizie, iar premierul Orban a motivat spunînd că închiderea școlilor reduce mobilitatea, și că „adolescenții sunt răspândaci” de virus.
Cifrele oficiale arată că “aproape un milion de copii”, adică unul din trei elevi din România, nu au avut acces la educație timp de mai multe luni, după decizia de închidere a școlilor, potrivit documentului Planul Național de Reziliență și Redresare, consultat de Edupedu.ro.
Este un document de lucru al Guvernului, care urmează să fie prezentat Comisiei Europene în negocierea proiectelor propuse spre finanțare din fondul special NextGeneration EU, care alocă României 30,4 miliarde de euro.
Știrea este în curs de actualizare
1 comment
Cata impertinenta din partea ta …vor face fata in continuare la ceee???la lipsuri?Voi faceti numai mizerii si poporul roman va suporta penalizarile din partea Uniunii Europene.O sa vedeti ca ve-ti deschide scolile imediat dupa alegeri!!!!