Kelemen Hunor propune nume de candidați la prezidențiale din partea coaliției de guvernare: Daniel David, Daniel Funeriu, Toader Paleologu, Nicușor Dan

2.910 vizualizări
Foto: colaj Edupedu.ro
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi despre variante de prezidenţiabili din partea coaliţiei de guvernare că în opinia sa ar putea fi Daniel David, profesor universitar, rectorul UBB, sau Daniel Funeriu, Toader Paleologu, Crin Antonescu, Nicușor Dan, personalităţi care au şi capacitatea şi calitatea intelectuală şi calităţile umane, politice.

El a precizat că este important ca cei care vor forma guvernul să aibă un singur candidat la alegerile prezidenţiale şi că acestea ar putea fi organizare pe 16 martie, primul tur şi pe 30 martie, al doilea tur de scrutin, transmite News.ro.

Preşedintele UDMR a declarat la Digi 24 că cei care vor forma guvernul trebuie să aibă un singur candidat la alegerile prezidenţiale.

”Când se va face acordul de coaliţei, acolo trebuie să scrie când vor fi alegerile prezidenţiale, anul viitor, Dacă în acest an se dă HG, pe 16 martie putem avea primul tur şi pe 30 martie al doilea tur, respectând tot calendarul legal. Şi acest Guvern poate da HG, pentru că este un guvern cu puteri depline până pe 21 decembrie. Acest guvern va trebui să dea şi OUG privind măsurile fiscale pe anul viitor, fiindcă nu avem în acest moment niciun proiect de buget”, a spus Kelemen Hunor.

El a menţionat că ”trebuie un om familiarizat cu lumea politică, care este acceptat de toate partidele şi care poate să stârnească emoţii şi poate să intre într-o dezbatere politică şi are calităţile necesare pentru a fi preşedintele României”.

”Sunt câteva personalităţi de acest gen, dacă vrem să căutăm în zona academică avem pe Daniel David, profesor universitar, rectorul UBB, nu am vorbit cu el, e părarea mea personală. Dacă vrem ceva din zona politică putem vorbi de Daniel Funeriu, de Toader Paleologu, de Crin Antonescu, personalităţi care au şi capacitatea şi calitatea intelectuală şi calităţile umane, politice. Dar nu am vorbit cu ei. (..) Şi Nicuşor Dan, dar trebuie să fie de acord toată lumea cu acest candidat”, a mai arătat liderul UDMR.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

7 comments
  1. Sa stea toti acasa. Nu mai incercati apele. Nu ii votam pe niciunul.
    Cautati un om apolitic, curat, meritocrat. Greu, nu? Ati avut grija sa ii rasoliti. Oamenii cu bun simt nu se baga in politica, au vazut saracii ce inseamna manjirea, corupția, nepotismul.

  2. Domnul Paleologu e net superior celorlalti, un plus valoare pt Romania,dar nu stiu daca oamenii submediocri l-ar vota… David sa isi vada de psihologia lui, nu il tin puterile, cu toate ca s-a urcat pe ideea de Nato… Se alinta si el un pic…

  3. Calități umane la Funeriu? Cât de rău se predă româna în zona din care provine d-l Hunor ca să facă astfel de confuzii?!

  4. Doamne fereste…numai dezastre…unul si unul. Eu am impresia ca romanul are sindrom Stockholm(vezi Nicusor Dan) si dementa senila daca uita cine si ce a facut Funeriu.

    1. ai dreptate , Funeriu cu camerele lui , la bac , a stricat ordinea mondială a fraudei și copiatului , a dat jos de pe piedestal licee fantoma care scoteau analfabeti pe banda rulanta cu 10 bac , ( nu că acuma n ar mai scoate , că doar sa inventat până de curent din timpul examenului )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Noua directoare a Institutului Cultural Român din Londra, Catinca Nistor, nu a absolvit London School of Economics, așa cum a susținut la audierile din Parlament și în CV, potrivit unui răspuns oficial al LSE

Actrița Catinca Maria Nistor, numită de Parlament director la Institutul Cultural Român din Londra fără concurs, nu a absolvit și nici nu a urmat cursurile prestigioasei universități London School of…
Vezi articolul

Povestea demisiei președintelui Universității Stanford: acuzații de fraudă și manipularea imaginilor și primul premiu George Polk pentru jurnalism pentru un ziar condus de studenți de la care a pornit ancheta. Raportul, însă, îl exonerează pe Tessier-Lavigne de toate acuzațiile

Marc Tessier-Lavigne, președintele Universității Stanford, a fost acuzat că a manipulat datele și imaginile din mai multe articole științifice la care a fost coautor sau pe care le-a coordonat, publicate…
Vezi articolul

Aștept de la profesori să întoarcă efortul Guvernului. Simpla prezență la clasă a profesorilor nu e suficientă. Nu cer niciunui profesor să facă lucruri imposibile, cer să își facă meseria, așa cum trebuie să o facă, spune premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a spus că așteaptă de la profesori “să întoarcă efortul Guvernului”, făcând referire la Legea salarizării unitare și la majorările salariale promise pentru a încetarea grevei din…
Vezi articolul

Profesoara de matematică din Azuga, dată afară de școală după ce a lăsat corigenți 12 elevi înainte de Evaluarea Națională în 2023 și repusă în funcție de Inspectorat, vrea să se angajeze în București. Are cel mai mare punctaj dintre toți profesorii de matematică cu dosar de pretransfer, potrivit ISMB

Profesoara de matematică de la Liceul Teoretic din Azuga, care în urmă cu un an a lăsat corigenți 12 elevi înainte de Evaluarea Națională și apoi a fost mutată la…
Vezi articolul