Kelemen Hunor: O duc pe fetița mea dimineața la școală, au toți niște valize, trollere, parcă pleacă în călătorie de o săptămână / Cadrul e fain în legea României Educate, dar conținutul… E foarte rigid sistemul

1.025 de vizualizări
Foto: Ilona Andrei – G4Media
Președintele UDMR și candidat al Uniunii la alegerile prezidenţiale, Kelemen Hunor, a afirmat că sistemul de educație este „extrem de rigid”, într-o declarație oferită miercuri, la Antena 3. Acesta a subliniat că elevii din învățământul primar au ghiozdane „ca niște valize, trollere” și că trebuie să stea la școală „cât stă un adult la locul de muncă”.

Întrebat despre programul România Educată, Hunor a adus mai întâi în discuție ghiozdanele grele ale elevilor.

„Eu o duc pe fetița mea dimineața la școală, înainte să mă urc în avion să vin spre București. Au toți în clasa a IV-a, a V-a, a III-a, niște valize, trollere, parcă pleacă în călătorie de o săptămână. Că nu poate ridica, dacă pui rucsacul în spate, cade în spate copilul”, a afirmat Kelemen Hunor.

Acesta a continuat să vorbească despre timpul petrecut de elevi la școală, care, în opinia sa, se apropie de cel al unei săptămâni de muncă pentru un adult.

„Deci 40 de ore să stea un copil în clasa a VII-a, în clasa a VIII-a, săptămânal, cât stă un adult la locul de muncă? E crimă. Deci de ce scoatem noi pe bandă rulantă analfabeți funcționali? Sistemul este extrem de rigid. După care ar trebui să facă și sport, după care ar trebui să mai stea și cu prietenii și eventual și cu familia. Deci noi nu creștem spirite, ci oameni care după aceea nu se vor descurca. Da, e o problemă. Cadrul e fain în legea României Educate, dar conținutul… E foarte rigid sistemul, știți și dumneavoastră, știu și eu. Aici, sigur, urmează următoarea guvernare, să mai flexibilizeze, dacă poate și dacă dorește”, a completat Kelemen Hunor.

Informații de context

România Educată este proiectul lansat de actualul președinte al României, Klaus Iohannis, în ianuarie 2016, prin care anunța că învățământul românesc va intra într-un proces de reformare.


5 comments
  1. Mă sperie profesorii care gândesc ca doamna Aureliana.Grav este că sunteți că familia Johanis care sunt tot profesori ,dar nu iubiți și nu aveți empatie pentru elevi și copii.

  2. Mai usor cu pianul pe scari, Hunor, tatic cu varsta de bunic. Un tata tanar cara ghiozdanul elevului. Si oricum cara toate cwcaturile la scoala. Sunt profesor si vad sticlanul de 1 litru de apa, penarul burdusit ca sa se vada ultimul racnet de carioci cu sclipici Frozen si pixurile cu lumini etc. Copiii au 4 ore la primar. Din care sigur macar una fara manual si caiet in ziua respectiva. Deci… Ganditi-va ca pe vremea noastra toate erau mult mai rudimentare si mai grele decat azi. Nu ne-a mai plans nimeni si nu ne-am plans la nimeni, ca de-atata parenting, ne luam o scatoalca de ne sareau plangerile si revoltele din cap. Si bateam asa jumate de oras singurei cu cheia de gat inca de la clasa I.

    1. cucoană, copiii din școala primară au manuale, au auxiliare și au și caiete pentru multe materii (mate, română, limbă străină, Muzica! religie, dezvoltare personala (?). au nevoie de apă, că nu au țâșnitoare în curte ca pe vremea noastră (și, ce să zic, pe vremea noastră nici nu erau 37 e grade în iunie). uneori cară ustensile pentru desen și încălțările de schimb pentru sport. ghiozdanul are și el o greutate, dacă ii alegi unul care să nu îi rupă spatele cu toate porcăriile din el. și cum nu toți copiii mănâncă de la McDonald’s de la 9 luni, multe ghiozdane sunt mai grele decât copiii! așa că scutiți-ne cu penare burdușite (cât de burdușit să fie, frate, un penar, o fi trusă din ăia de instalator?) ca sa se laude elevul. cred că proiectați ceva din copilăria tristă în care vedeați penare in Neckermann și la noi erau doar din alea din lemn:)))

  3. “Cadrul e fain în legea României Educate”

    Dl. Kelemen sa aiba amabilitatea sa ne explice si noua care este acest cadru si ce este fain la el? Nu stiu cum, noua ne-a scapat acest detaliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Copiii mei, unii de 11 ani, clasa a V-a, nu citesc, nu calculează, scriu greu de mână. Ei sigur ar fi rămas repetenți în clasele 1-4, scrie Cristiana Ionescu, EDULIER

Una dintre reacțiile marcante la declarațiile ministrului Educației, despre repetenția de la clasa I, este cea a Cristianei Ionescu, fondatoarea Asociației EDULIER. Cristiana scrie, într-o postare pe contul său de…
Vezi articolul

Scrisoare a elevilor și părinților către profesorii diriginți, pentru a aplica fișa de feedback la clase: Educația poate să aibă loc doar dacă elevii își dau interesul la ore și sunt interesați de ceea ce se întâmplă

„Doamnelor și domnilor profesori, credem împreună că educația poate să aibă loc doar dacă elevii își dau interesul la ore și sunt interesați de ceea ce se întâmplă. Acest lucru…
Vezi articolul
Premierul Nicolae Ciucă în ședința de guvern în care l-a prezentat pe „consilierul Ion“, inteligența artificială care va ajuta Executivul / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Consilierul Ion, inteligența artificială care îl va ajuta pe Nicolae Ciucă, acuzat că a „furat“ o imagine dintr-un film al unei școli. Primăria Ciugud: „Știm că vrei să fii cât mai uman, astfel încât, de data aceasta, spunem doar că «a greși e omenește»“ / Ion: „Îmi cer scuze pentru situația creată. Am renunțat la imaginea în cauză și vă promit că am învățat din această experiență”

Consilierul Ion, inteligența artificială prezentată săptămâna aceasta de premierul Nicolae Ciucă drept noul său consilier onorific care va ajuta Executivul să fie ”informat în timp real de problemele și dorințele…
Vezi articolul

România suspendă din 1 iunie participarea la Institutul Unificat de Cercetări Nucleare din Rusia / Cotizația României la institutul de lângă Moscova, de 4 milioane de dolari pe 2022, nu va fi achitată “atât timp cât situația din Ucraina se menține”

România își suspendă din 1 iunie a.c. participarea la Institutul Unificat de Cercetări Nucleare (IUCN) din Dubna, Rusia, în urma agresiunii ruse în Ucraina, iar declarația de suspendare va fi…
Vezi articolul