Kallós Zoltán, profesor de geografie și inspector școlar, anunțat secretar de stat la Ministerul Educației de către UDMR

7.717 vizualizări
Foto: Facebook.com
Profesor de geografie, fost director și inspector general adjunct la ISJ Satu-Mare, Kallós Zoltán a fost desemnat să ocupe postul de secretar de stat la Ministerul Educației, potrivit unui comunicat de presă publicat de UDMR.

Kallós Zoltán are 41 e ani și este acum consilier județean și inspector școlar general adjunct în Satu Mare.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, Kallos Zoltan a câștigat concursul de inspectori școlari în iunie 2017, iar în iulie 2017 ministrul Educației de la acea vreme, Liviu Marian Pop, a semnat contractele de management cu acesta și alte 4 persoane.

Foto: edu.ro/7 iulie 2017

Potrivit site-ului partidului din care face parte, acesta „s-a născut în data de 1 decembrie 1979 în Satu Mare. A urmat studiile Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Geografie.

Și-a început cariera în învățământ în anul 2002, ca profesor de geografie, iar în perioada 2005-2017 a ocupat funcția de director al Școlii Gimnaziale ”Bem József” din Cărășeu.

Din 2017 până în prezent, în calitate de inspector școlar general adjunct, a realizat implementarea unui sistem managerial performant, axat pe creșterea calității actului educațional în unitățile de învățământ din județ și pe dezvoltarea relațiilor intercomunitare”, se mai arată în prezentare.

Din anul 2019 este președinte al Uniunii Cadrelor Didactice Maghiare din România – Filiala Satu Mare.

Potrivit declarației sale de avere, are două terenuri moștenite, unul agricol și altul intravilan, plus o casă în satul Culciu mic din juețul Satu Mare. Deține o Dacia Logan din 2006 și un Volkswaggen Passat din 2016, ambele cumpărate.

Are un credit la bancă, luat în 2008, pe o durată de 40 de ani, din care mai are de plătit peste 37 de mii de euro.

Este căsătorit, iar soția sa este învățătoare.

Ministerul Educației avea până acum 5 posturi de secretar de stat, cu tot cu secretarul de stat pentru cercetare, plus unul de subsecretar de stat. Potrivit informațiilor publicate în decembrie 2020 la Educație vor fi 5 secretari de stat, din care 3 de la PNL, 1 de la USR și 1 de la UDMR.

Liberala Violeta Vijulie va fi secretar de stat pe fonduri europene la Ministerul Educației, în locul Mihaelei Popa, potrivit surselor Edupedu.ro. Expertă în comunicare, după cum singură se intitulează, Vijulie a confirmat în urmă cu doar o zi că pierde funcția de președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici. Agenția “a fost cerută de USR”, a susținut Vijulie, care a declarat pe 11 ianuarie că “eu voi fi demnitar în altă instituție a României”.

Foto: Facebook.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Trei cadre didactice de la un liceu din Satu Mare aflate în Turcia la un proiect Erasmus s-au întors în țară / Un grup de 9 studenți alături de însoțitor urmează să ajungă în România, transmite agenția care se ocupă cu implementarea programelor Erasmus în țară

Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale anunță că au revenit în țară trei profesori de la un liceu din Satu Mare, și urmează să sosească…
Vezi articolul

Prioritățile propuse de Ministerul Educației pentru “consolidarea calității” doctoratelor și integritate în mediul universitar / Prioritățile pe termen mediu pentru studenți, finanțarea și reforma activităților universitare – descrise în proiectul de buget pe 2022

Transparentizarea deciziilor pe care le iau universitățile cu privire la studiile doctorale este o prioritate pe termen mediu pentru Ministerul Educației, alături de “strategii proprii” ale universităților pentru prevenirea fraudelor…
Vezi articolul

Demiterea șefilor de Direcții de educație din Republica Moldova care nu au fost desemnați prin concurs, cerută de ministrul Dan Perciun: Două treimi din directorii organismelor locale de specialitate în învățământ trebuie demiși / Ministerul va desemna interimari, în cazul în care autoritățile locale refuză desfacerea contractelor

Ministerul Educației din Republica Moldova le-a cerut oficial autorităților locale să-i demită pe șefii Direcțiilor de educație (echivalentul Inspectoratelor Școlare Județene din România – N.Red.) care se află în funcție…
Vezi articolul