Universitatea din București se promovează, marți, într-un comunicat de presă ce marchează premiul Pulitzer pe care o echipă de jurnaliști de la Washington Post, din care face parte și Monica Ulmanu, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării a UB, l-a primit luni. Pe pagina de profil a Monicăi Ulmanu, pe site-ul Washington Post, nu sunt menționate nici Universitatea din București, nici FJSC, ci realizările sale ulterioare: Universitatea din Carolina de Nord-Chapel Hill, un master in comunicare vizuală, o serie de premii internaționale și cariera sa de până acum, ce a inclus un stagiu la New York Times, apoi slujbe la Thomson Reuters și Boston Globe și o poziție de editor la The Guardian, de unde s-a mutat la actualul loc de muncă în 2018.
Echipa The Washington Post, din care face parte Monica Ulmanu, s-a numărat printre câștigătorii premiilor Pulitzer, printr-o serie de materiale ce au explicat efectele încălzirii globale și ale temparaturilor extreme asupra planetei și asupra SUA.
Comunicatul UB amintește că, după studiile la București, Monica Ulmanu a primit o bursă Fulbright în SUA, țară unde s-a specializat în jurnalismul vizual.
Același comunicat prezintă, apoi, informații despre presigioasele Premii Pulitzer, urmate despre detalii referitoare la ediția din acest an, când anunțarea câștigătorilor a fost amânată din cauza situației produse de pandemie. În acest context legat de Pulitzer, comunicatul adaugă imediat informații despre Universitatea din București, “printre cele mai puternice și reputate instituții de învățământ superior din România”.
- Iar la finalul comunicatului UB – un paragraf și despre FJSC, “prima facultate de jurnalism înființată după 1990, fiind recunoscută pe plan național și internațional drept un spațiu al formării profesionale pentru domeniul științe ale comunicării”.