Johnson&Johnson a început joi studiile clinice de siguranţă pe oameni pentru vaccinul său împotriva Covid-19

205 vizualizări
Foto: Pexels.com
Johnson & Johnson (J&J) a început joi studiile clinice de siguranţă pe oameni pentru vaccinul său împotriva Covid-19, după publicarea detaliilor referitoare la un studiu pe maimuţe care a arătat că vaccinul său candidat cel mai performant a oferit o protecţie puternică într-o singură doză, transmite Reuters, citată de News.ro.

Atunci când au fost expuse la virus, toate cele şase animale vaccinate au fost complet protejate de îmbolnăvirea plămânilor şi cinci din şase au fost protejate de infecţie, care a fost măsurată prin prezenţa virusului în nări, potrivit studiului publicat în revista Nature.

”Acest lucru ne dă încredere că putem testa vaccinul într-o singură doză în această epidemie şi să aflăm dacă are un efect protector asupra oamenilor”, a declarat dr. Paul Stoffels, directorul ştiinţific al J&J, într-un interviu telefonic.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

România să devină producător european de cipuri prin crearea unui “ecosistem național în microelectronică” – propunerea unui grup de lucru sub egida Academiei Române, ce reunește profesori, cercetători și reprezentanți ai industriei

Poziționarea rapidă a României drept producător european de cipuri și componente microelectronice pentru tehnologii avansate este susținută de cercetători ai Academiei Române, profesori universitari și reprezentanți ai industriei. Reuniți într-un…
Vezi articolul

Ministrul Cercetării susține că sunt directori de institute de cercetare care au spor de muncă grea. Hurduc propune plafonarea la 12.000 de lei net a salariilor pentru șefi, după ce tot el le aprobase bugete scandaloase

După scandalul bugetelor de salarii foarte mari pentru șefii câtorva institute de cercetare românești, aflate în coordonarea Ministerului Cercetării, ministrul susține că a descoperit cazuri în care directorii aveau spor…
Vezi articolul

EXCLUSIV Softurile antiplagiat nu înlocuiesc comisiile de experți în analizarea plagiatelor. Vor fi acceptate sesizări de plagiat și pe teze de doctorat evaluate in integrum. CNATDCU poate propune modificarea calificativului acordat de către comisia de doctorat – Noile reguli de analizare a plagiatelor

Forul care analizează plagiatele din tezele de doctorat va accepta sesizări de plagiat depuse inclusiv la tezele deja evaluate in integrum, cu condiția ca aceste noi sesizări să aducă probe…
Vezi articolul

Premiul Nobel pentru Fizică 2024 – acordat lui John Hopfield și Geoffrey Hinton „pentru descoperirile și invențiile fundamentale care permit învățarea automată”, „esențiale pentru dezvoltarea modelelor de inteligență artificială”

Cercetătorii John Hopfield și Geoffrey Hinton au primit premiul Nobel pentru Fizică 2024, „pentru descoperirile și invențiile fundamentale care permit învățarea automată cu ajutorul rețelelor neuronale artificiale”, anunță Academia Regală…
Vezi articolul