Jean Marie Lehn, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie, primește astăzi titlul de Doctor Honoris Causa la Universitatea de Vest din Timișoara

224 de vizualizări
Trei laureați Nobel la Universitatea de Vest din Timișoara / Foto: UVT
Jean Marie Lehn, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie, primește marți, 11 aprilie, titlul de Doctor Honoris Causa la Universitatea de Vest din Timișoara, potrivit unui comunicat al instituției de învățământ. Luni, 10 aprilie, a debutat la Timișoara prima conferință, organizată după pandemie, ce reunește în România cercetători și profesori români din străinătate.

Potrivit anunțului, festivitatea de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa pentru Jean Marie Lehn se vor desfășura în Aula Magna „Ioan Curea” a UVT. Evenimentul începe la ora 9.

„Evenimentul va beneficia de traducere simultană, iar participanții care doresc să audieze traducerea vor putea folosi o aplicație gratuită a telefonului mobil (Interactio), utilizând căștile personale din dotarea acestuia”, potrivit sursei citate mai sus.

Ce este Conferința Smart Diaspora 2023

Conferința „Smart Diaspora 2023 – diaspora în învățământ superior, știință, inovare și antreprenoriat” (10-13 aprilie) se desfășoară în perioada 10-13 aprilie, la Timișoara, organizată sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și egida Guvernului României, Ministerului Educației și Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, de Alianța Timișoara Universitară (ATU), UEFISCDI cu participarea Academiei Române, se arată într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Evenimentul este organizat în 38 de Workshop-uri. Sunt anunțați aproximativ 400 participanți din diaspora, 550 din țară și 300 din cadrul universităților membre ale Alianței Timișoara Universitară. Invitații din diaspora provin din peste 30 de țări, majoritatea din Uniunea Europeană, dar cuprind și cercetători și profesori din SUA, Marea Britanie și Republica Moldova. O altă zonă specială de proveniență este reprezentată de participanți din țări îndepărtate, precum Japonia, Singapore sau Australia.

În ultima zi a conferinței Conferința „Smart Diaspora 2023 – diaspora în învățământ superior, știință, inovare și antreprenoriat” (joi, 13 aprilie 2023) va fi organizată o sesiune concluzivă, în format plenar, în cadrul căreia va avea loc prezentarea concluziilor referitoare la viziunea și obiectivele de țară privind cercetarea, dezvoltarea și inovarea în România: concluzii, aspirații și direcții de acțiune (Aula Magna UVT, cu începere de la ora 11).

Citește și:
Klaus Iohannis: Educaţia este cheia pentru dezvoltarea sustenabilă / „De la începutul primului meu mandat, am articulat viziunea unor comunități profesionale pe domenii de expertiză”, susține președintele
Ligia Deca, la conferința Smart Diaspora 2023: Ca om care a plecat în străinătate pentru studii și muncă de două ori și care s-a întors tot de atâtea ori, știu ce înseamnă dorul de țară
Ministrul Cercetării și Inovării, Sebastian Burduja: “Cred că țara asta are cea mai importantă materie pe care o dorește orice țară: materia cenușie. Românii din diaspora înseamnă posibilitatea de a avea acces la aceste valori”
Premierul Ciucă i-a cerut lui Burduja să debirocratizeze în 3 luni granturile pentru cercetare și să propună 5 domenii prioritare pe științe, care să fie finanțate de Guvern: Cercetătorii trebuie să stea în laboratoare, nu să piardă timpul cu hârtii / Unde am fi fost azi dacă acum 10-15 ani am fi finanțat AI și vehiculele electrice?
Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara: Haideți să fim Pasărea Phoenix a științei, a culturii, a întregii Românii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Gérard Mourou, premiul Nobel în Fizică 2018: Sunt implicat în mod real în proiectul din România, care va fi cel mai puternic laser din lume. Vom realiza lucruri ieșite din comun în domeniul fizicii

Gérard Mourou, laureatul premiului Nobel pentru fizică și părintele științific al laserului de la Măgurele, a declarat în exclusivitate pentru Edupedu.ro că proiectul din România “are o contribuție unică” la…
Vezi articolul

EXCLUSIV Mâncarea elevilor la Olimpiada Națională de limba Franceză, de la Craiova, cazați într-un cămin în condiții improprii, a costat 34 de lei pe zi, de persoană/ Alocația pentru cazare și hrană dată de Ministerul Educației este de 100 de lei pe zi

O anchetă a ministerului Educației cercetează modul în care au fost organizate Olimpiadele naționale din acest an, desfășurate în mai multe județe. Cea de la limba Franceză, organizată la Craiova…
Vezi articolul