Jean Badea, fostul subsecretar din Ministerul Educației, a fost numit subprefect de București

3.329 de vizualizări
Jean Badea / Foto: gov.ro
Fostul subsecretar din Ministerul Educației Jean Badea a fost numit subprefect de București, potrivit listei actelor normative aprobate de Guvern în ședința de joi. Badea a fost subsecretar de stat în mandatul de ministru al Monicăi Anisie, iar la plecarea acesteia din funcție, după venirea lui Sorin Cîmpeanu, acesta a declarat pentru Edupedu.ro că nu mai este membru în Partidul Național Liberal și „nici nu mai dorește”.

„Am fost membru PNL până la un moment dat. La acel moment am preferat să activez mai degrabă ca expert, decât ca membru al unui partid politic. Deci în acest moment nu sunt membru al nici unui partid politic și nici nu mai doresc”, spunea Jean Badea pe 2 martie 2021.

Jean Badea este în continuare membru al PNL, fiind numit în august secretar general adjunct al PNL București. Numirea în funcția de subprefect de București a lui Jean Badea vine după ce premierul Florin Cîțu i-a eliberat din funcție pe toți membri USR-PLUS din administrația centrală și prefecturi.

  • Contactat de Edupedu.ro, Jean Badea susține că a revenit asupra deciziei pentru că „vreau susținere pentru proiectul SmartEdu la care au lucrat foarte mulți experți în domeniu”.

Badea a fost numit subsecretar de stat la Ministerul Educației pe 17 septembrie 2020. În primele 3 luni de mandat a construit, alături de 18 companii din domeniul IT și comunicații, plus 24 de organizații non-guvernamentale și câteva sute de experți implicați, proiectul de Strategie pentru digitalizarea educației – SmartEdu.

Draftul acestui document propunea, printre altele, introducerea dezvoltării competențelor digitale în învățământul primar de anul viitor, Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a să conțină probă de abilități digitale din 2024. De asemenea, pentru profesori competențele digitale urmau să fie introduse încă din formarea inițială, iar ținta strategiei era ca 90% din populație să fie alfabetizată digital.

SmartEdu este în același stadiu de la momentul lansării, fiind menționată în proiectul “România Educată” ca sursă pentru date și fiind inexistentă în Planul Național de Reziliență și Redresare (PNRR).

Reamintim că Jean Badea a fost numit, în noiembrie 2019, alături de Sebastian Burduja și de alți membri PNL, pentru un mandat provizoriu, în Consiliul de Supraveghere al companiei strategice Transelectrica.

Badea este șef al serviciului informatizare din cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB) și a fost director de cabinet al Monicăi Anisie și în mandatul acesteia de secretar de stat, deținut în 2016.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Eroare majoră la Ministerul Educației. Ordinul care stabilește criteriile pentru bursele elevilor încalcă 2 hotărâri de Guvern / Elevii cu bursa socială nu pot beneficia și de bursa „Bani de liceu” sau de cea profesională, conform HG-urilor, în timp ce noul ordin prevede că pot

Elevii beneficiari ai bursei „Bani de liceu” nu pot lua și bursă socială, potrivit hotărârii de Guvern nr. 1.488 din 2004, chiar dacă noul ordin pentru stabilirea criteriilor de abordare…
Vezi articolul

Cîmpeanu va demite șefii de inspectorate care nu le plătesc elevilor naveta și bursele: „Am anunțat deja cu părere de rău că acest lucru va fi considerat o gravă deficiență managerială și va fi plătit de către fiecare șef de instituție”

Sorin Cîmpeanu a anunțat că șefii inspectoratelor școlare care nu le plătesc elevilor naveta și bursele vor fi demiși. „Am anunțat deja cu părere de rău că acest lucru va…
Vezi articolul

OFICIAL Universitatea privată Dimitrie Cantemir intră în monitorizare specială un an de zile, iar dacă nu îndeplinește indicatorii nu va mai organiza examene de admitere și de finalizare a studiilor / În paralel anunță că deschide școală privată din toamnă

Universitatea Creștină “Dimitrie Cantemir” este monitorizată timp de un an de zile, potrivit unui ordin publicat miercuri, 15 martie, în Monitorul Oficial. Este vorba despre ordinul ministrului educației nr. 3.781…
Vezi articolul

Nevoia ca alocările financiare publice în educație să nu mai fie cuantificate ca deficit bugetar, ci ca investiții, „subliniată” de Ligia Deca la o întâlnire OCDE, în aceeași zi în care a declarat „acoperitor” bugetul de 2,1% din PIB alocat pentru Ministerul Educației în 2023 – cel mai mic procent din istoria recentă

Am subliniat nevoia ca alocările financiare publice în educație să nu mai fie cuantificate ca deficit bugetar, ci ca investiții, scrie într-o relatare de la Paris Ministrul Educației, Ligia Deca,…
Vezi articolul