ITFest Timișoara, program organizat de studenți, pentru studenți și profesioniști IT

313 vizualizări
Foto: https://www.instagram.com/itfest.timisoara/
Proiectul ITFest Timișoara este o inițiativă a Organizației Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), cu un concept inedit destinat atât tinerilor pasionați de tehnologie, Comic Con și jocuri, cât și profesioniștilor în domeniul IT, conform unui comunicat de presă primit la redacție.

Evenimentul se va desfășura în perioada 4 – 10 martie 2024 și va avea loc în diferite locații
din oraș, printre care incinta Universității de Vest din Timișoara, precum și la Business Center Iulius Town.

Anul acesta, în cea de-a XVII-a ediţie, ITFest Timișoara va oferi participanților oportunitatea de a participa la workshopuri interactive și de a asista la prezentări captivante, susținute de experți în domeniu. De asemenea, evenimentul va cuprinde competiții de programare, un Hackathon cu premii în valoare totală de 3.000 de euro/categorie și sesiuni de networking menite să conecteze tinerii cu lideri de opinie și reprezentanți ai unor companii de renume din industrie. Mai mult decât atât, se pregătesc evenimente precum un treasure hunt, board games, un concurs de Cosplay și un Gaming Tour, prin intermediul cărora se dorește activarea comunității.

Nu putem vorbi despre ITFest Timișoara fără să menționăm că acesta este un eveniment
cu impact social: fondurile obținute vor fi distribuite către ONG-uri locale. Această decizie, ca organizații non-guvernamentale (ONG-uri) din județul Timiș să fie susținute prin activitățile din cadrul festivalului, a fost luată de către organizatorii ITFest din dorința de a oferi un ajutor suplimentar comunității. Astfel, una dintre caracteristicile distincte ale ITFest
Timișoara 2024 este angajamentul său față de responsabilitatea socială.

Cum? Partenerii (companii care doresc să aibă un impact în comunitate) vor licita pentru pachetele de beneficii, iar fondurile obținute, după acoperirea costurilor de organizare, vor merge către unul dintre ONG-urile susținute de ITFest Timișoara. În acest sens, prin participarea la ITFest, se dorește colaborarea cu companii pentru a contribui nu doar la
dezvoltarea industriei IT, ci și la susținerea inițiativelor caritabile locale.

Evenimentele de noutate care merită menționate sunt:

Pentru secțiunea „Workshopuri și Conferințe”:

● StartUp – 4 martie
● Pitching – 4 martie
● Build your First Game – 5 martie
● GIT – 6 martie
● AI – 6 martie
● Pepper Robotics – 7 martie
● 3D Printing – 7 martie
● MeetUp – conferință tech – 8 martie

Pentru secțiunea „Activități și Concursuri”:

● Treasure Hunt – 4 martie
● Board Games – 5 martie
● Cosplay Night – 6 martie
● Gaming Tours – 7 martie
● Hackathon cu 3 trackuri- 8 – 10 martie

Pentru mai multe detalii, puteți consulta site-ul itfest.osut.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cazul învățătorului de la Iași, consilier județean PNL: Inspectoratul Școlar trimite audit managerial la școala unde predă acesta, acuzat că a bătut o elevă de a II-a și că își terorizează clasa. ISJ acuză școala de „tendința de ignorare a gravității faptelor prezumate”

„I.S.J. Iași a demarat o acțiune de audit managerial la Școala „M . Codreanu”, în conformitate cu atribuțiile ce ne revin”, se arată într-un răspuns al Inspectoratului Școlar Iași transmis…
Vezi articolul

Profesorii care fac meditații cu elevii de la clasă vor fi cercetați disciplinar, potrivit noii legi a Educației. Oricine poate face sesizarea la secretariatul școlii / În decembrie ar trebui să fie deja înființat Registrul de interese în fiecare școală

Profesorii care fac meditații cu elevii de la clasă vor fi cercetați disciplinar, prevede noua lege a Educației, care intră în vigoare din 2 septembrie. Legea nu specifică o sancțiune…
Vezi articolul

Studenții de la Universitatea din Oradea trebuie să își achite integral abonamentele de transport în comun, după care primesc reducerea de 90% prin decont la facultate – procedura a fost schimbată

Studenții Universității din Oradea trebuie să își achite integral abonamentele de transport în comun și apoi primesc reducerea de 90%, prin decontare, la Universitate. Conform deciziei conducerii Universității din Oradea,…
Vezi articolul

„Reducerea orelor de Limbă și literatură română” ar fi în discuții la nivelul Ministerului Educației, susține președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop / El califică educația antreprenorială drept „năzbâtie” și pledează pentru studiul Limbii latine

La Ministerul Educației ar exista discuții despre „reducerea orelor de Limbă și literatură română”, a susținut, într-un discurs rostit cu ocazia Zilei Limbii Române, președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop. Acesta…
Vezi articolul

Cine face subiectele pentru Evaluarea Națională nu cred că mai lucrează în sistem, spune un director de școală: „Ce e cu miștoul aceasta? Adică dau subiecte grele acum, ca să le dau ușoare în vară?”

Ion Ionici, directorul Liceului Jean Louis Calderon din Timișoara, a declarat pentru Edupedu.ro că „cine face subiectele (pentru examenele naționale – n.red) nu cred că mai lucrează în sistem, adică…
Vezi articolul