Istorie – Programa pentru bacalaureat 2021 a fost anunțată

74.510 vizualizări
simulările pentru Bacalaureat
Simularea Bacalaureatului
Programa pentru Istorie la Bacalaureat 2021, valabilă pentru examenul scris din acest an, a fost publicate vineri, 5 februarie 2021, în Monitorul Oficial. Ordinul de ministru 3.237/2021 aprobă astfel materia pe care elevii de clasa a XII-a trebuie să o pregătească pentru proba obligatorie a profilului, care este o proba scrisă programată pentru 29 iunie, conform calendarului oficial al examenului.

Pentru că au fost publicate programele integrale și nu doar conținuturile exceptate, sunt foarte multe pagini pentru fiecare materie, așa că am ales să le publicăm în articole separate pentru a nu se produce confuzii și pentru a putea fi găsite mai ușor de către elevi și profesori.

Descarcă toate noile programe pentru Bacalaureat 2021 și Evaluarea Națională 2021, publicate pe 5 februarie în Monitorul Oficial. Pe baza lor se vor face subiectele de examen

Foto: pixabay.com


20 comments
  1. Ce prosti sunt unii x))
    Mi se pare amuzant ca unii nici nu se simt, dimpotriva, sunt ignorati si se cred superiori.

  2. Ar trebui sa aiba mai mult de invatat atata timp cat se compara cu matemnatica ca proba, un an comparat cu cel putin patru…sunteti jalnici, viitori analfabeti cu diplome si creier ioc:)

    1. De ce comparati istoria cu matematica?
      Multi dintre elevii care aleg profilul uman o fac deoarece nu au inclinatii pentru stiinta exacta, mai exact pentru matematica. Inteleg ca matematica e mult mai grea, dar cum crezi ca e sa inveti 4 ani cate 4 pagini mecanic, pentru ca asta cere sistemul? E mai usor? Matematica se lucreaza, istoria ori o inveti, ori nu.

  3. Multe comentarii făcute după ureche, ce li se pare unora! Da, s-a scos ceva materie (pentru cunoscători, e vorba de perioada de după 1920 -epoca interbelică- și “razboiul rece”). Ar fi fost bine, dacă s-ar fi scos și “România postbelică”! Da, na e bine și așa, și corespunde modului aiuristic în care au fost concepute manualele atunci în 2007, ca să ne “aliniem” la U.E. !!! Dacă mai știe cineva…
    Dar, atenție EDUPEDU, când faceți “testele de antrenament”, nu mai procedați ca acum un an, cănd textul propus era din alt capitol (scos din programă), dar cerițele se “turnau” după capitolul lăsat în programa pentru examen! Cei care le-au facut, știu despre ce vorbesc…

  4. Scoateți cerințele pe baza surselor. Unii i-au nota 6.00 la Istorie, dar nu știu nimic în realitate. Aceste conținuturi le știu din vacanța de vara. Sunt prea puține. Programa este făcută pt puturoși, nu pt cele ca mine care invăță.

    1. e problema ta daca inveti sau nu. inveti mult pttine nu pentru altcineva asa ca nu te mai plange. sa stii ca e greu si la cerintele din text, si nu toti iau nici punctajul de acolo pt ca pt unii istoria nu e o materie usor de invatat si retinut.

  5. Este prea puțină materie. Este înjositor să dai examen, doar din atăt de puține conținuturi.Dacă răspunzi pe baza surselor, ei 5,60.Nu suntem toți leneși, prefăcuți și puturoși. Eu vrea să învăț, mai mult. Scoateți cerințele pe baza surselor!

  6. Ministrul a mințit că o să fie ajustată programa de Bacalaureat . La istorie nu s-a făcut lucrul acesta. Anul trecut s-a scos aproape jumătate din materie la istorie. Acum ați scos o amărâtă de lecție (Războiul Rece ) . Cu sau fără această lecție este același lucru . Ați considerat că este un an normal .Elevii au participat la ore ? Da , de aproape un an ei au făcut ore online . Generația de anul acesta este de sacrificiu . Examenul de Bacalaureat se ține in trei zile consecutive , fără o zi liberă între examene , așa cum s-a ținut până acum .Poate anul trecut domnii din minister au avut rude sau copii de clasa aXII și au eliminat jumătate din materie la istorie . Iar probele lingvistice și digitale au fost ehivalate . Anul acesta este bătaie de joc . Avem un ministru care pune placa și spune același lucru .Ii doresc să stea cât mai puțin la Minister că să nu se aleagă praful de învățământ .

  7. Asta nu este treaba, noi de 2 ani nu mai suntem la liceu și poate mulți nu au internet sau de pe ce sa învețe și dumneavoastră ne dați mai greu și decât anul trecut, când ați scos aproape tot…

    1. Corect.Eu sunt la stiinte și ma gândeam ca poate se scoate măcar din materia de a XII-a din programa de BAC. Nu ai cum sa faci matematica online și sa înțelegi ceva(fac m2, cei de la mate-info m1, tehnologic m3, pedagogic m4), oricum când ai un profesor bătrân ce este certat cu tehnologia, e cu atât mai rău. 😐

    2. Corect. Asa e România, ce sa faci, nu ai ai ce sa faci. Nu ii înțeleg pe cei ce se văita ca e prea ușor, câte meditatii sau cadouri ori fi dat, nu știu. Poate le plătesc părinții și au 10 asigurat și vor sa fie greu sa ii tragă pe restul și mai jos decât sunt. Sau poate exagerez, și sunt copiii deștepți, însă tot nu înțeleg de ce nu pot avea pic de compasiune pentru cei”normali”, ca ma gândesc ca ei sunt genii. 😒🤷🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

  8. anul trecut ati putut scoate romania postbelica si relatii internationale dar anul asta cand nu am fost la scoala un an nu ati putut manca v as nasu de transpirati

    1. Ce să mai scoată?, oricum era puțin și înainte…E o bătaie de joc acest examen la istorie comparat cu profilul real.Ar trebui să introducă, să fie măcar din cei patru ani de liceu, la fel probele la alegere să fie din doi ani de liceu.

      1. Atat de ofticati puteti sa fiti unii dintre voi.. 😂😂 Nu mai comparati profilele umaniste cu cele reale. A fost alegerea voastra sa va duceti la mate-info, stiinte ale naturi etc.. Acum dati dovada de lasitate spunand ca cei care dau examen la istorie ar trebui sa aiba mai mult de invatat 🤪 Apropo, stai linistit, nu s-a scos jumatate din materie, ci doar o lectie amarata. Nu mai face pe suparatul aici si pune mana pe carte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Răzgândire la Ministerul Educației. Corectarea digitalizată a lucrărilor de la Evaluarea Națională și BAC 2023 se face în aceleași două județe de anul trecut, Dâmbovița și Călărași, și nu în 6 județe, cum se stabilise oficial săptămâna trecută

Elevii din Dâmbovița vor avea lucrările corectate digitalizat la Evaluarea Națională, iar cei din Călărași la Bacalaureat, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial. Este vorba despre ordinul ministrului educației…
Vezi articolul