Israelul a început campania de vaccinare a copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani

246 de vizualizări
Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com
Israelul a lansat luni campania de vaccinare anti-COVID-19 a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, au declarat organizaţiile de menţinere a sănătăţii (HMO) din Israel, relatează Xinhua, potrivit Agerpres.

A doua doză la copii va fi administrată la trei săptămâni după prima, conform unei recomandări a comitetului consultativ al Ministerului Sănătăţii israelian.

Premierul israelian Naftali Bennett a declarat duminică că obiectivul ţării este de a vaccina 50% din cei aproape un milion de copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani până la sfârşitul lunii decembrie. Comitetul a decis, de asemenea, ca a treia doză de vaccin să fie administrată adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, la cinci luni după cea de-a doua doză.

Amintim că ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat săptămâna trecută că există o dorință destul de redusă a părinților de a-și vaccina copiii: „Există o dorință destul de redusă a părinților, pentru că aici vorbim despre părinți, nu vorbim despre copii. Părintele decide pentru copil fiind vorba despre această categorie de vârstă fără capacitate de exercițiu”.

Agenția Europeană a Medicamentului urmează să autorizeze, cel mai probabil în jurul datei de 25 noiembrie, vaccinarea anti-Covid a copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani, a anunțat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, la conferința săptămânală de la Guvern pe această temă.

Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:
Cseke Attila, despre vaccinarea copiilor de 5-11 ani: Există o dorință destul de redusă a părinților
Gheorghiță: În jurul datei de 25 noiembrie, Agenția Europeană a Medicamentului va autoriza vaccinarea copiilor de 5-11 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cum s-a modificat distribuția mediilor la Evaluarea Națională 2023 în București, după cel mai mare număr de contestații din țară: 4.833 de elevi au medii între 9 și 10, ceea ce va schimba ierarhia elevilor

În București numărul total de contestații la Evaluarea Nationala 2023 a fost de 5.157, adica 15,84% din totalul lucrărilor. Dintre acestea, 3.352 de contestații au fost la Limba și literatura română,…
Vezi articolul
Creștere organică a finanțării educației

De ce este blocată orice creștere organică a finanțării educației? Consiliul pentru Finanțarea Învățământului Preuniversitar are în componență 11 inspectori și oameni din minister din 21 de membri, susține CNE

„Activitatea Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Preuniversitar (CNFIP) a fost, din 2011 până acum, pur decorativă”, susține Consiliul Național al Elevilor, for care este reprezentant în CNFIP și care solicită…
Vezi articolul

Subiecte de Bacalaureat “care să nu mai fie bazate pe memorie”, anunțate spre pilotare de ministrul Educației pentru examenul din 2021 / Plus: Anisie anunță planuri-cadru noi începând de la clasa pregătitoare și până la finalizarea liceului

“Pentru anul acesta școlar, nu se poate schimba nimic. Ceea ce pot să spun este că putem să construim pentru anul viitor măcar subiecte în așa fel încât, pilotându-le, să…
Vezi articolul

Suedia, țara cu peste 1.500 de morți din cauza COVID-19, nu a închis școlile și grădinițele. Educatoare româncă în Stockholm: Au calculat că 25% din personalul din spitale ar fi blocat, dacă ar trebui să stea acasă cu copiii care nu mai pot veni la școală sau la grădiniță

Suedia este țara europeană care încă nu a închis școlile și grădinițele. Au o rată foarte mare de decese și îmbolnăviri de COVID-19 – la ora publicării acestui articol erau…
Vezi articolul