ISMB: 156 de profesori cu vârste peste 65 de ani vor preda în şcolile din Bucureşti în anul şcolar 2020-2021, cei mai mulţi sunt de Matematică şi Română

9.808 vizualizări
FOTO: pixabay.com
Inspectoratul Şcolar Bucureşti a publicat lista profesorilor care au primit aprobarea să rămână în activitate şi să predea peste vârsta de 65 de ani. Sunt 156 de cadre didactice, majoritatea având posturi cu normă întreagă la şcolile la care predau. De cealaltă parte, 4 profesori pensionabili nu au primit acordul ISMB pentru a continua activitatea în anul şcolar 2020-2021.

Dintre profesorii care au primit aprobarea Inspectoratului să îşi continue activitatea la catedră şi peste vârste de peste 65 de ani, în anul şcolar următor, cei mai mulţi vor preda Matematică (26) şi Limba Română (26). Apoi, ca număr de cadre didactice, sunt profesorii de Educaţie fizică şi Sport – 19 cadre didactice şi Muzică (16 profesori). Pe lista publicată de ISMB apar şi câte 12 educatori, 12 învăţători, 7 profesori de Fizică, tot 7 de Geografie şi 4 de Istorie.

  • Matematică 26
  • Limba şi literatura Română 26
  • Educaţie fizică şi Sport 19
  • Muzică 19
  • Educatori 12
  • Învăţători 12
  • Fizică 7
  • Georgrafie 7
  • Istorie 4

În privinţa şcolilor la care vor preda profesorii de peste 65 de ani, cei mai mulţi din lista ISMB sunt la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” – 7. Alţi 5 vor rămâne în activitate la Palatul Naţional al Copiilor, iar 4 la Colegiul Naţional “Spiru Haret”.

FOTO:Image by Steve Buissinne from Pixabay


2 comments
  1. Si o sa avem copii ” foarte bine ” pregatiti ! Profesorii peste 65 ani “au multa putere de munca “si stau ” foarte bine” la capitolul digitalizare.
    TInerii trebuie sa plece in strainatate si peste cativa ani se vor trezi guvernantii ca nu are cine sa cotizeze pentru sistemul de pensii .

  2. Doamne fereste sa mai aiba si tineretul locuri de munca. Cu salariul unui prelungit de mai sus s-ar fi platit si pensia aceluia si salariul unui profesor mai tinerel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorul care mișcă Școala. Platforma în care se poate obține rapid titlul de partener al programului FitSchool poate transforma orele și rutinele pentru elevii și cadrele didactice dintr-o unitate de învățământ (P)

Când vine vorba despre rutina copiilor, o mare parte din activitate este derulată la școală, într-un mediu cu impact semnificativ asupra proceselor de formare și dezvoltare. În acest context, profesorii…
Vezi articolul
elaborarea curriculumului de liceu

Până pe 29 septembrie, profesorii se pot înscrie în grupurile care fac subiectele pentru Evaluările Naționale, Bacalaureat, Titularizare și Definitivat în anul școlar 2024-2025. Condițiile de selecție, publicate de CNPEE

Profesorii se pot înscrie în grupurile de lucru care vor face subiectele pentru Evaluările Naționale, Bacalaureat, Titularizare și Definitivat în anul școlar 2024-2025, până pe 29 septembrie, iar în perioada…
Vezi articolul

Dirigintele trebuie să motiveze elevii să se înscrie la examenul de Bacalaureat. Profesorul să ofere feedback pentru ca elevul să înțeleagă de ce a luat un anumit punctaj sau notă la examen – Ghid pentru profesori avizat de Ministerul Educației

Un ghid al profesorului pentru examenul național de Bacalaureat și examene de certificare a competențelor prevede recomandări și informații pentru diriginți și profesori care predau discipline de specialitate, adică cele…
Vezi articolul

OFICIAL Angajarea profesorilor “titularizați” pe art. 253 poate fi de azi făcută pe durata viabilității postului. Ordonanța de Urgență pe educație a fost publicată în Monitorul Oficial

Varianta oficială a Ordonanței de Guvern 23, cea apărută miercuri noaptea în Monitorul Oficial, la o săptămână după aprobarea în Ședința de Guvern din 3 aprilie, cuprinde şi „rezolvarea” situației…
Vezi articolul