ISMB: 156 de profesori cu vârste peste 65 de ani vor preda în şcolile din Bucureşti în anul şcolar 2020-2021, cei mai mulţi sunt de Matematică şi Română

9.808 vizualizări
FOTO: pixabay.com
Inspectoratul Şcolar Bucureşti a publicat lista profesorilor care au primit aprobarea să rămână în activitate şi să predea peste vârsta de 65 de ani. Sunt 156 de cadre didactice, majoritatea având posturi cu normă întreagă la şcolile la care predau. De cealaltă parte, 4 profesori pensionabili nu au primit acordul ISMB pentru a continua activitatea în anul şcolar 2020-2021.

Dintre profesorii care au primit aprobarea Inspectoratului să îşi continue activitatea la catedră şi peste vârste de peste 65 de ani, în anul şcolar următor, cei mai mulţi vor preda Matematică (26) şi Limba Română (26). Apoi, ca număr de cadre didactice, sunt profesorii de Educaţie fizică şi Sport – 19 cadre didactice şi Muzică (16 profesori). Pe lista publicată de ISMB apar şi câte 12 educatori, 12 învăţători, 7 profesori de Fizică, tot 7 de Geografie şi 4 de Istorie.

  • Matematică 26
  • Limba şi literatura Română 26
  • Educaţie fizică şi Sport 19
  • Muzică 19
  • Educatori 12
  • Învăţători 12
  • Fizică 7
  • Georgrafie 7
  • Istorie 4

În privinţa şcolilor la care vor preda profesorii de peste 65 de ani, cei mai mulţi din lista ISMB sunt la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” – 7. Alţi 5 vor rămâne în activitate la Palatul Naţional al Copiilor, iar 4 la Colegiul Naţional “Spiru Haret”.

FOTO:Image by Steve Buissinne from Pixabay


2 comments
  1. Si o sa avem copii ” foarte bine ” pregatiti ! Profesorii peste 65 ani “au multa putere de munca “si stau ” foarte bine” la capitolul digitalizare.
    TInerii trebuie sa plece in strainatate si peste cativa ani se vor trezi guvernantii ca nu are cine sa cotizeze pentru sistemul de pensii .

  2. Doamne fereste sa mai aiba si tineretul locuri de munca. Cu salariul unui prelungit de mai sus s-ar fi platit si pensia aceluia si salariul unui profesor mai tinerel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Fizicianul transformat în vlogger, pentru a le explica tinerilor de la atomii microscopici, la galaxiile nemărginite. Cristian Presură: Să ieșim din turnul nostru de fildeș

Cercetătorul Cristian Presură se transformă în vlogger, pentru a explica fizica pe înțelesul tuturor. Pasionat povestitor al științei, acesta a declarat pentru Edupedu.ro că picătura decisivă în lansarea canalului Youtube…
Vezi articolul

Cercetătorul Octavian Jurma: Am avut și eu experiența evaluării de către studenți. De atunci nu am mai predat niciodată și nici nu am mai căutat un job didactic – îmi place să predau, dar nu să dădăcesc

“Am avut și eu experiența evaluării de către studenți”, spune cercetătorul Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook. Medicul relatează experiența din Statele Unite, unde a predat ca asistent universitar…
Vezi articolul

Kit de “prim-ajutor“ pentru profesori, în perioade de criză: Indiferent de materia pe care o predă, profesorul trebuie să își ia timp să vorbească cu elevii la ore despre războiul din Ucraina / Abordările de genul “nu se întâmplă nimic” nu sunt recomandate pentru că elevii își vor căuta singuri informații din surse nesigure – psihoterapeut

“Casa și școala trebuie să fie spațiu de echilibru pentru comunitate pentru că e un spațiu al siguranței ce le dă încredere copiilor. Chiar dacă ne e greu nouă ca…
Vezi articolul

Profesorul de fizică Laurențiu Badea: „Asta ni se transmite de la nivelurile ierarhice superioare”, informal, că trebuie să existe o notă pe modul / Mai mulți profesori spun că modulele actuale au impact negativ asupra predării, evaluării și gradului de încărcare resimțit de elevi

Efectul trecerii de la semestre la module se vede în majoritatea școlilor din România, iar în cele mai multe acest efect înseamnă o abundență a evaluărilor, arată într-un material experții…
Vezi articolul