Iosif Urs, președintele Universității Titu Maiorescu, a fost plasat sub control judiciar

1.184 de vizualizări
Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 a înlocuit reținerea cu măsura preventivă a controlului judiciar în ceea ce-l privește pe Iosif Urs, președintele Universității Titu Maiorescu din București. Potrivit procurorilor, președintele comisiei de elaborare a subiectelor pentru examenul de licență al Facultății de Drept de la Titu Maiorescu a permis, cu ajutorul altor trei persoane, accesul unor studenți ai facultății la subiectele de examen.

Amintim că procurorii de la sectorul 2 l-au reținut ieri, pentru 24 de ore, pe Iosif Urs, alături de alte două persoane. Iosif Urs este acuzat că a dat unor candidați subiectele de licență de la Facultatea de Drept din cadrul universității pe care o conduce.

Astăzi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București a anunțat într-un comunicat de presă că “a dispus înlocuirea măsurii preventive a reținerii cu măsura preventivă a controlului judiciar față de trei inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de ‘folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permkiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații’”.

Ce spun procurorii:

– “în perioada 22.06.2019 – 25.06.2019, Președintele Comisiei de Elaborare a Subiectelor pentru Examenul de licență al Facultății de Drept a Universității ‘Titu Maiorescu’ din mun. București a permis, cu sprijinul altor trei inculpați, cu intenție, după ce comisia de Elaborare a Subiectelor și Baremurilor de Corectură a Universității “Titu Maiorescu” din mun. București, Facultatea de Drept, a elaborat subiectele pentru examenul de licență ce urma să aibă loc în data de 26.06.2019, la sediul Universității (…), în intervalul orar 09:00 – 12:00, unor persoane neautorizate, respectiv studenți ai Universității Titu Maiorescu din mun. București, Facultatea de Drept, accesul la subiectele de examen în scopul obținerii de către aceștia din urmă a unui folos necuvenit constând în diploma de licență de studii universitare și a unor calificative mai mari, care nu reflectă cunoștințele juridice ale candidaților.”

Citește și:

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Băieții români părăsesc casa părintească în medie la vârsta de 30 de ani, iar fetele – la 25 de ani / România – țara cu cei mai mulți tineri care trăiesc în gospodării supraaglomerate – Eurostat

Tinerii români părăsesc casa părintească la o vârstă mai înaintată decât media europeană – în medie, la 27,7 ani, dar vârsta este considerabil mai ridicată în cazul persoanelor de sex…
Vezi articolul

Ministrul Ligia Deca: 94-95 de directori de școli, dacă-mi aduc aminte bine, și-au dat demisia din funcție la începutul acestui an școlar. 60% dintre ei au invocat ca motive condițiile salariale. Știm problema, avem promisiuni că se va găsi o soluție în următoarele săptămâni

Ministrul Educației a spus într-un interviu la TVR Info că „până într-o sută” de directori de școli, „94-95 de directori, dacă-mi aduc aminte bine” și-au dat demisia din funcție la…
Vezi articolul

Țările lumii să ia măsuri pentru a crește atractivitatea muncii de profesor și pentru a le oferi cadrelor didactice valoarea, încrederea și sprijinul de care au nevoie – apelul UNESCO de Ziua Internațională a Profesorului

Țările lumii trebuie să se asigure că munca de profesor devine mai atractivă, iar cadrelor didactice li se acordă valoarea, încrederea și sprijinul adecvat pentru a răspunde nevoilor fiecărui elev…
Vezi articolul

VIDEO Sorin Cîmpeanu a primit aviz favorabil. Ministrul propus al Educației: Vom începe școala în format clasic cât de repede ne permite situația epidemiologică, începând cu educația timpurie și învățământul primar / Recuperarea cursurilor este cea de-a doua problemă esențială

UPDATE Sorin Cîmpeanu a primit aviz favorabil la audierile din Parlament, cu 20 pentru, 13 împotrivă și 2 abțineri. Ministrul propus pentru portofoliul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat la audierile…
Vezi articolul

Elevii vor primi burse școlare între 300 și 3.000 de lei pe lună, din septembrie 2023, potrivit Legii Învățământului preuniversitar. Apare bursa tehnologică și dispar actualele burse de performanță și studiu. Care sunt criteriile de acordare

Elevii de gimnaziu și liceu vor primi în noul an școlar, din septembrie 2023, patru tipuri de burse: de merit, socială, tehnologică și de excelență olimpică I și II, potrivit…
Vezi articolul