Iosif Urs, președintele Universității Titu Maiorescu, a fost plasat sub control judiciar

1.173 de vizualizări
Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 a înlocuit reținerea cu măsura preventivă a controlului judiciar în ceea ce-l privește pe Iosif Urs, președintele Universității Titu Maiorescu din București. Potrivit procurorilor, președintele comisiei de elaborare a subiectelor pentru examenul de licență al Facultății de Drept de la Titu Maiorescu a permis, cu ajutorul altor trei persoane, accesul unor studenți ai facultății la subiectele de examen.

Amintim că procurorii de la sectorul 2 l-au reținut ieri, pentru 24 de ore, pe Iosif Urs, alături de alte două persoane. Iosif Urs este acuzat că a dat unor candidați subiectele de licență de la Facultatea de Drept din cadrul universității pe care o conduce.

Astăzi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București a anunțat într-un comunicat de presă că “a dispus înlocuirea măsurii preventive a reținerii cu măsura preventivă a controlului judiciar față de trei inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de ‘folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permkiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații’”.

Ce spun procurorii:

– “în perioada 22.06.2019 – 25.06.2019, Președintele Comisiei de Elaborare a Subiectelor pentru Examenul de licență al Facultății de Drept a Universității ‘Titu Maiorescu’ din mun. București a permis, cu sprijinul altor trei inculpați, cu intenție, după ce comisia de Elaborare a Subiectelor și Baremurilor de Corectură a Universității “Titu Maiorescu” din mun. București, Facultatea de Drept, a elaborat subiectele pentru examenul de licență ce urma să aibă loc în data de 26.06.2019, la sediul Universității (…), în intervalul orar 09:00 – 12:00, unor persoane neautorizate, respectiv studenți ai Universității Titu Maiorescu din mun. București, Facultatea de Drept, accesul la subiectele de examen în scopul obținerii de către aceștia din urmă a unui folos necuvenit constând în diploma de licență de studii universitare și a unor calificative mai mari, care nu reflectă cunoștințele juridice ale candidaților.”

Citește și:

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Pediatrul Mihai Craiu: Autoritățile sunt principalul vinovat de eșecul vaccinării familiei, de aprovizionare proastă cu vaccinuri, de trecerea de la sistemul centralizat – noi am făcut vaccinuri la școală

Autoritățile române “sunt principalul vinovat” pentru “eșecul vaccinării familiei”. Verdictul vine de la medicul pediatru Mihai Craiu, care a vorbit în emisiunea La Radio cu Andreea Esca, de la Europa…
Vezi articolul

DOCUMENT Ministerul Educației atacă în instanță hotărârea prin care CNCD l-a acuzat de discriminare pentru că nu a acordat bursele de clasa a V-a și liceenilor din mediul rural / De un an, acești elevi încă nu au primit bursele 

Ministerul Educației a atacat în instanță decizia Consiliului Național de Combatere a Discriminării, din 16 noiembrie 2022, prin care fusese amendat cu 10.000 de lei pentru că prin ordinul de…
Vezi articolul

Trei colegii din Brașov îi încurajează să plece pe elevii de gimnaziu cu medii sub 8 la finalul fiecărui an. Inspectorul școlar: Sunt școli de masă, dar trebuie să ținem cont de istoricul și de rezultatele lor în competițiile școlare

Trei colegii din Brașov au stabilit în regulamentele școlare că elevii de gimnaziu care nu obțin la finalul fiecărui an media de minimum 8 sunt dați afară din școală, scrie…
Vezi articolul

Consiliul Elevilor, după măsurile anunțate vineri de autorități: în localitățile cu peste 6 infectări la 1000 de locuitori, școala să fie exclusiv online / Elevii să se poată testa în școală, atunci când apare un caz într-o clasă

Consiliul Național al Elevilor a reacționat, sâmbătă dimineață, la măsurile anunțate vineri de guvern cu privire la deschiderea școlii. Organizația arată că e vorba doar de propuneri, deși mai sunt…
Vezi articolul