Iohannis: ”Mi se pare o idee bună ca medicii și profesorii să lucreze până la ce vârstă vor”

7.817 vizualizări
SURSA: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri la o întâlnire informală cu jurnaliștii la Cotroceni că ar fi normal ca profesorii să poată preda și după vârsta de pensionare.

”Mi se pare o idee bună ca medicii și profesorii să lucreze până la vârstă vor. O variantă ar fi să le dăm șansa să stea benevol mai mult, fără să facă demersuri speciale în acest sens”, a spus președintele.

Discuția a avut loc în contextul interdicției cumulării pensiei cu un job la stat, introdusă de guvernul Orban într-un proiect de lege pe care își angajează răspunderea în fața Parlamentului.

Foto: Presidency.ro


6 comments
  1. Domnul Presedinte, oare nu are consilieri pe domeniul preuniversitar care sa-l informeze ca invatamantul e suprasaturat de pensionari????Se pare că nu se vrea întinerirea cadrelor didactice…în ianuarie 2020, profesoarele care trebuie pensionate la 1 septembrie la 61 ani și 5 luni depun o simplă cerere de menținere ca titulare până la 65 ani, cu posibilitatea de prelungire pana la 68 ani. Se respectă decizia CCR din 2018 introdusă de doamna Andronescu. Cum femeile predomină in învățământ, majoritatea vor să rămână; acestea se adaugă celor rămase în 2019…..Legea este nedreaptă, la nivel de țară sunt mii de catedre blocate prin rămânerea ca titulari a pensionarilor, cei tineri mai pot aștepta mult și bine…câțiva ani de-acum încolo…

  2. Imi pare rau dar nu sunt de acord cu asa ceva! Odata cu inaintarea in varsta procesul de uzura nervoasa in cadrul cadrelor didactice se accentueaza, rabdarea scade, de asemeni concentrarea si energia! La clasa este nevoie de profesori tineri, chiar si 60 de ani mi se pare mult! Profesorii -model pot sa fie mentori pentru viitoarele generatii de profesori, dar nu mai pot ramane la catedra! Am 20 de ani vechime la catedra si inca 20 imi sunt extra-suficienti, nu vreau sa fiu scos din scoala intre patru scanduri!

  3. Este important ca medicii si profesorii după vârsta de pensionare sa fie testați psihologic mai des.
    Dacă vorbim de medici , unii nu mai sunt in stare sa se adapteze noilor tehnici sau sa se informeze in legatura cu noutățile din domeniu.
    Mai bine dati salarii mari, modernizati spitalele si stimulați medicii tineri sa nu mai plece după terminarea facultății. Eu prefer să mă trateze un medic de varsta mijlocie decat un medic bătrân cu “experienta”.
    Referitor la profesori, prefer pentru copiii mei un profesor tânăr care ca fie bine-dispus si cu care copilul meu sa interacționeze cu plăcere. Un profesor bătrân e bătrân.. si ce ti inspira un om in varsta? Da, respect ,dar copilul are nevoie de altceva la scoala nu numai de informații. Majoritatea materiilor daca ma straduiesc putin i le pot preda acasa!!! Hai sa facem scoala altfel!!
    Vine adolescentul de la liceu si imi spune ca 70% din timpul petrecut la scoala a fost pierdut.
    Părinți de adolescenti, Va rog sa mi spuneti cinstit, ati auzit acest mesaj de la copiii dvs?
    Recomand mai multă practică pentru fiecare materie, mai putine materii, mai puțini profesori bătrâni, mai putine cheltuieli cu profesorii, dotări mai multe in scoli, mult mai multe!!
    Este loc de mai bine atât în școli cat si in spitale!
    Tot respectul pentru doamna Ministru de la educatie, are varsta optimă si idei bune pentru o schimbare.. Schimbați sistemul Doamna până nu ne pierdem toti tinerii inteligenti!!!

    Cu respect,

  4. Este o idee foarte bună. Un medic sau un profesor cu renume bun, a acumulat multă experiență de munca. Este păcat sa se renunțe la aceștia la o vârstă la care cei sănătoși mai pot munci, mai ales fiind penurie de medici și de profesori buni.

  5. Mai profesore nesimțit mie nu mi convine ca părinte să aiba copilul meu profesor mai bătrân de 60 de ani!!! Profesorul trebuie să fie tânăr și puternic nu bătrân cu besini la fund!!!!! Du te tu la doctor de 80 de ani!!!! Nesimțirea celor vare sunt la butoane!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Directoarea Colegiului din Bacău, unde un elev a bătut şi umilit doi colegi cu cerinţe educaţionale speciale, a fost demisă / 75% dintre infracțiunile din școlile din județul Bacău au avut loc în școli gimnaziale și primare – prefectul se declară „stupefiat”

În urma cercetărilor realizate de Inspectoratul Școlar Județean Bacău la Colegiul Tehnic “Dumitru Mangeron” din Bacău, unde un elev a lovit doi colegi cu cerinţe educaţionale speciale, s-a decis eliberarea…
Vezi articolul

Regulile pentru catalogul electronic al Ministerului Educației, finanțat din fonduri europene, puse în dezbatere publică / Școlile care au deja catalog electronic vor fi obligate să îl conecteze la platforma ministerului pentru preluarea datelor

Ministerul Educației a pus în dezbatere proiectul privind aprobarea, înfiinţarea, organizarea, funcţionarea catalogului electronic, finanțat cu bani europeni, prin PNRR. Ordinul ar fi trebuit deja să fie aprobat în data…
Vezi articolul

Triaj epidemiologic zilnic în toate școlile, la începutul orelor – Ministerul Educației cere inspectoratelor să monitorizeze îmbolnăvirile prin gripă

Ministerul Educației le cere inspectoratelor școlare să monitorizeze evoluția cazurilor de îmbolnăvire prin gripă și infecții respiratorii în școli și grădinițe. “Astfel, în toate școlile din țară, se va efectua…
Vezi articolul