Iohannis, despre schimbările de directori din școli: Prin vară vom avea primul val de concursuri / Vom putea să vorbim de o Românie normală și de programul România educată abia după ce terminăm cu această pandemie

6.155 de vizualizări
„Ceea ce s-a făcut acuma a fost de azi pe mâine, la repezeală, s-au prelungit mandate”, a spus Klaus Iohannis despre numirile de directori din școli, unele contestate de părinți sau de profesori. Președintele a anunțat că „prin vară vom avea primul val de concursuri” pentru posturile de conducere din școli.

„Am urmărit aceste chestiuni, este vorba despre o acțiune care nu a fost pregătită din timp de Ministerul Educației, fiindcă s-a știut că la mii de școli se termină mandatul directorilor pe 9 ianuarie.

Acum, sigur, unele mandate s-au prelungit, alții au primit mandate de scurtă durată până la organizarea concursului și cred că vom putea să vorbim de o Românie normală și de programul România educată abia după ce terminăm cu această pandemie, revenim la normalitate, organizăm concursuri cum scrie la carte pentru toate aceste posturi și atunci toate lucrurile vor intra în normalitate.

Ceea ce s-a făcut acuma a fost de azi pe mâine, la repezeală, s-au prelungit mandate. Bănuiesc că undeva prin vară vom avea deja primul val pentru aceste concursuri de conducere și atunci voi urmării cu foarte mare atenție cum se respectă principiul meritocrației în aceste chestiuni”, a declarat Iohannis.

Aproape 1.000 de directori au fost schimbați în ultimele două săptămâni sau în procedură de prelungire a mandatelor, din cei peste 7.200 de directori de unități de învățământ cu personalitate juridică din România. Vicepremierul Dan Barna a avut o reacție pe acest subiect săptămâna trecută: „se pare că spre 1.000 de directori sunt înlocuiți din cele mai variate motive sau pretexte”, considerând că acest lucru este „un demers rușinos, de mimetism de tip psd-ist”, a spus acesta. Dan Barna a anunțat că vor fi organizate examene naționale, „pe bune”, atât pentru inspectori, cât și pentru directorii de școli.

Programul România normală este sloganul cu care acesta a candidat în 2019, iar programul România educată este un proiect de țară pe care președintele l-a lasat în urmă cu 4 ani și a cărui aplicare este inclusă în programul de Guvernare.

Știrea este în curs de actualizare

Foto: presidency.ro


3 comments
  1. Râdem acum sau mai târziu?

    De cate ori e vreun scandal ,, urmărește cu atenție” si ne pune sa așteptăm.

    Si uite așa mai trece un deceniu cu aceleași metehne.

    Dacă un director e bun rămâne indiferent de optiunea politică.

    Parlamentul meu, guvernul meu, directorii mei.
    Ce mai urmează?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL În perioada 30 septembrie – 18 octombrie, inspectoratele școlare vor transmite la ARACIP lista școlilor propuse pentru reorganizare, inclusiv a creșelor cu personalitate juridică, pentru anul școlar 2025-2026 / Calendarul complet al activităților

În perioada 30 septembrie-18 octombrie, inspectoratele școlare vor transmite la ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar – n.red) lista unităților de învățământ preuniversitar de stat cu…
Vezi articolul

Noaptea Ideilor: Despre intoxicarea cu știri false și ce se întâmplă în creier când cineva aderă la teorii ale conspirației. Dezbateri cu jurnaliști și cercetători universitari francezi organizate joi, 26 ianuarie, de Institutul Francez / Intrarea este liberă

Cercetători universitari în domeniul neuroștiințelor, jurnaliști, istorici și activiști francezi și români care au păreri diferite despre lumea digitală și implicațiile digitalului în viața de zi cu zi, vor veni…
Vezi articolul
Constantin Ichim / Foto: Arhiva personala

Articol susținut de Fundația Orange

Educație digitalizată la sat. Exemplul școlii cu 4 note de 10 la Evaluarea Națională, după intrarea în proiectul Digitaliada, introducerea Informaticii ca materie obligatorie și a orelor remediale. Constantin Ichim, director: Mi s-a dat foarte multă încredere

Pot face profesorii performanță și carieră la școlile din sate? Digitalizarea educației îi poate ajuta pe copiii și profesorii din mediul rural? Cu o pondere de 83% a copiilor care…
Vezi articolul

„Solicităm de urgență modificarea hotărârii de guvern, în sensul în care aceasta să reglementeze o arie mai largă de măsuri care să limiteze răspândirea COVID-19, dacă pentru autorități redeschiderea școlilor în siguranță este cu adevărat o prioritate” – propunerea Consiliului Național al Elevilor

„Solicităm de urgență modificarea hotărârii de guvern, în sensul în care aceasta să reglementeze o arie mai largă de măsuri care să limiteze răspândirea COVID-19, dacă pentru autorități redeschiderea școlilor…
Vezi articolul