Bucureștiul se încadrează în scenariul verde, ca majoritatea localităților din România. Sunt numai 50 de localități care s-ar încadra în scenariul roșu, a declarat klaus Iohannis în conferința de presă.
Evident că în vremuri de pandemie este nevoie de norme sanitare speciale. Ministerul Sănătății lucrează la aceste norme, vor fi puse la dispoziția publicului, ele sunt: norma de distanțare, norma de igienă, norma de dezinfecție și multe alte lucruri care vor fi făcute publice în zilele următoare.
Vă rog să rețineți ca anul școlar începe pe 14 septembrie, majoritatea copiilor vor merge efectiv la școală, punem accent pe învățământ de calitate pe siguranța și sănătatea elevilor și învățământul online vine să completeze învățământul acolo unde nu se pot ține cursuri fizic.
Decizia dacă elevii merg la școală sau învață online se ia pentru fiecare școală în parte, la nivel de județ, sigur la propunerea școli, Inspectoratului școlar și în final se decide împreună cu ceilalți factori din comandamentul Județean, a explicat Iohannis.
Care sunt scenariile:
scenariul verde care înseamnă că în localitatea respectivă e mai puțin de o persoană în medie, în ultimele 14 zile, detectată cu Covid 19.
Scenariul doi care înseamnă scenariul galben, între 1 și 3 persoane detectate în medie pe zi între 1-14 zile. Media ultimelor zile.
Și scenariul trei, roșu: în media ultimelor zile au apărut mai mult de 3 bolnavi în localitatea respectivă. Se face doar școală online
Știrea este în curs de actualizare
5 comments
Mie imi da cu virgula, dom’ profesor de fizica
Nu stiu ce matematică stie domnul Werner dar mi se pare ca ne crede pe toti naivi.
Un oras mediu de 180.000 de locuitori ar trebui sa aiba 540 de cazuri in 14 zile.
Acest lucru e practic imposibil. E o șmecherie de învârtit cifre aici.
Pai dacă aplicăm regula la o școală cu 1000 de elevi la 3 cazuri ar trebui inchisa școala. Dar se observă ca acest scenariu nu există.
De ce?
Simplu. INSP a spus deja.
Scolile vor fi focare dar nu se vor închide.
Guvernul meu face totul electoral.
Aceeasi gandire ca si cu distantarea fizica. In aer liber 2m, in clasa s-a spus initial 1m, dar in conditiile astea nu va mai fi deloc distantare. De ieri, nu am mai incercat sa gasesc logica. Sunt multe reguli impuse in societate, dar nu pentru scoli si copii, mai ales ca nu sunt ai lor; le e simplu sa ia decizii pentru altii. Acum pot studia mai bine vectorul de transmitere.
Ba da, se leagă. Suntem safe. 🙂
Elevii trebuie sa plece de acasa ca sa poata munci liniștiți părinții ptr “clădirea societății socialiste multilateral dezvoltate …”, ptr a nu se mai plăti aiurea șomajul tehnic, ptr a nu se mai solicită ajutoare sociale. A propos, ăștia cu ajutor social nu pot deservi școlile in vederea igienizarii? Trebuie duși doar la spații verzi ca sa stea la aer sprijiniți in greble si maturi?
Conform scenariilor anuntate de presedinte, in Bucuresti media cazurilor pozitive detectate zilnic în ultimele 14 zile trebuie sa depaseasca 1800 pentru a ne incadra la Varianta 2.
Pastrand proportiile, asta ar insemna la nivel national 18000 cazuri pe zi, caz in care se indeplinesc si depasesc conditiile pentru starea de urgenta. Ceva nu se leaga…