Iohannis a semnat numirea lui Nicolae Hurduc în funcția de ministru al Cercetării. Ministrul care crede că oamenii vin din viitor

840 de vizualizări
Klaus Iohannis l-a acceptat pe Nicolae Hurduc în funcția de ministru al Cercetării. “Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 octombrie a.c., decretul pentru numirea domnului Nicolae Hurduc în funcția de ministru al Cercetării și Inovării”, anunță administrația prezidențială.

Decan al Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI), Hurduc este și membru al Organizaţiei Europene pentru Cercetare Nucleară (CERN), fiind unul dintre cei trei reprezentanți ai României de acolo. Născut la 28 mai 1956, în Iaşi, Nicolae Hurduc este doctor în Chimie al Universităţii Tehnice „Ghe. Asachi“ din Iaşi. Este căsătorit și are un băiat.

Nicolae Hurduc a intrat în atenția publicului cu o serie de declarații bizare, care au intrat rapid în atenția cercetătorilor.

Declarațiile bizare ale lui Nicolae Hurduc, noul ministru al Cercetării:
  • Mie îmi este foarte greu să cred că omul, un mecanism, o maşinărie atât de complexă, se trage din maimuţă. Eu nu accept aşa o idee oricât de oricât de logică pe undeva ar părea această teorie evoluţionistă.
  • Este o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor. Mie îmi sună mai interesant această idee, că noi venim dintr-o lume paralelă din viitor. Iar asta pentru că oamenii au nişte caracteristici, conştiinţa şi sufletul, iar până într-un punct le vedem la animale. În special la cele de companie.
  • (…) Chiar zilele trecute citeam că un câine a fost închis în cavoul stăpânului său pentru că nu a vrut să plece de acolo. Sunt lucruri care depăşesc puterea noastră de înţelegere.
  • (…) Trebuie să înţelegem faptul că nu vom putea pricepe anumite lucruri pentru care nu suntem programaţi, întorcându-ne la programare. Pentru că, să recunoaştem, creierul uman funcţionează în multe puncte exact ca un computer, ca un program. Sunt nişte programe, iar în psihologie acum, specialiştii, recunosc că sunt anumite bias cognitiv, acele erori de judecată pe care le are un individ, erori care îl fac să ia decizii greşite. Asta nu înseamnă decât că rulează un program greşit, el rulează permanent şi nu poate să scape de acel cerc vicios şi de fiecare dată va lua o decizie greşită pentru că el are o prejudecată, are un astfel de sub program care îi perturbă sistemul de gândire, iar acesta nu este destul de mobil. De aceea, eu adopt o poziţie de mijloc între teoria pur evoluţionistă şi religie. Eu cred lucrurile nu sunt în conflict, iar cele două componente nu se exclud una pe cealaltă.

Declarațiile de mai sus au fost făcute într-un interviu pentru Ziarul de Iași.

Știre în curs de actualizare

Citește și:


2 comments
  1. Imi pare rau, nu sunt fan PSD, insa Prof. Hurduc este totusi o autoritate care merita sa conduca Ministerul Cercetarii. Are o sumedenie de articole ISI, multe din ele ca autor principal (prim sau corespondent), brevete, proiecte de cercetare. Indice Hirsch 20, absolut decent pentru un cadru didactic din Romania. Dintre fostii ministri ai cercetarii de calibru cumva similar au mai fost numai Prof. Popa (UAIC Iasi) si Prof. Ciuparu (UPG Ploiesti), cu CV-uri remarcabile in domeniile dumnealor. Ca termen de comparatie, ministrul precedent avea indice Hirsch 1 sau 2.

    Am citit interviul incriminator din Ziarul de Iasi si mi se pare ca informatia este cam trunchiata acolo (vezi tranzitia de la discutia despre oameni la gradul de constiinta al animalelor). Precis nu au reprodus toata discutia, din lipsa de spatiu. Am mai avut si eu de a face cu personaje din mass media care au impresia ca le stiu pe toate si ca pot trunchia cum vor dumnealor informatia primara inregistrata. La formularea “se trage din maimuta” sunt convins ca Dl. Hurduc a subinteles ghilimelele, cu siguranta ca este la curent ca formularea corecta este “omul si maimuta au un stramos comun”, insa a ales sa se exprime astfel, mai plastic, mai pe intelesul vulgului. Faptul ca cineva are convingeri paleoastronautice (sau paleo-tempo-nautice) nu-l plaseaza nici mai sus, nici mai jos fata de cineva care crede in Creatia divina. In fizica se analizeaza serios posibilitatea calatoriei in timp (in trecut, mai precis, deoarece in viitor poti calatori fara probleme daca esti accelerat la viteza apropiata de aceea a luminii). Exista articole in Nature pe aceasta tema si apare destul de repede ipoteza universurilor paralele in momentul in care se admite calatoria in trecut. Cei interesati n-au decat sa revada episodul 2 din excelenta trilogie “Back to the future”. Deocamdata, nici ipoteza calatoriei in trecut, nici aceea a universurilor paralele n-au fost nici confirmate, nici infirmate pana in prezent. Insa teoretic sunt posibile. Este exact ca ipoteza existentei lui Dumnezeu sau a vreunei alte supercivilizatii care ne-a creat si ne monitorizeaza, sau a ipotezei ca traim intr-o simulare pe calculator.

    Insa, daca Dl. viitor ministru ar fi afirmat ca este o persoana profund credincioasa, toata megamahalaua romaneasca l-ar fi aplaudat cu lacrimi in ochi. Nu vad in ce masura convingerile sefiste ale Dlui Hurduc l-ar putea impiedica sa fie un bun ministru sau l-ar fi putut impiedica sa fie o personalitate in domeniul chimiei polimerilor. Adaugam la atacurile mediatice si fotografiileD-lui Hurduc cu tot felul de palarii sau turbane pe cap, probabil extrase de la ceva intalniri cu scop de destindere si iata cum reusim in numai o zi sa decredibilizam probabil singura propunere rezonabila de ministru pe care a reusit s-o faca actuala constelatie guvernamentala.

  2. PSD reuseste sa mai coboare nitel standardul competentei. Desi pana acum, cu tripleta Valeca-Georgescu-Burnete coborasera foarte jos, atat de jos incat mai jos credeam ca nu se poate. Iata ca trebuie sa nu subestimam „capacitatea” de a conduce partidul la noi recorduri pe care o au Dragnea & Dancila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Camelia Pricopie, fostă chimistă la o unitate SRI, actuală angajată la BNR, votată în comisii de PSD și PNL ca vicepreședinte al Autorității de Audit din Curtea de Conturi – marți are loc votul în plen. Este soția lui Remus Pricopie, propus de PSD premier în 2020

Secretarul general al Senatului a transmis vineri președintelui comisiei parlamentare pentru buget candidaturile depuse de Camelia Pricopie și Cătălin Ghinăraru pentru postul de vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul…
Vezi articolul

În cel mult două săptămâni vor începe angajarile, anunță ministrul Educației din Republica Moldova, Dan Perciun, care vrea să angajeze 28 de persoane, din sistem și tineri absolvenți, pentru implementarea mai multor proiecte

Ministrul Educației și Cercetării al Republicii Moldova anunță că urmează să angajeze persoane în cadrul Ministerului pentru a implementa mai multe proiecte, printre care formula de finanțare a grădinițelor sau…
Vezi articolul