Învățătorii din Sibiu preferă vizierele şi măştile logopedice, ca elevii să le vadă feţele

12.744 de vizualizări
Foto: © LakshmiPrasad lucky | Dreamstime.com

Mai multe cadre didactice care predau copiilor din învăţământul primar preferă să-şi cumpere viziere şi măşti logopedice, pentru ca elevii să le vadă feţele şi să-i audă mai bine atunci când predau în clasă, potrivit Agerpres.

„Sunt şcoli în care dascălii s-au interesat şi şi-au achiziţionează măşti logopedice, astfel încât să li se vadă buzele, mai ales la copiii care învaţă să rostească sunete, la clasele mici”, a precizat Alexandru Dumbravă, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar din Sibiu, Teodor Fârţonea, confirmă că mulţi dascăli caută soluţii ca să se protejeze, dar totodată să poată preda şi elevii să le vadă faţa şi să-i audă mai bine, iar vizierele transparente sunt cea mai bună soluție.

„Eu le-am spus că, dacă tot au tot felul de comenzi, (…) dacă nu se pot orienta şi pentru altfel de măşti sau viziere, de fapt, pentru că ei au ridicat problema, că (elevii – n.r.) nu o să audă, nu o să vadă prea bine şi nu o să poată pronunţa prea bine, mai ales cei mici, în primul rând. În al doilea rând, nu ştiu cum o să poarte masca tot timpul pe faţă, copiii. Viziera permite sunetului să se transmită mai bine”, a spus Teodor Fârţonea, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, învățătorii caută soluţii ca să le predea elevilor eficient, în condiţiile în care nu vor putea să-i mai cheme pe şcolari să scrie pe tablă.

„Prin panourile acelea şi cu măşti şi neavând voie să aduc copilul spre mine, la tablă, nu ştiu cum ne înţelegem. (…) Probabil va fi o experienţă inedită predatul acesta cu măştile şi vorbitul prin mască”, a mai spus Fârţonea.

Foto: © LakshmiPrasad lucky | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

FOTO Președintele comisiei naționale pentru concursul de directori de școli, Sorin Ion, secretar de stat la Educație, a plecat în Finlanda, pentru o săptămână, într-un proiect Erasmus+, pe fonduri europene, în plină probă de interviuri. Managerul de proiect, despre includerea lui Sorin Ion în deplasare, acesta nefiind angajat al ISMB: S-a făcut doar un proces-verbal

Secretarul de stat Sorin Ion, președintele comisiei naționale pentru organizarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante de directori și directori adjuncți de școli, Mihaela Ștefan, inspector general al Inspectoratului Școlar București…
Vezi articolul

Activități educative pentru Școala Altfel și Săptămâna Verde / Ateliere de știință interactive și planetariu mobil pentru elevi, organizate în școli de Planeta Științei / Lista activităților și filmelor disponibile (P)

Profesorii care încep pregătirile pentru Școala Altfel sau Săptămâna Verde pot alege pentru elevi ateliere educative în format interactiv, din domenii precum fizică, chimie, biologie, astronomie, ecologie, oferite de Planeta…
Vezi articolul

CNE reacţionează în cazul OUG privind transportul elevilor: Decontarea se face doar pentru transportul rutier, aspect discriminatoriu pentru navetiştii cu trenul. Este inacceptabil să tolerăm un astfel de comportament din partea guvernanților

Consiliul Naţional al Elevilor reacţionează dur după apariţia în Monitorul Oficial a Ordonanţei de Urgenţă care prevedea decontarea transportului pentru elevi, potrivit unul comunicat primit de Edupedu.ro Redăm integral comunicatul…
Vezi articolul