Învățătorii din Sibiu preferă vizierele şi măştile logopedice, ca elevii să le vadă feţele

12.744 de vizualizări
Foto: © LakshmiPrasad lucky | Dreamstime.com

Mai multe cadre didactice care predau copiilor din învăţământul primar preferă să-şi cumpere viziere şi măşti logopedice, pentru ca elevii să le vadă feţele şi să-i audă mai bine atunci când predau în clasă, potrivit Agerpres.

„Sunt şcoli în care dascălii s-au interesat şi şi-au achiziţionează măşti logopedice, astfel încât să li se vadă buzele, mai ales la copiii care învaţă să rostească sunete, la clasele mici”, a precizat Alexandru Dumbravă, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar din Sibiu, Teodor Fârţonea, confirmă că mulţi dascăli caută soluţii ca să se protejeze, dar totodată să poată preda şi elevii să le vadă faţa şi să-i audă mai bine, iar vizierele transparente sunt cea mai bună soluție.

„Eu le-am spus că, dacă tot au tot felul de comenzi, (…) dacă nu se pot orienta şi pentru altfel de măşti sau viziere, de fapt, pentru că ei au ridicat problema, că (elevii – n.r.) nu o să audă, nu o să vadă prea bine şi nu o să poată pronunţa prea bine, mai ales cei mici, în primul rând. În al doilea rând, nu ştiu cum o să poarte masca tot timpul pe faţă, copiii. Viziera permite sunetului să se transmită mai bine”, a spus Teodor Fârţonea, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, învățătorii caută soluţii ca să le predea elevilor eficient, în condiţiile în care nu vor putea să-i mai cheme pe şcolari să scrie pe tablă.

„Prin panourile acelea şi cu măşti şi neavând voie să aduc copilul spre mine, la tablă, nu ştiu cum ne înţelegem. (…) Probabil va fi o experienţă inedită predatul acesta cu măştile şi vorbitul prin mască”, a mai spus Fârţonea.

Foto: © LakshmiPrasad lucky | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Surse: Președintele Consiliului Național al Elevilor ar fi fost, de fapt, demis de către Adunarea generală după ce a fost acuzat că ar fi făcut un pact cu ministerul pe tema burselor școlare și că ar fi ascuns emailuri de restul conducerii executive a CNE. Silviu Morcan susține că s-a retras din toate structurile organizației și că „a fost o demisie din motive personale”

Fostul președinte al Consiliului Național al Elevilor (CNE), Silviu Morcan, ar fi fost demis de către Adunarea Generală a organizației pe care o conducea pentru că ar fi făcut „un…
Vezi articolul

Ligia Deca, despre presiunea părinților pentru note mari: Ar trebui să le redăm profesorilor libertatea de a da note elevilor așa cum cred ei că este potrivit, în conformitate cu pregătirea lor pedagogică / Pentru a avea încredere în aceste note, trebuie să avem un sistem mai standardizat

Ministrul Educației admite implicit faptul că există o presiune a părinților asupra profesorilor pentru a le acorda note mari elevilor. Într-un răspuns dat la o întrebare la prezentarea Raportului național…
Vezi articolul

Tinerii au cea mai mare rată de pozitivare. Rata de apariție a cazurilor grave la copii este foarte mică, ei în schimb se infectează foarte ușor / GRAFIC Peste 4.000 de copii și adolescenți, confirmați cu COVID în ultima zi

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că în acest moment tinerii au cea mai mare rată de pozitivare, precizând că rata de…
Vezi articolul

BREAKING Subiectele și baremele de la Titularizare 2023 pentru profesorii de gimnaziu și liceu. Eseu de 900-1500 de cuvinte despre un text de Alexandru Macedonski, cerință pentru candidații la Limba română

Subiectele și baremele de la Titularizare 2023 pentru profesorii de gimnaziu și liceu au fost publicate de Ministerul Educației la ora 15:00. Proba scrisă a concursului național a avut loc între…
Vezi articolul