Învățătoarea care a denunțat birocrația sufocantă din învățământ, invitată la discuții de ministrul Plumb

9.122 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Birocrația sufocantă cu care se confruntă profesorii a ajuns la urechile ministrului interimar al Educației. Rovana Plumb a invitat-o la discuții pe învățătoarea Mara Luana Rauca, au declarat pentru Edupedu.ro reprezentanții Ministerului. Invitația vine după ce învățătoarea a lansat o scrisoare deschisă către Plumb, în care denunța “Dosariada” care face departajarea între profesorii buni sau slabi. Edupedu.ro a preluat pe larg mesajul învățătoarei, susținut de sute de profesori în mediul online.

Întâlnirea de joi de la Ministerul Educației va fi cu mai mulți reprezentanți ai învățătorilor și profesorilor, iar o invitație a fost trimisă și către învățătoarea care a lansat scrisoarea deschisă referitoare la birocrația de la catedră, au precizat pentru Edupedu.ro reprezentanții Ministerului.

Învățătoarea Mara Luana Rauca a scris pe larg, pe Facebook, despre numărul mare de documente pe care profesorii trebuie să le completeze. “Lecțiile cu elevii sunt prioritare. Pentru asta ne-am obținut diplomele, pentru asta ne-am ales această profesie, pentru asta mergem zi de zi la școală. (…) Ne-am săturat de fenomenul ‘dosariada’ care face departajarea între profesor ‘bun’ și profesor ‘slab’”, a avertizat aceasta.

Calitatea în educație va crește strict prin munca efectivă la clasă, prin colaborarea familiei cu cadrele didactice și prin conduita aleasă a elevilor, a atras atenția învățătoarea. Aceasta a reamintit că “avem baze de date. De ce trebuie să facem la infinit aceleași situații, când se pot face o singură dată, iar organismele subordonate ministerului să le preia de acolo, fără a mai abuza de timpul alocat învățării elevilor? Facem o muncă nu dublă, ci înzecită”.

Scrisoarea deschisă a fost rapid preluată de sute de cadre didactice, care acuză Ministerul că sabotează pregătirea profesorilor prin introducerea a unui număr mare de hârtii pe baza cărora să își dovedească activitatea.

Citește și:

Foto: Pixabay.com


2 comments
  1. Acesti indivizi numiti ,, primari” ar trebui sa-si consume energia si dragostea de scoala in timpul cat elevii sunt in vacanta si impreuna cu ceilalti ,, politruci”‘ numiti consilieri sa se ocupe de investitii in scoli , de crearea conditiilor bune in scoli, sa foloseasca acele persoane din localitati care sunt abonate la ajutorul social , impreuna sa puna mana pe munca si la inceputul anului scolar , copiii sa gaseasca totul rezolvat . Cu festivitatile politice sa o lase mai moale .

  2. Tone de maculatura inutila, cea mai mare parte generata de minister si aracip, paduri taiate degeaba, timp si nervi irositi, mizeria incredibila din educatie trebuie sa inceteze!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Decizia pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani este așteptată la mijlocul lunii decembrie de la Agenția Europeană pentru Medicamente / Gheorghiță: Doza va fi o treime din vaccinul Pfizer pentru adulți

Președintele campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că decizia pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani este așteptată la mijlocul lunii decembrie…
Vezi articolul

UMF Carol Davila anunță că tinerii care încă nu au primit diploma de BAC sau adeverință de la liceu se pot înscrie online fără aceste acte pentru că platforma e conectată la Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR)

Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București precizează că tinerii care încă nu au primit adeverință care atestă că au luat BAC-ul sau cărora nu li s-a eliberat…
Vezi articolul

Psihologul Suzana Pavlov: Mi-aș dori ca părinții să folosească mai puțin termenul de pedeapsă și să folosească mai degrabă termenul de consecințe. Regulile și limitele mi se par de folos. Pedepsele nu mi se par justificate

Psihologul Suzana Pavlov a declarat pentru TVR Craiova că „mi-aș dori ca părinții să folosească mai puțin termenul de pedeapsă și să folosească mai degrabă termenul de consecințe”. Aceasta a…
Vezi articolul