Învățare la distanță: o colecție de soluții software, majoritatea gratuite și disponibile online

16.017 vizualizări
Resurse școala online
Foto: Pixabay.com
Doi antreprenori români activi în Britanie, Paul Balogh și Cristian Dinu, au întocmit o colecție de soluții software, majoritatea disponibile gratuit pe Internet, soluții care pot fi folosite pentru munca la distanță și învățatul la distanță, după închiderea școlilor și alte măsuri de combatere a epidemiei de coronavirus.

Cei doi, cofondatori ai platformei Hypersay, au lansat Techagainstcoronavirus.com, unde câteva zeci de aplicații sunt împărțite în trei categorii – Muncă, Educație și Covid-19.

Categoria Edu include soluții pentru conferințe video, prezentări live (inclusiv platforma celor doi), muncă în echipă, producție de podcast, platforme de învățare, producție video, teste.

Primele 10 soluții pentru învățarea online listate de cei doi antreprenori români:

Vezi lista integrală cu sugestii pentru cursuri online și învățare digitală

Utilizatorii pot să recomande și alte asemenea instrumente.

  • Paul Balogh scrie pe pagina sa de Facebook: “E practic o listă de produse (majoritatea gratis) pe care le puteți folosi dacă va trebui sa lucrați de acasă cu echipa voastră sau dacă va trebui sa predați la distanță in săptămânile / lunile viitoare. Are doua categorii importante (work și edu) ca să puteți separa mai ușor între ele.”
Citește și:

 

 


4 comments
  1. Eu la geografie invat jucanduma pe profudegeogra.eu. Chiar mi se pare o solutie buna mai ales acum cand nu prea facem scoala.

  2. Puneti pe lista si https://www.kidibot.ro – educatie prin joaca, pentru copii de la clasa I la clasa XII, subiecte multiple (matematica, romana, informatica, educatie financiara, civica, etc, etc).

    Multumesc

  3. Lipseste tocmai o solutie “majora” 🙂 – o fi din cauze de bias? 🙂
    Microsoft Teams for Education – o platformă care aduce impreuna conexiuni face-to-face, examinari online, fișiere si conversații intr-un singur loc, fie ca vorbim de telefoane mobile, tablete, PC-uri sau browsere. Este o solutie gratis pentru scoli si universităat sau o componentă a solutiei Office 365 (pentru cine are deja licenta din aceasta):
    https://view.pointdrive.linkedin.com/presentations/911c03e0-bab6-46eb-a5fb-44b8e1d64673?auth=2bf6fbda-a8ac-494d-b18f-2791e19dad19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Subiectele de la examenul scris pentru directorii de școli

SURSE: Subiectele de la examenul scris pentru directorii de școli, concepute de Universitatea din București / Cîmpeanu: Mulțumesc domnului rector Marian Preda pentru colectivul de profesori care își vor aduce o contribuție esențială la relevanța acestui concurs

Subiectele de la examenul scris pentru directorii de școli vor fi realizate de profesori de la Universitatea din București, potrivit surselor Edupedu.ro. Este vorba despre subiectele care vor fi date…
Vezi articolul

DOCUMENT Înscrierea la școală și la grădiniță a copiilor neînsoțiți din Ucraina. Cererile se depun sau se trimit la inspectoratul școlar de către reprezentantul autorității competente

Copiii neînsoțiți care vin din Ucraina pot fi înscriși la școlile și grădinițele din România ca audienți de către reprezentantul autorității competente/coordonatorul Grupului operativ pentru minorii neînsoțiți, potrivit ordinului pentru…
Vezi articolul

DOCUMENT Examenele de corigență pentru elevi se vor desfășura în perioada 4-15 iulie 2022 / Dacă curriculumul este organizat modular, această sesiune are loc în ultima săptămână de cursuri a anului școlar 2021-2022

Examenele de corigență pentru elevii de clasele primare, gimnaziale și liceale au loc în perioada 4-15 iulie 2022, pentru anul școlar curent, potrivit unei note trimise inspectoratelor școlare de către…
Vezi articolul