Învățământul mai atractiv pentru tineri? Anul acesta la Titularizare au fost cei mai mulți absolvenți din promoția curentă din ultimii 9 ani

2.647 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Peste 4.680 de proaspăt absolvenți de facultate au participat anul acesta la examenul de Titularizare, potrivit cifrelor obținute de Edupedu.ro de la Ministerul Educației. Este cel mai mare număr de tineri absolvenți ai promoției curente care participă la acest examen din 2011 încoace, potrivit datelor oficiale.

Numărul absolvenților de facultate din promoția 2019, care au specializări sau module psihopedagogice şi s-au înscris la Titularizare 2019, a fost de 4.682. Asta înseamnă cu 57 mai mulți decât în 2018 şi cel mai mare număr din 2011 până în prezent, potrivit datelor oficiale consultate de Edupedu.ro.

Se poate observa în graficul de mai jos cum după anii 2011-2012, când peste 4.000 de tineri absolvenți veneau la Titularizare, a urmat o perioadă de declin, de scădere a interesului pentru acest examen.

Doi ani la rând, 2013-2014, numărul lor a fost în jurul a 3.400 de persoane.

În 2015 a fost cel mai scăzut interes pentru intrarea în învățământ prin titularizare al candidaților absolvenți ai promoției din acel an – doar 2.310. Au fost apoi doi ani cu peste 3 mii de candidați şi în 2018 un salt până la 4.625.

În ultimii doi ani, salariile din sistemul de învățământ au crescut pentru debutanți, dar şi pentru întregul corp de cadre didactice şi personal auxiliar.

De asemenea, tot mai multe organizații non-guvernamentale derulează proiecte de formare profesională pentru tineri, pe care vor să îi transforme în profesori.

FOTO: Photo by Fox from Pexels


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Raluca Negulescu-Balaci la Dezbaterea Reforma digitală a educației, marți 8 iunie

Dezbaterea online Reforma digitală a Educației

Digitalizarea școlilor și acces la educație online pentru copiii din comunitățile vulnerabile din România – care sunt premisele și oportunitățile? Raluca Negulescu-Balaci, director executiv UiPath Foundation, discută online marți, 8 iunie, de la 16:40

Copiii din familiile și comunitățile vulnerabile pot avea acces la o educație digitală de calitate? Care sunt soluțiile pentru ca elevii aflați în cel mai mare risc școlar să reușească…
Vezi articolul

Colaborare româno-americană în domeniul inteligenței artificiale, între compania Lockheed Martin și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca / Premierul Ciucă: ”Rolul nostru în regiunea Mării Negre este tot mai relevant”

O colaborare româno-americană în domeniul inteligenței artificiale, între compania Lockheed Martin și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, a fost anunțată marți, printr-un comunicat transmis de Guvernul României, scrie G4Media.ro. Premierul Nicolae…
Vezi articolul

Povești audio ca niște călătorii pe un tărâm magic pentru copiii ucraineni refugiați și carte de colorat specială, puse gratuit la dispoziție de o platformă românească de educație

O secțiune gratuită unde se găsesc povești în format audio pentru copiii ucraineni este disponibilă pe platforma superscoala.ro, anunță organizatorii care au completat formularul special din platforma EduCare, pe EduPedu.ro.…
Vezi articolul

O organizație studențească s-a răzgândit în privința susținerii proiectului LSRS-Mara Mareș privind finanțarea studiilor în străinătate: UNSR consideră că se încearcă o glumă la adresa universităților românești

O organizație studențească, Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR), s-a răzgândit în privința susținerii proiectului pentru finanțarea studiilor în străinătate ale tinerilor români de către Guvern, proiect propus de…
Vezi articolul