Învățământ dual: Un grup de retaileri caută să pregătească elevi pentru meseria de vânzător

476 de vizualizări
Sursa: Golin
Compania de retail Lidl invită absolvenții de gimnaziu interesați de meseria de comerciant-vânzător să se înscrie la Școala de Carte și Meserii, un program de învățămând dual susținut de cinci retaileri, potrivit unui comunicat de presă. Compania dă exemplul anului curent, în care spune că va angaja 10 dintre absolvenții promoției din 2017, care au finalizat stagiile de formare.

Potrivit comunicatului, Școala de Carte și Meserii este un program de învățământ profesional în sistem dual, realizat după metoda germană, înființat în anul 2017 cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK România). Prin intermediul lui, cinci parteneri – Hornbach România, Lidl Discount, Metro Cash&Carry, Penny Market, Selgros Cash&Carry – propun să ofere absolvenților de școală gimnazială din 6 orașe din România o educație în retail și de a se specializa în meseria de comerciant-vânzător.

Este vorba despre orașele București, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara, care se pot înscrie la unul dintre liceele partenere, respectiv: Liceul Tehnologic „Elie Radu” din București, Colegiul Național Economic „Andrei Bârseanu” din Brașov, Colegiul Economic „Iulian Pop” din Cluj-Napoca, Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” din Iași, Colegiul Economic „George Barițiu” din Sibiu și Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timișoara. În fiecare, companiile partenere în proiect formează o clasă de comerciant-vânzător, pe care o susține prin sesiuni practice de formare în magazinele din țară.

Cursurile se desfășoară pe parcursul a 3 ani, perioadă în care tinerii vor putea să își dezvolte abilitățile practice necesare meseriei, prin stagii periodice în cadrul companiilor ce susțin acest program. Pe perioada școlarizării, elevii vor beneficia de o bursă, conform comunicatului.


2 comments
  1. Bunap ziua. Exista un termen impus pentru perioada minima obligatorie de a lucra la angajator dupa terminarea scolii? Bursa la ce valoare se ridica? Rog raspundeti-mi prin mail-ul meu. Va multumesc.

    1. Buna ziua. Din pacate noi nu vizualizam adresa dvs. de mail, de aceea va vom raspunde aici:
      Nu exista obligativitatea de a va angaja dupa terminarea scolii la agentul economic unde ati facut practica, la fel cum nici agentul economic nu e obligat sa va angajeze.
      Bursa este in valoare de 400 RON in total: 200 RON din partea agentului economic, 200 RON din partea statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Admitere liceu 2024, etapa a II-a. Înscrierile la probele de aptitudini și de limbi moderne, pentru locurile libere de la vocațional și clasele de bilingv, sunt luni, 5 august – calendarul pentru București / Tot luni se înscriu și elevii romi și cei cu CES

Înscrierile la probele de aptitudini și la testările de limbi moderne, pentru admiterea pe locurile libere de la liceele vocaționale sau clasele de bilingv, se organizează luni, 5 august, conform…
Vezi articolul

Andronescu spune că majoritatea tinerilor cu BAC-ul picat din 2011 încoace au plecat “probabil” la lucru în afară. Dă vina pe Legea Educaţiei pentru deficitul de meserii creat de desfiinţarea şcolilor profesionale

Ministrul Educaţiei a pus pe seama Legii Educaţiei nr 1 din 2011 eşecul la Bacalaureat a “6-700 de mii de tineri” şi, potrivit Ecaterinei Andronescu, “majoritatea, fără niciun fel de…
Vezi articolul