„Întrebarea serii: evreii gazați la Auschwitz aveau comorbidități, nu-i așa?”: Olivia Steer, amendată de Consiliul pentru Combaterea Discriminării cu 5.000 de lei pentru postare

2.428 de vizualizări
Foto: captură – Facebook.com
Olivia Moisescu Venturia, fostă Steer, a fost amendată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu 5.000 de lei pentru o postare care punea alături „evreii gazați la Auschwitz” și „comorbiditățile” pacienților COVID, scrie G4Media.ro.

Ce spune CNCD:

„Mesajul publicat de Moisescu Olivia Venturia (fostă Steer): „întrebarea serii: evreii gazați la Auschwitz aveau comorbidități, nu-i așa?” reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată”, se arată în comunicatul CNCD.

Pentru aceasta, Olivia Moisescu Venturia a fost amendată cu 5.000 de lei, decizia fiind luată cu unanimitate de voturi.

Postarea a fost publicată pe 15 iunie 2021.

Ce prevede legislația invocată:

Art 2, alin 1, din Ordonanța Guvernului nr 137/2000: Potrivit prezentei ordonanțe, prin discriminare se înțelege orice deosebire, excludere, restricție sau preferință, pe bază de rasă, naționalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri, sex, orientare sexuală, vârstă, handicap, boală cronică necontagioasă, infectare HIV, apartenență la o categorie defavorizată, precum și orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrângerea, înlăturarea recunoașterii, folosinței sau exercitării, în condiții de egalitate, a drepturilor omului și a libertăților fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, în domeniul politic, economic, social și cultural sau în orice alte domenii ale vieții publice”

Articolul 15 Constituie contravenție, conform prezentei ordonanțe, dacă fapta nu intră sub incidența legii penale, orice comportament manifestat în public, având caracter de propagandă naționalist-șovină, de instigare la ură rasială sau națională, ori acel comportament care are ca scop sau vizează atingerea demnității ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, îndreptat împotriva unei persoane, unui grup de persoane sau unei comunități și legat de apartenența acestora la o anumită rasă, naționalitate, etnie, religie, categorie socială sau la o categorie defavorizată ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuală a acestuia”.


5 comments
  1. Intre acest pandemie si lagarele de concentrare nu exista nici un numitor comun.Nazistii au gazat in cel mai mare lagar de concentrare evrei ,tigani ,homosexuali ,femei insarcinate ,batrani ,etc.unii la stanga ,altii la dreapta.
    Orice comparatie cu Holocaustul este ridicola !
    Stau sa ma intreb daca aceasta doamna stie cum il chema pe comandatul lagarului de A ?
    Nu de alta dar in timp ce unii erau gazati pentru altii la cateva sute de metri viata se desfasura normal !
    Omul a fost judecat de polonezi si ceea ce a surprins nu a fost modul in care a raspuns la toate intrebarile ci modul in care in timpul intrebarilor nu a exprimat nici o emotie!
    Poate ca asa e cu acestia cunoscatori care nu au studiat mult la viata lor dar devin ‘guru ‘pentru altii !ma intreb ce replic ar da profesorii de istorie acestei doamne ,un guru a tot si toate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

“Transportul gratuit” al elevilor navetiști, în aer. Cazul Constanța: Școlile nu găsesc transportatorii din lista trimisă de Consiliul județean, dar au trimis tabelele cu numele elevilor pe o adresă de e-mail, spune șeful ISJ care anunța că de azi aproape toți elevii vor merge gratuit la școală

Școlile nu pot contacta unii transportatori pentru a le trimite listele cu numele elevilor pentru a beneficiat de transport gratuit, spune inspectorul general școlar Sorin Mihai: “Am situații în care…
Vezi articolul

Peste 700 de copii și elevi de la școli de stat au fost mutați la școli private, în acest an școlar, în București. Numărul este cu circa 10% mai mic decât al celor mutați de la privat la stat

În anul școlar 2023-2024, începând cu 1 septembrie 2023 până în prezent, s-au transferat din unități de învățământ preuniversitar de stat în unități de învățământ preuniversitar particular 707 de copii/elevi,…
Vezi articolul

VIDEO Apare tot mai des stigmatizarea elevilor care au avut virusul. Foarte mulți mi-au spus că nu au simțit niciodată nevoia să se ducă la psihologul școlii pentru că îl aveau și profesor la clasă – Sânziana Georgescu, Consiliul Elevilor Vrancea: Trebuie făcută o separare clară între profesorul de psihologie și psihologul școlii

Trebuie făcută o separare clară între un profesor de psihologie și psihologul școlii, a spus Sânziana Georgescu, președinta Consiliul Județean al Elevilor Vrancea, la dezbaterea „Vaccinare și testare pentru învățare”…
Vezi articolul

USR a solicitat chemarea ministrului Educaţiei Ligia Deca în plenul Senatului, spune că va insista după un “refuz de a stabili o dată exactă” / “Fuga de dialog o dezonorează” – senatorul Ștefan Pălărie

Senatorul USR Ştefan Pălărie a criticat-o luni pe Ligia Deca, ministrul Educaţiei, pentru faptul că nu a venit în plenul Senatului pentru a-şi prezenta priorităţile mandatului şi lucrurile pe care…
Vezi articolul

O organizație a editorilor reclamă “prețurile de achiziție derizorii” aplicate de Ministerul Educației pentru manuale: “Nici o editură nu va avea posibilitatea de a retipări manualele”

O organizație a editorilor, Uniunea Editorilor din România (UER), protestează, marți, față de “lipsa totală de interes cu care Ministerul Educației tratează procesul de asigurare cu manuale școlare”. Organizația afirmă…
Vezi articolul