Profesorii, interzis la meditații pentru elevii de la clasele unde predau

407 vizualizări
Valentin Popa / Foto: Inquam Photos - Octav Ganea
Valentin Popa / Foto: Inquam Photos – Octav Ganea

Noul Cod de etică din învățământul preuniversitar le interzice profesorilor să dea meditațiilor propriilor elevi, a declarat miercuri Valentin Popa, fostul ministru al Educației, citat de Agerpres. El a spus că noul Cod de etică a fost aprobat de el prin ordin, ordin care nu a fost însă publicat până acum nici în Monitorul Oficial, nici pe site-ul Ministerului Educației.

 

“Evident că este o activitate care poate fi desfăşurată, doar să fie fiscalizată. Sigur, nu meditaţii la propriii elevi. Evident. În Codul de etică este această prevedere, că nu pot să facă meditaţii cu elevii de la clasă”, a spus Popa, într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul Ministerului Educaţiei.

 

Potrivit fostului ministru, prin ordinul 4831/2018 a fost aprobat Codul de etică pentru învăţământul preuniversitar, care funcţionează ca un “contract moral” între părinţi, elevi şi personalul din şcoli, inspectoratele şcolare şi casele corpului didactic. Codul cuprinde formularea explicită a idealurilor, principiilor şi normelor morale pe care consimt să le respecte personalul din unităţile de învăţământ preuniversitar, inspectoratele şcolare şi casele corpului didactic.

Foto: Fostul ministru, Valentin Popa (InquamPhotos / Octav Ganea)


1 comment
  1. Aha… inteleg ca trebuie sa cautam meditatori si sa platim pentru ca la scoala nu se mai pot face meditatii? Interesant! Oare cum se vor descurca parintii care nu isi permit asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Baremele de la Olimpiada de Muzică au avut mai puține exerciții pentru că subiectele au conținut itemi din afara programei, retrași și cu punctele redistribuite – explicațiile președintei de comisie de la Craiova, Lăcrămioara Pauliuc / Cum comentează neafișarea unor rezultate, profesorul cu nepot în concurs și elevii descalificați

Baremele de la Olimpiada de Muzică (ONIIVSTM) 2024, etapa națională desfășurată în aceste zile la Craiova pentru sute de elevi de liceu, au conținut mai puține exerciții decât au rezolvat…
Vezi articolul

Educația gratuită, evaluarea obiectivă și corectă, cu posibilitatea de a contesta nota de la teste – prevederi din noua Lege a învățământului preuniversitar / Elevii au obligația de a avea o ținută vestimentară decentă

Educația gratuită, libertatea de expresie, tratamentul nediscriminatoriu, evaluarea obiectivă și corectă, cu posibilitatea contestării rezultatelor evaluării lucrărilor scrise, și informarea cu privire la notele acordate, înaintea consemnării acestora, sunt câteva…
Vezi articolul