INTERVIU Platformă de sprijin pentru studenții refugiați, creată de o echipă din Universitatea București

407 vizualizări
Foto: unibuc.ro
Studenții refugiați din Ucraina, fie ei ucraineni sau străini, găsesc pe platforma Uni4Ukraine dezvoltată de Universitatea București informațiile esențiale despre continuarea studiilor dar și despre locuri de cazare sau centre de donații. Platforma funcționează acum în română plus alte șapte limbi și colaborează cu inițiative similare din mediul academic, din alte țări, scrie G4Media.ro

Profesoara Luciana Ghica și studenții de la cursul de Master pe care îl predă la Universitatea București au creat și au dezvoltat această platformă începând din prima săptămână de război.

„Ne-am dat seama că studenții aveau și alte probleme decât cele imediat de securitate, și anume că doreau să își continue studiile și am strâns imediat toate informațiile utile de la universități”, a explicat pentru ENTR/G4Media Luciana Ghica, conferențiar universitar la Facultatea de Științe Politice, Universitatea București. 

Aceasta a mai spus că ulterior alte organizații din mediul academic din străinătate au găsit platforma și au început să trimită și ei informații. „Acum colaborăm cu Science for Ukraine, cu alte inițiative internaționale și dorim să colaborăm în curând și cu una din cele mai importante platforme care este „Scholars at risk”, una din cele mai mari rețele globale de sprijin a refugiaților din mediul academic”, a explicat Luciana Ghica.

Vezi interviul VIDEO și articolul integral pe G4Media.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Guvernul a aprobat construirea unui cămin studențesc pentru Universitatea din București în complexul Grozăvești, care va caza cel mult 476 de studenți / Statul plătește aproape 200 de milioane de lei, iar Universitatea București din fonduri proprii – puțin peste 2 milioane de lei

Guvernul a aprobat, prin Hotărâre de Guvern, construirea unui cămin studențesc pentru Universitatea din București, în complexul Grozăvești, care va avea 238 de camere de cazare pentru câte 2 persoane.…
Vezi articolul

Peste 600 de profesori titluari și 2.400 de profesori asociați, care au depășit vârsta de pensionare predau încă în universitățile din România. Topul instituțiilor de învățământ superior cu cele mai multe cadre didactice de peste 65 de ani

În cele 72 de universități din România sunt 619 profesori titulari cu vârstă de pesionare, potrivit datelor publicate de Ministerul Educației, date valabile pentru anul universitar în curs, 2020-2021. Pe…
Vezi articolul

Profesorul Marian Popescu: Am decis să nu mai susțin cursuri la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București, în semn de protest față de angajarea fostului șef de resurse umane al SRI. Senatul a votat, fără rușine, o impostură academică. La vedere

Senatul Universității din București “a votat, fără rușine, o impostură academică. La vedere“, scrie profesorul universitar Marian Popescu pe pagina sa de Facebook, unde anunță că „în semn de protest…
Vezi articolul

Prorectorii iau locul rectorilor în Comisia pentru finanțarea învățământului superior – CNFIS / Lista membrilor acesteia, aprobată prin ordin al Ministerului Educației

Noua Comisie Națională pentru Finanțarea Învățământului Superior, for ce recomandă felul în care să fie finanțate universitățile, a fost aprobată prin ordin al Ministerului Educației. Din această comisie, care înlocuiește…
Vezi articolul
Stresul dinaintea examenului

Stresul dinaintea examenului de licență – cum poate fi gestionat? Oana David, directorul Clinicii Universitare de Psihologie Babeș-Bolyai PsyTech: “Modul în care gândesc și mă raportez la examen îmi determină reacțiile, și nu examenul în mod direct”

Studenții trec în această perioadă printr-o etapă extrem de solicitantă cognitiv și emoțional, pentru mulți dintre ei: susținerea examenului de licență. Cum se pot raporta la emoțiile lor ca la…
Vezi articolul