INTERVIU Cosmin Leucuța, de două ori câștigător al premiului „Tânărul prozator al anului”: Cei mai mulți români cred că toți autorii sunt morți

116 vizualizări
Cosmin Leucuța la lansare de carte / Foto: Facebook.com
Din punct de vedere financiar, să fii scriitor în România este aproape imposibil. Marea majoritate a scriitorilor nu se poate întreține din scris, iar ajutoarele care vin din burse sau premii sunt, de multe ori, prea mici, scrie G4Media.ro.

De aceea, ei sunt nevoiți să aibă încă un job din care să se întrețină. Acestea sunt concluziile interviului cu prozatorul Cosmin Leucuța (34 de ani), laureat al mai multor premii literare.

Totuși, Leucuța spune că scrie mai departe din plăcere, din nevoia de a spune povești și de a le împărtăși oamenilor. O ofertă din partea unei edituri prestigioase l-a împins să se disciplineze și să lucreze la un nou volum.

Felul în care funcționează piața de carte din România este descurajant pentru scriitori și nu este adaptat nevoilor lor, spune Cosmin Leucuța, câștigător de două ori al premiului „Tânărul Prozator al Anului” oferit la Gala Tinerilor Scriitori (în 2018 şi în 2020).

Citește materialul integral pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Programa școlară

Cât de mare e riscul redeschiderii școlilor în context Covid-19? Rolul copiilor și tinerilor în răspândirea bolii, așa cum rezultă din ultimele experiențe și studii internaționale

Autoritățile române discută, în prezent, cele trei opțiuni pentru începerea școlii: toți copiii vin la școală, învățământul hibrid (la școală și online, varianta preferată pe moment), respectiv continuarea școlii online.…
Vezi articolul

Harta găurilor din sistemul de protecție și sprijin pentru copiii vulnerabili, prezentată într-o analiză a Băncii Mondiale pentru Ministerul Familiei: Zeci de mii de copii în sistemul de protecție socială, lipsa specialiștilor crește “disproporționat” riscul de abandon școlar

România are un număr mare de copii care intră în sistemul de protecție socială, cu un ritm de intrare de 4.000 de copii pe an, în pofida faptului că a…
Vezi articolul

ASE București și Universitatea de Medicină Iuliu Hațieganu din Cluj Napoca – din nou singurele universități românești din top 1000, în clasamentul Times Higher Education 2023. Majoritatea instituțiilor românești, în coada rankingului global / Top 3: Oxford, Harvard, Cambridge

Numărul universităților românești incluse în cea mai nouă ediție a clasamentului Times Higher Education al celor mai bune universități din lume – ediția 2023, publicată astăzi – a crescut la…
Vezi articolul