Intervențiile diferențiate pot îmbunătăți cu până la 5 luni progresul elevilor cu cerințe educaționale speciale, ale căror rezultate sunt mult în urma celor înregistrate de ceilalți elevi – studiu britanic

326 de vizualizări
Foto: © Robert Kneschke | Dreamstime.com
Intervențiile diferențiate în cazul elevilor cu cerințe educaționale speciale pot îmbunătăți rezultatele la învățătură ale acestor copii în medie cu cinci luni, comparativ cu predarea standard, potrivit unui raport al cercetătorilor de la University College London. Diferența este una importantă, având în vedere că atât în clasele obișnuite, cât și în cele dedicate elevilor cu CES, aceștia din urmă înregistrează rezultate educaționale mai slabe decât ceilalți elevi, conform sursei citate.

Prezentarea UCL arată că, în medie, elevii cu cerințe speciale prezintă întârzieri de învățare de cel puțin doi ani comparativ cu ceilalți elevi, la finalizarea liceului.

  • Cercetarea arată că intervențiile diferențiate au un efect ceva mai mare în cazul matematicii, decât în cel al citirii – un plus de șase luni la progresul înregistrat în momentul finalizării liceului, față de cinci luni.

Pe de altă parte, la nivelul școlii primare, intervențiile diferențiate au un efect și mai mare în cazul matematicii (opt luni în plus, în ceea ce privește progresul în învățare). Învățământul secundar are, în schimb, un efect mai puternic în ceea ce privește scrisul (+12 luni). 

Echipa de cercetare a analizat și rezultatele în cazul științei și pe cele generale de învățare, ajungând, în cazul acestora, la media de cinci luni în plus, în favoarea intervențiilor diferențiate.

Potrivit sursei citate, rezultatele cercetării au fost folosite pentru crearea unei baze de date care să-i ajute pe profesorii britanici în modul cum îi abordează pe elevii cu cerințe speciale, în funcție de nevoile fiecăruia.

Foto: © Robert Kneschke | Dreamstime.com  / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


1 comment
  1. Sunt la 1000 de ani distanta de noi. Universitatile cerceteaza, apoi fac propuneri pentru cei care iau decizii (aka politicieni) si produc diverse materiale, metode, programe etc. pentru a fi folosite de educatori, profesori si/sau parinti. Toate sunt bazate pe stiinta, nu sunt scoase din burta cum fac ”specialistii” de la noi.

    UCL este pe primul loc in lume in ce priveste formarea initiala a profesorilor, inaintea Harvard, Oxford, Stanford, Cambridge sau Berkeley. UCL este crème de la crème.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Aproape 60% dintre elevii de 12-17 ani din România consideră că inteligența artificială folosită în educație are potențialul să facă notarea mai echitabilă, dar peste 45% sunt îngrijorați că ar putea extinde decalajele în succesul academic, arată un studiu al Fundației Vodafone

Aproximativ 70% dintre elevii de clasele a VI-a – a IX-a din România sunt de părere că inteligența artificială (IA) va juca un rol semnificativ în viața lor profesională, în timp ce doar puțin…
Vezi articolul

Efectele eliminării religiei ca materie obligatorie în școală – studiu de caz Germania: A scăzut religiozitatea oamenilor, dar nu și atașamentul față de valorile etice și nici satisfacția în viață, s-au schimbat atitudinile față de familie, au crescut piața muncii și veniturile

Germania, țară care după cel de-Al Doilea Război Mondial avea un sistem de educație cu o componentă religioasă extrem de puternică, stabilită, în Vest, chiar prin Constituție, a decis să…
Vezi articolul

Tunurile politice și imobiliare din Legea Deca. Proiectul întoarce definitiv școala cu fața către ierarhiile politice de putere / Analiza proiectului cu care Iohannis vrea să își salveze mandatele

Rectorii-parlamentari-politicieni vor putea să conducă universitățile încă 10 ani de aici înainte, unii cumulând peste 20 de ani de șefie a comunităților pe care topurile internaționale le notează tot mai…
Vezi articolul

VIDEO Doru Căstăian: Ca profesor, a nu reacționa, a te închide în cancelaria ta, a te face că nu vezi frauda ministrului, impostura inspectorului înseamnă a te expune răului, laolaltă cu copiii tăi. Efectele: Copiii copiază, profesorii plagiază

“A nu reacționa, a te închide în cancelaria ta, a te face că nu vezi frauda ministrului, impostura, poate, a inspectorului și așa mai departe nu înseamnă a te proteja…
Vezi articolul