Intenția guvernului britanic de a interzice telefonul în clase nu are legătură cu realitatea, arată o asociație a directorilor școlari / Când nu țin telefonul în geantă, elevii îl pot folosi pentru a învăța sau pentru propria protecție

889 de vizualizări
examen
Foto: Freepik.com
Un plan al guvernului din Marea Britanie de a interzice telefoanele mobile în clasă a stârnit o reacție vehementă din partea unei mari asociații a directorilor de școli. Aceștia au arătat că, pe lângă faptul că unitățile de învățământ au deja reguli bine puse la punct în privința folosirii telefoanelor mobile, aceste instrumente au utilitate aparte în diverse situații școlare, discuția generală cu privire la acest subiect evoluând mult în ultimii ani, relatează The Guardian.

Într-un punct de vedere transmis într-o consultare declanșată de Departamentul pentru Educație (ministerul Educației de la Londra), Asociația Liderilor de Școală și Colegiu a arătat că, în timp ce conducerea unităților de învățământ au situația sub control în privința telefoanelor mobile, o posibilă interzicere a acestora la nivel centralizat, fără posibilitate de adaptare la condiții specifice, ar afecta mai multe categorii de elevi.

  • Publicația o citează pe Julie McCulloch, reprezentantă a asociației menționate, potrivit căreia, pe de o parte, a devenit o obișnuință ca școlile să ceară elevilor să-și țină telefoanele în geantă, iar pe de altă parte multe școli au elaborat politici prin care le permit elevilor să folosească telefonul ca instrument de învățare sau ca sursă de informații.

Accesul la telefon le permite, totodată, liceelor să îi învețe pe elevi despre utilizarea responsabilă a tehnologiilor de comunicații și despre daunele ce pot fi produse online, mai arată McCulloch, care menționează consternarea profesorilor față de “ideea fixă” a ministrului Educației de a interzice telefoanele în clasă. 

În plus, pentru alte grupuri de elevi, cum sunt cei din sistemul de protecție a copilului, telefonul mobil poate fi un instrument esențial pentru propria protecție.

  • Punctul de vedere a fost emis în condițiile în care departamentul pentru Educație a declanșat consultarea publică în pregătirea unor noi reguli ce vizează comportamentul elevilor, reguli care urmează să fie anunțate în a doua jumătate a anului. The Guardian citează un purtător de cuvânt al instituției, potrivit căruia “telefoanele mobile îi pot distrage pe elevi dacă sunt folosite la clasă, dar când sunt folosite în scopuri nefaste sau în prea mare măsură, pot dăuna sănătății mintale și bunăstării elevului”.
Citește și:
Mintea adolescenților și tehnologia. Datele de până acum nu confirmă că problemele mintale s-ar adânci în timp, pe măsură ce sunt folosite mai mult telefonul smart, social media sau televiziunea – studiu britanic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Transport gratuit pentru elevi

Școlile și liceele, obligate să desfășoare o activitate de prevenire a consumului de droguri în perioada 1-5 aprilie 2024 și să desemneze o persoană responsabilă cu implementarea activităților cât mai curând – adresă a Ministerului Educației

Școlile și liceele trebuie să desfășoare o activitate de prevenire a consumului de droguri în săptămâna 1-5 aprilie 2024, să desemneze o persoană responsabilă cu implementarea activităților de prevenire a…
Vezi articolul

Regulile pentru catalogul electronic al Ministerului Educației, finanțat din fonduri europene, puse în dezbatere publică / Școlile care au deja catalog electronic vor fi obligate să îl conecteze la platforma ministerului pentru preluarea datelor

Ministerul Educației a pus în dezbatere proiectul privind aprobarea, înfiinţarea, organizarea, funcţionarea catalogului electronic, finanțat cu bani europeni, prin PNRR. Ordinul ar fi trebuit deja să fie aprobat în data…
Vezi articolul

Noul regulament de organizare pentru Centrele județene de resurse și asistență educaţională, CJRAE: Numărul de elevi care revine unui consilier școlar, profesor de sprijin, profesor-logoped, trei departamente noi și mai mulți consilieri școlari prin transformarea unor posturi – proiect

Ministerul Educației a lansat în consultare publică proiectul de Ordin pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a centrelor județene/al municipiului București de resurse și asistență, CJRAE/CMBRAE. Printre noutăți se…
Vezi articolul

În România mai este o singură localitate în carantină azi, în care elevii ar învăța 100% online, anunță ministrul Educației: Decizia de redeschidere a școlilor se va lua după rata de infectare din localitate la 14 zile, iar evaluările vor fi săptămânale

Mai este o singură localitate în carantină, în care toți elevii ar învăța online, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu la Antena3. “Aș vrea să vă spun că astăzi în…
Vezi articolul