Intensificarea ostilităților în Ucraina reprezintă o amenințare imediată pentru viețile și bunăstarea celor 7.5 milioane de copii din această țară – Director Executiv UNICEF

246 de vizualizări
Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com
Cu privire la situația copiilor din Ucraina, Directorul Executiv al UNICEF, Catherine Russell, a transmis că „folosirea armelor grele de-a lungul liniei de contact a deteriorat deja infrastructura esențială de apă și unitățile de învățământ în ultimele zile”, potrivit unui comunicat de presă primit de Edupedu.ro. Amintim că președintele Rusiei a declanșat războiul în Ucraina.

Aceasta mai spus că „dacă luptele nu încetează, zeci de mii de familii ar putea fi strămutate forțat, crescând dramatic nevoile umanitare”.

Redăm comunicatul integral:

Declarația Directorului Executiv al UNICEF Catherine M. Russell cu privire la copiii din Ucraina

„UNICEF este extrem de îngrijorat de faptul că intensificarea ostilităților în Ucraina reprezintă o amenințare imediată pentru viețile și bunăstarea celor 7,5 milioane de copii din această țară. Folosirea armelor grele de-a lungul liniei de contact a deteriorat deja infrastructura esențială de apă și unitățile de învățământ în ultimele zile. Dacă luptele nu încetează, zeci de mii de familii ar putea fi strămutate forțat, crescând dramatic nevoile umanitare.

UNICEF acționează în estul Ucrainei pentru a extinde programele de salvare a vieților copiilor. Acest lucru include transportul de apă sigură către zonele afectate de conflict; prepoziționarea proviziilor medicale, pentru igienă și educație în situații de urgență cât mai aproape de comunitățile din apropierea liniei de contact; și colaborarea cu autoritățile locale pentru a ne asigura că există ajutor imediat pentru copiii și familiile aflate în nevoie. Echipele mobile susținute de UNICEF oferă, de asemenea, îngrijire psihosocială copiilor traumatizați de insecuritatea cronică.

Ultimii opt ani de conflict au provocat daune profunde și de durată copiilor de ambele părți ale liniei de contact. Copiii din Ucraina au nevoie cu disperare de pace, acum.

UNICEF reamintește apelul Secretarului General al Națiunilor Unite pentru o încetare imediată a focului și solicită tuturor părților să își respecte obligațiile internaționale de a proteja viețile copiii și să se asigure că actorii umanitari pot ajunge în siguranță și rapid la copiii aflați în nevoie. UNICEF solicită, de asemenea, tuturor părților să nu atace infrastructura esențială de care depind copiii – inclusiv sistemele de apă și canalizare, unitățile medicale și școlile”.

Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:
Putin a declanșat războiul în Ucraina/ Populația pleacă masiv din țară, cozi imense în Kiev/ Biden anunță noi sancțiuni, UE coordonează condamnarea Rusiei cu NATO și G7/ Ministrul de Externe ucrainean: Este o invazie la scară largă, un război de agresiune
Remus Pricopie, rectorul SNSPA: Putin a ales războiul. Condamnarea acțiunilor iresponsabile ale lui Putin trebuie să vină nu numai din partea politicienilor și a diplomaților, dar și din partea societății civile, a mediului academic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Un parc senzorial pentru copiii și adolescenții internați la Spitalul Obregia, proiect în premieră pentru România, a fost inaugurat astăzi / Psihiatrul Florina Rad: Nu ne dorim ca un copil să rămână la pat, ci să fie activ pe perioada internării

Un parc senzorial pentru copiii şi adolescenţii cu tulburări de spectru autist sau alte tulburări de neurodezvoltare internaţi la secţia de Psihiatrie pediatrică şi cea de Neurologie pediatrică, a fost…
Vezi articolul

Încrederea profesorilor în promisiunile guvernanților că vor majora salariile la 1 ianuarie 2024 este sub 50%, conform unui sondaj World Vision în rândul a 800 de cadre didactice / 39% dintre respondenți spun că situația lor financiară este acceptabilă, iar 29%, că e modestă / Stima de sine și motivația au crescut după grevă

Aproape o treime (29%) dintre profesori descriu situația lor financiară ca fiind “modestă” sau “precară”, în timp ce doar 32% o consideră “bună” sau foarte bună”, arată un sondaj realizat…
Vezi articolul