Întâlniri cu specialiști ai Agenției Spațiale Europene (ESA), curs despre știința primului ajutor și atelier de jurnalism științific- câteva dintre activitățile de la Bucharest Science Festival, care începe miercuri și la care pot participa și profesori

303 vizualizări
Foto: Bucharest Science Festival
Bucharest Science Festival se desfășoară în mai multe locații, timp cinci zile: între 28 septembrie și 2 octombrie, vor fi expoziții, conferințe și dezbateri, experimente și demonstrații, proiecții de documentare, scriu organizatorii într-un comunicat de presă.

Cea de-a 10-a ediție a Bucharest Science Festival are pregătite multe activități cu și pentru elevi, dar la care participă și profesori.

Ediția 2022 a Festivalului va avea loc în perioada 28 septembrie – 2 octombrie, în mai multe locații din București. Intrarea este gratuită.

”De ce știința? De ce contează, de ce ar trebui să ne intereseze? Poate pentru că ne-a ajutat să devenim oameni sau pentru că ne influențează viața de zi cu zi și pentru că va juca un rol semnificativ în viitorul omenirii. Spunem des că vrem să lăsăm o lume mai bună copiilor noștri, așa că ar trebui să vedem cum ne poate ajuta știința să facem asta. Așadar, vă așteptăm la Bucharest Science Festival pentru a discuta despre potențialul pe care îl avem ca omenire și pentru a ne gândi, împreună, la viitor!”, a declarat Toma Pătrașcu, directorul festivalului. 

Câteva evenimente din calendarul Bucharest Science Festival la care profesorii pot participa împreună cu elevii: 

  • Kids’ Lab (28 septembrie, 10:00-13:30) Atelierele Kids’ Lab vă dau posibilitatea de a petrece o oră în lumea chimiștilor. Tema de anul acesta este “Clever Foodies”, iar experimentele îi vor ajuta pe copii să afle mai multe despre conținutul de vitamină C al sucurilor de fructe. Atelierele se adresează școlilor. Participarea este gratuită, dar necesită programare prealabilă. 
  • Drum deschis spre spațiu: Conferința industriei spațiale din România (28 septembrie, 18:30 – 21:30) În cadrul BSF 2022 organizăm prima conferință a industriei spațiale naționale, aducând împreună companii multinaționale și start-up-uri, institute de cercetare și agenții guvernamentale. Participarea este gratuită. Numărul locurilor disponibile este limitat, iar accesul se va face în ordinea înscrierilor.
  • Salonul de Știință al Școlilor (29 septembrie, 10:00-13:00): Echipe de elevi aflaţi sub coordonarea profesorilor de ştiinţe vă aşteaptă cu experimente şi demonstraţii ce ilustrează teme din curricula şcolară. Fie că eşti părinte, fie că eşti profesor vino cu copiii la Salon; vor putea să învețe lucruri fascinante de la alţi copii de vârsta lor!
  • Știința primului ajutor (28 septembrie – 1 octombrie): Caravana „Fii pregătit” vine la BSF 2022, oferind, gratuit, cursuri pentru acordarea primului ajutor în situații de urgență.

Din program mai fac parte expoziții și science café-uri, întâlniri cu specialiștii Agenției Spațiale Europene (ESA) și vizite în laboratoare, unde puteți discuta direct cu cercetătorii. Detalii despre programul complet al festivalului găsiți aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii de clasa a IX-a iau bursa de merit pe baza mediei de admitere, „pentru că provin din școli diferite. Este foarte greu să comparăm o medie generală de 7 la clasa a VIII-a dintr-o școală cu media 7 dintr-o altă școală”, susține Ligia Deca / Comparația mediilor generale nu se aplică elevilor de la celelalte clase pentru bursa de merit

Ministrul Educației, Ligia Deca, a explicat de ce elevii de clasa a IX-a iau bursa de merit pe baza notelor de la Evaluarea Națională, în conferința de presă de luni,…
Vezi articolul
colegiile universitare la care se intră fără BAC

Școlile pot să își suspende activitatea și să treacă în online și în prezent, pe baza legislației în vigoare, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după ce președintele Federației părinților și cel al Consiliului elevilor au cerut ca decizia trecerii în online să fie la școli, peste pragul de 6 la mie

„Și în acest moment există cadrul legal care permite școlilor să decidă trecerea la activitatea online”, a spus ministrul Educației într-o declarație de presă, sâmbătă. Acest lucru este decis de…
Vezi articolul

Alianța organizațiilor studențești: Premierul Cîțu nu a acceptat nimic în privința gratuității transportului feroviar, din “motive ideologice”

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) își exprimă, într-un comunicat de presă, “indignarea” față de refuzul premierului Florin Cîțu privind gratuitățile de transport pentru studenți, în discuțiile avute…
Vezi articolul