Întâlniri cu specialiști ai Agenției Spațiale Europene (ESA), curs despre știința primului ajutor și atelier de jurnalism științific- câteva dintre activitățile de la Bucharest Science Festival, care începe miercuri și la care pot participa și profesori

310 vizualizări
Foto: Bucharest Science Festival
Bucharest Science Festival se desfășoară în mai multe locații, timp cinci zile: între 28 septembrie și 2 octombrie, vor fi expoziții, conferințe și dezbateri, experimente și demonstrații, proiecții de documentare, scriu organizatorii într-un comunicat de presă.

Cea de-a 10-a ediție a Bucharest Science Festival are pregătite multe activități cu și pentru elevi, dar la care participă și profesori.

Ediția 2022 a Festivalului va avea loc în perioada 28 septembrie – 2 octombrie, în mai multe locații din București. Intrarea este gratuită.

”De ce știința? De ce contează, de ce ar trebui să ne intereseze? Poate pentru că ne-a ajutat să devenim oameni sau pentru că ne influențează viața de zi cu zi și pentru că va juca un rol semnificativ în viitorul omenirii. Spunem des că vrem să lăsăm o lume mai bună copiilor noștri, așa că ar trebui să vedem cum ne poate ajuta știința să facem asta. Așadar, vă așteptăm la Bucharest Science Festival pentru a discuta despre potențialul pe care îl avem ca omenire și pentru a ne gândi, împreună, la viitor!”, a declarat Toma Pătrașcu, directorul festivalului. 

Câteva evenimente din calendarul Bucharest Science Festival la care profesorii pot participa împreună cu elevii: 

  • Kids’ Lab (28 septembrie, 10:00-13:30) Atelierele Kids’ Lab vă dau posibilitatea de a petrece o oră în lumea chimiștilor. Tema de anul acesta este “Clever Foodies”, iar experimentele îi vor ajuta pe copii să afle mai multe despre conținutul de vitamină C al sucurilor de fructe. Atelierele se adresează școlilor. Participarea este gratuită, dar necesită programare prealabilă. 
  • Drum deschis spre spațiu: Conferința industriei spațiale din România (28 septembrie, 18:30 – 21:30) În cadrul BSF 2022 organizăm prima conferință a industriei spațiale naționale, aducând împreună companii multinaționale și start-up-uri, institute de cercetare și agenții guvernamentale. Participarea este gratuită. Numărul locurilor disponibile este limitat, iar accesul se va face în ordinea înscrierilor.
  • Salonul de Știință al Școlilor (29 septembrie, 10:00-13:00): Echipe de elevi aflaţi sub coordonarea profesorilor de ştiinţe vă aşteaptă cu experimente şi demonstraţii ce ilustrează teme din curricula şcolară. Fie că eşti părinte, fie că eşti profesor vino cu copiii la Salon; vor putea să învețe lucruri fascinante de la alţi copii de vârsta lor!
  • Știința primului ajutor (28 septembrie – 1 octombrie): Caravana „Fii pregătit” vine la BSF 2022, oferind, gratuit, cursuri pentru acordarea primului ajutor în situații de urgență.

Din program mai fac parte expoziții și science café-uri, întâlniri cu specialiștii Agenției Spațiale Europene (ESA) și vizite în laboratoare, unde puteți discuta direct cu cercetătorii. Detalii despre programul complet al festivalului găsiți aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Aplicatia Bright Sky RO care ajuta victimele violentei domestice / Foto: Fundatia Vodafone Romania

Material susținut de Fundația Vodafone România

Victimele violenței domestice pot să ceară ajutor imediat prin aplicația gratuită Bright Sky RO / Angela Galeța, Fundația Vodafone România: Nimeni nu află că ai intrat pe aplicație, care poate să stocheze dovezi foto, audio sau video

Victimele violenței domestice pot cere ajutor imediat prin aplicația gratuită Bright Sky RO, lansată de Fundația Vodafone România în parteneriat cu Poliția Română, Asociația Necuvinte și Asociația Code for Romania.…
Vezi articolul

UPDATE: Scanarea s-a terminat în toate centrele. Zeci de elevi prezenți la Bacalaureat, ținuți să aștepte în clase peste două ore după terminarea probei de română, ca să le fie scanate lucrările la unele centre de examen / Zoltan Kallos, președintele comisiei naționale de Bac 2024: Elevii au scris un număr foarte mare de pagini, 15-18. Dacă acei copii ar fi scris două-trei pagini scanarea s-ar fi terminat mult mai repede

După ora 14, absolvenții de clasa a XII-a de la unele centre de examen, încă ieșeau de la examen, deși timpul alocat expiră la ora 12, din cauză că a…
Vezi articolul

Nicio instituție de învățământ preuniversitar nu a semnat un acord de colaborare cu Clasa Confucius, spune Ministerul Educației, întrebat de un deputat ce relații au școlile românești cu Institutul Confucius după ce în mai multe state occidentale acestea au fost catalogate ca misiuni de contrainformații și propagandă

După ce 20 de unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa şi-au exprimat intenţia de a înscrie elevii la cursuri de limba chineză organizate de Institutul Confucius prin Universitatea Ovidius, deputatul…
Vezi articolul