Instrumentele online vor fi utile în școală și după întoarcerea copiilor la clasă – sondaj SuperTeach în rândul părinților

1.464 de vizualizări
Foto: Freepik.com
Un studiu realizat în rândul unui număr de aproape 4.000 de părinți arată că aceștia se așteaptă ca educația online să persiste, într-o formă sau alta, după sfârșitul perioadei de învățare la distanță. Aproape trei sferturi dintre respondenți studiului realizat de organizația SuperTeach și Open-I Research, citat de Agerpres, cred că instrumentele online vor fi de ajutor în situații excepționale și peste jumătate cred că instrumentele online vor fi de ajutor pentru realizarea proiectelor școlare în echipă.

Potrivit realizatorilor, studiul a fost realizat online pe un eșantion de 3.847 de părinți din țară, în perioada 3-7 mai.

Studiul arată, între altele că:

  • Întrebaţi în ce parte a procesului de învăţământ cred că ar fi utilă introducerea instrumentelor online atunci când copiii vor reveni la şcoală, 71% dintre respondenţi au răspuns că acestea ar ajuta în mare măsură în situaţii excepţionale: ninsoare, epidemii, când se organizează secţii de vot, a afirmat Nica. 23% sunt de părere că instrumentele online ar ajuta în procesul de predare în situaţii excepţionale într-o mică măsură.
  • Coordonarea lucrului în echipă pentru realizarea proiectelor: 53% dintre cei chestionaţi cred că instrumentele online ar ajuta într-o mare măsură, iar 34% – într-o mică măsură.
  • Coordonarea temelor: 49% dintre părinţi au opinat că ar ajuta într-o mare măsură, iar 40% – într-o mică măsură.
  • Procesul de predare: 45% dintre respondenţi consideră că instrumentele online ar ajuta într-o mare măsură, iar 33% – într-o mică măsură.

Foto: Freepik.com


2 comments
  1. Bună ziua ! Din păcate nu toată lumea poseda un calculator cu net pe el și nici cunoștințe de a folosi acest obiect. Ce se întâmplă copiilor care aparțin acestui grup ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Tudor Chirilă, despre “Ciudata viziune a Ecaterinei Andronescu”: Un document bun. Din păcate, cel mai mare obstacol în calea împlinirii acestei viziuni este chiar ministrul care o promovează

Tudor Chirilă analizează „viziunea Andronescu”, lansată în dezbatere la finalul lunii martie. Chirilă scrie pe blogul său că documentul „Educația ne unește” luat ca o viziune pentru viitor este unul…
Vezi articolul

Drept la replică

Drept la replică la aticolul Comisia de Etică a Universității din București a fost sesizată în urma anchetei RISE Project, anunță Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Articolul din Rise…
Vezi articolul
Noul program Erasmus+ pentru 2021-2027

Noul program Erasmus+ pentru 2021-2027 a fost aprobat de Parlamentul European: Finanțare aproape dublă față de ultimii șapte ani, accent pe tranziția digitală, tranziția verde și post-Covid

Parlamentul European a adoptat, marți, noul program Erasmus+, ediția pe 2021-2027 al a principalului program european pentru educație și tineret. Potrivit unui comunicat al instituției, acesta, despre care structurile europene…
Vezi articolul