Instrumentele online vor fi utile în școală și după întoarcerea copiilor la clasă – sondaj SuperTeach în rândul părinților

1.467 de vizualizări
Foto: Freepik.com
Un studiu realizat în rândul unui număr de aproape 4.000 de părinți arată că aceștia se așteaptă ca educația online să persiste, într-o formă sau alta, după sfârșitul perioadei de învățare la distanță. Aproape trei sferturi dintre respondenți studiului realizat de organizația SuperTeach și Open-I Research, citat de Agerpres, cred că instrumentele online vor fi de ajutor în situații excepționale și peste jumătate cred că instrumentele online vor fi de ajutor pentru realizarea proiectelor școlare în echipă.

Potrivit realizatorilor, studiul a fost realizat online pe un eșantion de 3.847 de părinți din țară, în perioada 3-7 mai.

Studiul arată, între altele că:

  • Întrebaţi în ce parte a procesului de învăţământ cred că ar fi utilă introducerea instrumentelor online atunci când copiii vor reveni la şcoală, 71% dintre respondenţi au răspuns că acestea ar ajuta în mare măsură în situaţii excepţionale: ninsoare, epidemii, când se organizează secţii de vot, a afirmat Nica. 23% sunt de părere că instrumentele online ar ajuta în procesul de predare în situaţii excepţionale într-o mică măsură.
  • Coordonarea lucrului în echipă pentru realizarea proiectelor: 53% dintre cei chestionaţi cred că instrumentele online ar ajuta într-o mare măsură, iar 34% – într-o mică măsură.
  • Coordonarea temelor: 49% dintre părinţi au opinat că ar ajuta într-o mare măsură, iar 40% – într-o mică măsură.
  • Procesul de predare: 45% dintre respondenţi consideră că instrumentele online ar ajuta într-o mare măsură, iar 33% – într-o mică măsură.

Foto: Freepik.com


2 comments
  1. Bună ziua ! Din păcate nu toată lumea poseda un calculator cu net pe el și nici cunoștințe de a folosi acest obiect. Ce se întâmplă copiilor care aparțin acestui grup ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cluburile sportive școlare și palatele copiilor trec de la Ministerul Educației la primării/ Clubul Copiilor Valea Jiului: „Educația românilor nu este un obiect care poate fi mutat dintr-un loc într-altul”

Cluburile sportive școlare și palatele copiilor vor trece din administrarea Ministerului Educației, în administrarea primăriilor și consiliilor locale, potrivit unui anunț făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Clubul Copiilor din…
Vezi articolul

VIDEO Barca propulsată cu hidrogen, realizată de studenți de la Politehnica din Timișoara, a fost lansată pe apă. „Soluția nu este foarte diferită de cea pe care am aplicat-o la realizarea bicicletei sau a mașinuței”

După ce a lansat cu succes bicicleta și mașinuța cu hidrogen, grupul de studenți condus de profesorul Corneliu Crăciunescu de la Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) a creat și o barcă…
Vezi articolul

Bacalaureatul va avea tot atâtea probe scrise ca acum, în sesiunea de vară/toamnă, iar cele de competențe și o probă complementară vor putea fi date în timpul clasei a XII-a – proiectul legii învățământului preuniversitar

„În sesiunile de vară și toamnă, elevii vor avea mai puține discipline de examen, pentru că probele de competențe lingvistice pentru limba 1, limba 2, probele de competențe digitale și…
Vezi articolul