Ca și cum nu ar fi avut destule pe cap, profesorilor li se cere astăzi să adopte pedagogii digitale și să producă resurse educaționale deschise pe care să le publice pe diverse platforme. Spre școli se revarsă o avalanșă de noi tehnologii digitale care pune o presiune enormă asupra bugetului de timp al cadrelor didactice. Adevărul este ca aceste tehnologii sunt esențiale pentru elevi, însă când să le faci pe toate, ca și cadru didactic?
Desigur, mulți profesori și-ar dori să impresioneze elevii cu lecții interactive bazate pe video-uri captivante și animații elaborate. Materiale care să semene cât de cât cu acele jocuri de care elevii nu vor să se desprindă în ruptul capului. Numai că încercările de a realiza astfel de resurse s-au terminat nefericit pentru multe cadre didactice care s-au aventurat să fie creatori digitali. Problema principală au fost instrumentele informatice complicate pe care le-au primit profesorii. Acestea s-au dovedit a fi prea greu de folosit.
De la PDF sau PPT la o lecție interactivă plină de video-uri folosind Nextlab.tech
Pentru a elibera dascălii de stresul realizării resurselor educaționale deschise prin metode clasice, Nextlab.tech pune la dispozitie o platformă bazată pe inteligență artificială care generează automat și rapid resurse educaționale deschise. Orice cadru didactic, oricât de puțin pregătit din punct de vedere tehnic, poate să realizeze rapid resurse educaționale deschise pe care să le exporte spre publicare. Tehnologia bazată pe inteligență artificială a Nextlab.tech extrage automat paragrafe și idei și compune scenarii pentru video-uri, întrebări de verificare pentru elevi și chiar video-uri explicative. Totul rapid și cu puțin efort!
Practic profesorii iau un fișier PDF/PPT cu o lecție, o fișă de lucru sau chiar o secțiune dintr-un manual și o transforma ușor într-o resursă digitală modernă și o pot transforma rapid într-o lecție digitală moderna cu ajutorul puterii inteligenței artificiale. Odată realizată lecția, aceasta poate fi salvată în format SCORM sau JSON și încărcată pe platforma Nextlab.tech sau pe orice altă platforma.
Ca element de noutate absolută în sistemul educațional românesc, Nextlab.tech pune la dispoziția cadrelor didactice sisteme de tip TTV (Text-To-Video) care suporta și în limba română. Practic cadrele didactice pot crea cu ușurință video-uri pornind de la un simplu scenariu scris în limbaj natural. Acest limbaj este generat de platforma Nextlab.tech.
Lecții pentru orice disciplină
Nu există o limitare a disciplinelor pentru care se pot realiza lecții pe platforma Nextlab.tech. De la discipline cum ar fi matematica, fizica sau informatica până la cursuri de literatură sau educație financiară, profesorii pot genera lecții atractive care înglobează noțiuni de inteligență artificială și multe elemente multimedia (video, muzică, text etc).
Compatibilitate cu cerințele proiectului de pedagogii digitale
Tehnologia propusă este compatibilă cu cerințele proiectului „Pedagogie digitală pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar” în cadrul căruia au fost selectate 19 consorții care vor livra ore de formare pentru 100 000 de cadre didactice din învățământul preuniversitar.
Nextlab.tech pune la dispoziție un pachet tehnologic format din produsele Smartprof și Digilab. acestea sunt realizate în colaborare cu compania Crayon și folosind tehnologii avansate Microsoft Azure.
Pachetul “Smartprof – tehnologii educaționale inteligente” cuprinde o serie de instrumente esențiale pentru gestionarea eficientă a proiectelor de pedagogii digitale și este destinat profesorilor din preuniversitar fiind corespunzător pentru cheltuiala obligatorie din componenta B. Profesorii pot tehnologiile educaționale inteligente care transformă învățarea: interactivitate, personalizare și accesibilitate pentru o educație adaptată nevoilor fiecăruia.
Produsul ”Digilab – laborator didactic inteligent online” este un concept esențial pentru orice Departament pentru Pregătirea Personalului Didactic (DPPD) sau Casa Corpului Didactic (CCD) contemporan. Într-o eră în care tehnologia transformă fiecare aspect al vieții noastre, DIGILAB reprezintă o inovație majoră în educație, proiectat să ofere cursanților o experiență de învățare interactivă și personalizată, direct din confortul casei lor. Laboratorul funcționează în regim online și integrează în universități și CCD-uri tehnologiile necesare pentru implementarea pedagogiilor digitale, livrarea și generarea de resurse SCORM, în acord cu standardele DigCompEdu.
Tehnologiile Nextlab.tech sunt perfect compatibile cu alte platforme consacrate de e-learning se se pot integra cu ușurință cu acestea.
Despre Nextlab.tech
NEXTLAB.TECH este lider regional în tehnologii educaționale bazate pe inteligență artificială și semiconductori. Compania revoluționează educația prin soluții inovatoare care integrează inteligența artificială și tehnologii avansate, oferind elevilor și profesorilor instrumente de învățare de ultimă generație. Nextlab.tech are aproximativ un milion de utilizatori în România, Serbia, Republica Moldova și Bulgaria, continuând să transforme modul în care tehnologia este predată și învățată în întreaga regiune a Europei de Sud-Est.