Institutul Maghiar din București lansează evenimentul Literatură europeană contemporană pentru copii

84 de vizualizări
Foto: Institutul Liszt București / Facebook.com
Evenimentul de literatură contemporană pentru copii, organizat de Institutul Maghiar din București, propune editurilor din România cărți contemporane europene pentru copii, în vederea publicării lor în limba română, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. În decursul lunii noiembrie sunt popularizate aceste texte printr-o campanie online cu informații despre cărți, autori, ilustratori, traducători.

Pe 23 noiembrie vor fi prezentate textele sub forma unui spectacol-lectură în regia lui Kovács Zsuzsanna, în distribuția lui Florina Gleznea și Ștefana Ionescu-Darzeu, la Muzeul Național al Literaturii Române, conform anunțului. Datorită numărului redus de participanți, pentru public, din cauza reglementărilor de sănătate, spectacolul va fi transmis live pe pagina de Facebook a Institutului Liszt – Centrul Cultural Maghiar București.

În cele două ediții anterioare au fost propuse editurilor de profil din România 14 titluri de cărți din literatura europeană contemporană, din care au fost publicate la Editura Aramis.

Coordonatorii proiectului sunt: Csegedi Magdolna, coordonator de evenimente culturale, Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București și Márton Evelin, scriitoare, redactor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Educaţia este în pericol și din toamnă – apel World Vision România către Senat pentru respingerea propunerii legislative care limitează dreptul tuturor elevilor de a primi laptop sau tabletă

„Apel către autorităţile decidente: Educaţia este în pericol și din toamnă! Susținem implementarea de măsuri care să asigure acces egal și echitabil la educație”, transmite Fundaţia World Vision România într-un…
Vezi articolul

Inspectoratul Școlar Cluj anunță un proiect prin care palmele a 100 de elevi vor fi „scanate” cu un dispozitiv ca să le fie determinat profilul de orientare în carieră / Marinela Marc, inspector șef: „Se scanează posibilitățile native ale tinerilor. Clubul Lions a venit spre noi cu acest dispozitiv și Universitatea Babeș Bolyai, Facultatea de Psihologie și Științele Educației”

Peste 100 de elevi clujeni de clasa a XI-a vor fi incluși într-un proiect-pilot care prevede scanarea mâinilor, cu un dispozitiv „pentru identificarea abilităților native privind cariera lor viitoare”, au…
Vezi articolul