Institutul Cantacuzino participă la diagnosticarea COVID-19

1.083 de vizualizări
Foto: OMS
Specialiştii Laboratorului infecţii respiratorii virale din Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino” au efectuat, în perioada 12 – 16 martie, teste de diagnostic molecular pentru aproximativ 1.000 de probe recoltate de la persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, la solicitarea Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă adresată Ministerului Apărării Naţionale, transmite Agerpres.

Anunțul că Institutul Cantacuzino participă la diagnosticarea COVID-19 a fost făcut de către institutul care a trecut în 2018 în subordinea Ministerului Apărării.

Potrivit unui comunicat al institutului, Laboratorul infecţii respiratorii virale este acreditat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii încă din anul 1969 şi este Centru Naţional de Referinţă pentru gripă în România.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ‘Cantacuzino’ contribuie, alături de celelalte unităţi sanitare, la creşterea capacităţii de diagnosticare a COVID-19 pe teritoriul României“, se arată în comunicatul citat de Agerpres.

 


1 comment
  1. Reluarea producerii polidinului ar fi esentială in aceste momente ! De ce nu se finantează aceasta linie de productie de forurile competente ?!
    Va rog să publicati acest comentariu chiar dacă a fost făcut si de altii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Minciuna la copii și intervievarea copiilor în context judiciar – două dintre temele conferinței organizate în premieră în România de Asociația Europeană de Psihologie și Drept, care își reunește specialiștii la Cluj-Napoca, între 4 și 7 iulie 2023 (P)

Cercetători internaționali din psihologia judiciară, profesori universitari și practicieni din țară și străinătate se reunesc pentru prima dată în România, la Conferința Asociației Europene de Psihologie și Drept. Votată în…
Vezi articolul

Cioloș, interviu pentru G4Media: Ciprian Teleman mi-a spus că, pe bugetul alocat acum, riscă să nu poată plăti anumite contracte în curs. Am convenit cu premierul ca la prima rectificare, în funcție de câți bani va fi cheltuit, să primească o suplimentare

Ministrul Cercetării, Ciprian Teleman, i-a spus lui Dacian Cioloș, co-președintele Alianței USR-PLUS, că nu are suficienți bani în bugetul primit pe acest an pentru a face plăți pentru contractele în…
Vezi articolul

Modelul francez de ascensiune în clasamentul Shanghai al universităților, în care România nu mai apare anul acesta: în top sunt universități noi, formate prin asocierea unora vechi și prin integrarea unor institute de cercetare, plus finanțări prin programe speciale, sprijinite sistematic de autorități

“Vă mulțumesc!”, a transmis președintele francez, Emmanuel Macron, mediului academic și de cercetare, după ce, săptămâna aceasta, a fost anunțată ultima ediție a rankingului universitar internațional Shanghai. “Vom continua să…
Vezi articolul