Instituții din România – implicate în 11 din cele aproape 160 de noi proiecte pentru sprijinirea cooperării internaționale în învățământul superior, propuse spre a fi finanțate printr-un apel Erasmus+ în 2023

461 de vizualizări
Noul program Erasmus+ pentru 2021-2027
Foto: Comisia Europeană
Un număr de 159 de noi proiecte propuse spre a fi finanțate în cadrul apelului Erasmus+2 2023 pentru sprijinirea cooperării internaționale în învățământul superior au fost selectate, potrivit unui anunț al Comisiei Europene. Entități din România sunt implicate în 11 dintre aceste noi proiecte.

Bugetul total pentru acest program, pentru întreaga perioadă de desfășurare, 2021-2027, este de 613 milioane de euro.

Dintre proiectele în care sunt implicate entități din România, sunt coordonate de universități românești: UMF din Craiova, Politehnica București, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava.

  • Din cele 11 proiecte cu implicare românească, 3 vizează dezvoltarea unor domenii ale învățământului superior din Moldova, iar unul –  din Ucraina.

Potrivit unei informări a Comisiei Europene,  proiectele selectate se bazează pe parteneriate între mai multe organizații din cadrul UE, de obicei universități, cu altele provenind din alte părți ale lumii.

Comisia precizează că, după invazia rusă în Ucraina, pe lista provocărilor avute în vedere în selectarea proiectelor a fost inclusă și nevoia de reconstrucție a sistemului de educație din Ucraina.

Lista proiectelor selectate


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ligia Deca, în vizita la Abu Dhabi cu Klaus Iohannis: Emiratele Arabe Unite reprezintă, pentru România, un model de bune practici în multe domenii, inclusiv în educație pentru dezvoltare durabilă / La testele PISA, elevii din Emirate sunt imediat deasupra celor români la citire, matematică și științe

Ministrul Educației, Ligia Deca, a fost în acest weekend în vizită în Emiratele Arabe Unite, unde a făcut parte din delegația oficială a președintelui Klaus Iohannis. Aceasta anunță pe Facebook…
Vezi articolul

Școlile pot depune cererile pentru acreditare, autorizația de funcționare provizorie sau evaluarea externă periodică ARACIP până pe 15 martie, anunță instituția într-o notă către inspectorate. Documentele se trimit la sediul agenției

De joi, 3 ianuarie, până pe 15 martie 2024, școlile pot depune cererile pentru acreditarea, autorizația de funcționare provizorie sau evaluarea externă ARACIP, potrivit unei note trimise inspectoratelor școlare în…
Vezi articolul

Aviz negativ pronunțat în Comisiile de ITC și Știință pentru Monica Berescu, propunerea USR pentru postul de ministru al Cercetării și Dezvoltării în guvernul Cioloș. Ea a primit 17 voturi pentru, 17 împotrivă și 8 abțineri

Monica Berescu, deputat USR nominalizat pentru portofoliul Cercetării, Inovării și Dezvoltării în guvernul propus de Dacian Cioloș, a primit 17 voturi pentru, 17 voturi împotrivă și 8 abțineri în urma…
Vezi articolul