Instituții din România – implicate în 11 din cele aproape 160 de noi proiecte pentru sprijinirea cooperării internaționale în învățământul superior, propuse spre a fi finanțate printr-un apel Erasmus+ în 2023

461 de vizualizări
Noul program Erasmus+ pentru 2021-2027
Foto: Comisia Europeană
Un număr de 159 de noi proiecte propuse spre a fi finanțate în cadrul apelului Erasmus+2 2023 pentru sprijinirea cooperării internaționale în învățământul superior au fost selectate, potrivit unui anunț al Comisiei Europene. Entități din România sunt implicate în 11 dintre aceste noi proiecte.

Bugetul total pentru acest program, pentru întreaga perioadă de desfășurare, 2021-2027, este de 613 milioane de euro.

Dintre proiectele în care sunt implicate entități din România, sunt coordonate de universități românești: UMF din Craiova, Politehnica București, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava.

  • Din cele 11 proiecte cu implicare românească, 3 vizează dezvoltarea unor domenii ale învățământului superior din Moldova, iar unul –  din Ucraina.

Potrivit unei informări a Comisiei Europene,  proiectele selectate se bazează pe parteneriate între mai multe organizații din cadrul UE, de obicei universități, cu altele provenind din alte părți ale lumii.

Comisia precizează că, după invazia rusă în Ucraina, pe lista provocărilor avute în vedere în selectarea proiectelor a fost inclusă și nevoia de reconstrucție a sistemului de educație din Ucraina.

Lista proiectelor selectate


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Moment-cheie în mediul universitar american: Miliardarul care a forțat demisia președintei de la Harvard, acuzată de antisemitism, atacă și politica universității privind diversitatea, pe care o califică drept ”rasistă” la adresa albilor, asiaticilor și evreilor

Miliardarul american Bill Ackman, care a condus campania publică ce a dus la demisia forțată a președintei Universității Harvard, spune că antisemitismul din mediul universitar american este indicatorul unor probleme…
Vezi articolul

Firea: Nu văd ca pe o soluţie bună redeschiderea grădiniţelor şi a şcolilor după 15 mai. Copiii, prin natura lor, nu vor putea respecta cu strictele măsurile sanitare şi de distanţare socială

Primarul Capitalei Gabriela Firea nu este de acord cu reînceperea cursurilor, considerând că se pot găsi soluţii pentru încheierea anului şcolar, inclusiv pentru clasele terminale, scrie news.ro. Copiii nu vor…
Vezi articolul

Guvernul anunţă că acordă vouchere pentru calculatoare copiilor din familii fără posibilităţi, ca să sprijine învăţarea online “în această perioadă”. Dar bonurile de 200 de euro pot fi primite abia în toamnă

UPDATE Ionel Dancă, șeful cancelariei prim-ministrului, a revenit cu următoarea precizare, pentru Edupedu.ro: “sensul intenționat al afirmației mele a fost de a sprijini dezvoltarea învățământului online în condițiile în care…
Vezi articolul

Liga Studenților din Iași: „De peste un an de zile cercetarea arhivistică a fost complet blocată, pe fondul închiderii arhivelor, cauzându-se astfel prejudicii grave pentru cercetători, profesori, doctoranzi și studenți, care nu au avut acces la surse de documentare”

Cu ocazia Zilei Internaționale a Arhivelor, Liga Studenților (LS IAȘI) solicită Ministerului Afacerilor Interne și conducerii Arhivelor Naționale să ofere toate condițiile necesare funcționării adecvate a activității sălilor de studiu…
Vezi articolul