Instagram pregătește măsuri de protecție a adolescenților / Se introduce funcția de pauză pentru cei care petrec prea mult timp pe aplicație

379 de vizualizări
Foto: Unsplash
După scandalul privind modul în care Instagram afectează sănătatea emoţională a tinerilor, platforma socială promite o serie de măsuri menite să-i apere pe aceştia de conţinutul nociv. Una dintre măsuri se referă la introducerea unei funcții de pauză pentru cei care petrec prea mult timp pe aplicație.

Instagram, prin vocea vicepreşedintelui Facebook Nick Clegg, anunţă două facilităţi care vizează adolescenţii. Prima dintre acestea va încerca să ţină adolescenţii departe de conţinutul care nu le face bine.

A doua funcţie este o pauză de Instagram. La un anumit moment, aplicaţia va emite o notificare prin care adolescenţii care petrec prea mult timp în cadrul reţelei sunt încurajaţi să ia o pauză.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Simplificarea programului european de distribuție de fructe, legume și lapte în școli, cerută de Parlamentul European / Doar 20% dintre elevii din UE au fost vizați de program. În România, în luna martie încă se mai desfășurau licitații în unele județe

Parlamentul European a adoptat marţi o rezoluţie prin care solicită mai multe resurse financiare şi simplificarea programului UE de distribuţie de fructe, legume, lapte şi produse lactate în şcoli, în…
Vezi articolul

Profesoară de Limba română care predă în mediul rural la clase simultane: În timp ce unora le predai, ceilalți care au de lucru vor să te asculte și ei, treci de la unii la alții / Ar fi bine să fie peste tot până la 15 copii în clasă, pentru că ai timp de fiecare și lucrezi altfel

Unul din puținele avantaje ale învățământului simultan, sistem de predare regăsit în mediul rural, unde sunt prea puțini copii de aceeași vârstă pentru a se crea câte o clasă de…
Vezi articolul

STUDIU: Aproape 23% din copiii participanți spun că au întâlnit situații de cyberbullying în perioada pandemiei. Salvați Copiii va organiza webinarii gratuite pentru părinți despre cum să-și protejeze copiii de aceste riscuri

Utilizarea excesivă a tehnologiei (54,7%), informațiile false (39,5%), cyberbullying-ul (25,8%), publicarea și distribuirea datelor personale (22,6 %) sunt principalele riscuri resimțite de copii pe internet în perioada pandemiei, arată datele…
Vezi articolul