Primul inspector general demis de noul ministru al Educației: șefa Inspectoratului Școlar București, Ioana Mihaela Neacșu (PSD), înlocuită cu Liliana Fedorca (PNL)

35.692 de vizualizări
Inspectorul școlar general din București a fost demis, anunță HotNews.ro. Ioana Mihaela Neacșu este membru PSD și ocupa această funcție din anul 2018. În locul său a fost numită Liliana Toderiuc-Fedorca. Este prima demitere a unui inspector general școlar din mandatul actualului ministru al Educației, Monica Anisie.

Numele Mihaelei Neacșu a fost vehiculat pentru funcția de ministru al Educației după ce în luna august Ecaterina Andronescu a fost demisă de Viorica Dăncilă, în urma declarațiilor făcute cu privire la cazul Caracal.

Din 2016, Ioana Mihaela Neacșu este și consilier general al Municipiului București din partea PSD, post pe care l-a deținut în paralel cu șefia ISMB. Neacșu a fost numită la șefia ISMB în 2018, după ce fostul inspector școlar general Ionel Florian Lixandru a fost numit secretar de stat la Ministerul Educației.

În locul Ioanei Neacșu a fost numită Liliana Toderiuc – Fedorca, în prezent membru PNL, apropiată a ministrului Educației Monica Anisie, până acum inspector general adjunct la București.

FOTO: ismb.ro/Liliana Fedorca


2 comments
  1. Primul inspector general demis este cel de la Ialomița, încă de luni, 11 noiembrie.A fost demis un profesionist, Simona Tonț, fără afiliere politică, pentru a fi numita Barcari Luminița, membră PNL, prietena doamnei ministru.

    1. Dna Popescu, nu mai împrăștiați știri false, aduceți dovezi în afirmațiile dvs!
      Dna Luminița Barcari a fost repusă în drepturi, iar dna Simona Tonț era doar interimar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Aproape 7.000 de profesori necalificați, în școlile din România, susține un lider sindical. Purcaru, FSLI: Avem nevoie de tineri performanți, iar în ultimii ani au venit foarte puțini. În primii 5 ani peste 50% din nou-veniți au părăsit sistemul de educație

Vicepreședintele FSLI, George Purcaru, a spus că în sistemul de educație sunt în prezent aproape 7000 de profesori necalificați, adică nu au studiile corespunzătoare. În septembrie anul trecut, Ligia Deca…
Vezi articolul

Universitățile din România vor acorda universităților din Republica Moldova acces la infrastructura didactică și de cercetare proprie și le vor susține să se integreze în Aria Europeană a Educației și în Spațiul European al Cercetării – rezoluție comună a Consiliilor Rectorilor din România și Moldova, după prima reuniune a forurilor din ultimii 10 ani

Universitățile din România vor acorda acces celor din Moldova la infrastructura lor didactică și de cercetare, potrivit rezoluției comune semnată de Consiliul Național al Rectorilor din România și Consiliul Național…
Vezi articolul

Există „mici decalaje” între formarea inițială a educatorilor și practica de la clasă, „ar trebui să ne întâlnim mai des, să fim pe aceeași pagină”, spune Viorica Preda, inspector pentru educația timpurie în Ministerul Educației

O provocare din sistemul de educație timpurie sunt „micile decalaje” care există între formarea inițială, formarea continuă ale educatorilor și practicile de la clasă, spune Viorica Preda, inspectorul general pentru…
Vezi articolul