Inspectorii școlari vor fi numiți în continuare prin detașare până când va fi gata noua lege a Educației, a spus Sorin Cîmpeanu

12.081 de vizualizări
Foto: Edupedu.ro
Inspectorii școlari generali și adjuncți vor fi numiți în continuare prin detașare până când va fi gata noua lege a Educației, cel mai devreme în septembrie 2022, cel mai târziu în septembrie 2023, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la conferința online „Director de viitor”, organizată luni, 11 aprilie, de Edupedu.ro, în parteneriat cu AVE – Asociația pentru Valori în Educație. Mai mult, denumirea de inspectorat școlar județean ar putea fi schimbată cu cea de direcție județeană de învățământ, a dat de înțeles Cîmpeanu.

Mihai Peticilă: Când va fi concursul pentru inspectori școlari?

Sorin Cîmpeanu: „Nu știu să vă răspund. Aș prefera mai întâi să clarificăm managementul de sistem la nivel macro. Ați observat că astăzi am folosit de cel puțin patru ori termenul de direcții județene de învățământ preuniversitar în loc de inspectorate școlare județene. Este ilogic să organizezi concursuri pentru inspector școlar județean pentru ca mai apoi (septembrie 2022 cel mai devreme sau septembrie 2023 cel mai târziu) să le spui acestor oameni care au ocupat prin concurs postul de inspector școlar județean că nu mai au acel post, care este cu totul altceva, conform concluziilor proiectului România Educată.”

Mihai Peticilă: Deci vor fi detașați în continuare până la transformarea instituțiilor respective?

Cîmpeanu: „Cu siguranță da, pentru simplul motiv că nu văd cum altfel s-ar putea face acest lucru.”

Legea învățământului preuniversitar, legea învățământului universitar și statutul cadrului didactic sunt cele trei mari proiecte legislative pe care le are în plan ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Întrebat la conferința online Edupedu.ro „Director de viitor” când vor intra în vigoare, Sorin Cîmpeanu a răspuns: „anticipez că cel mai rapid ar trebui să intre în vigoare în septembrie 2022, cel mai târziu în septembrie 2023”.

Cîmpeanu a mai spus că proiectul noii legi a Educației va fi pus în dezbatere publică „de îndată ce va fi gata transpunerea concluziilor proiectului România Educată în text de lege”.


2 comments
    1. Legea Funeriu nu a fost un dezastru.Ea (legea )a fost modificata in foarte multe locuri ,dupa interese.Cele mai multe modificari s-au facut de catre Abramburica si apoi de catre cei care i-au urmat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Raportările anuale multiple ale universităților către diferite instituții vor fi înlocuite de raportări unice anuale, făcute printr-o platformă a Ministerului Educației – proiect de HG

Platforma Națională de Raportare Unică în Învățământul Superior (PNRUIS), care le permite universităților să facă o singură raportare pe an, urmează să fie lansată, potrivit unui proiect de HG pus…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Nicio sancțiune pentru profesorul Marian Petcu de la Facultatea de Jurnalism a Universității din București, acuzat de către unii studenți de “comportament abuziv”. Comisia de Etică îi cere o “reevaluare și corectare” a comunicării cu studenții

Analiza situației profesorului Marian Petcu de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) a Universității din București, acuzat de către un grup de studenți de “comportament abuziv”, a avut…
Vezi articolul

Standardele minimale pentru titlurile de profesor universitar și conferențiar – criticate de Facultatea de Administrație și Management Public din ASE București. Memoriu adresat Ligiei Deca: „Este îngrijorător faptul că indicatorii care vizau componenta didactică au fost complet eliminați”

Standardele minimale naționale naționale pentru conferirea titlurilor de conferențiar și profesor universitar, a atestatului de abilitare și a diplomei de doctor, elaborate de CNATDCU și care au stârnit critici numeroase…
Vezi articolul

DOCUMENT A fost lansat apelul de proiecte pentru școli prin care pot accesa până la 1 miliard de euro din PNRR pentru dotarea laboratoarelor de informatică și a claselor cu mobilier sau înlocuirea mobilierului mai vechi de 5 ani / Primăriile pot aplica până în data de 19 martie 2023

Ministerul Educației a lansat apelul competitiv de proiecte „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe” (palatele și cluburile copiilor, cluburile sportive,…
Vezi articolul

Uniunea Elevilor Reprezentanți semnalează mai multe probleme în Educație, printre care transportul elevilor: În lipsa unor soluții potrivite, elevii sunt nevoiți să recurgă la alternative nesigure, cum ar fi autostopul

Uniunea Elevilor Reprezentanți spune că 2% din PIB, adică alocarea în Educație din acest an, reprezintă un procent „nesemnificativ pentru reformele necesare sistemului”. Într-un comunicat de presă transmis Edupedu.ro, organizația…
Vezi articolul