Inspectoratul Școlar Constanța: Școlile aflate în scenariul 2 să facă schimburile de elevi la două săptămâni – recomandarea primită de la DSP

4.413 vizualizări
Transport gratuit pentru elevi
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Direcţia de Sănătate Publică le recomandă școlilor aflate în scenariul 2 de funcţionare ca schimburile de elevi şi preşcolari să fie făcute la două săptămâni, nu la o săptămână, a anunțat șeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Sorin Mihai, după cum relatează Agerpres.

ISJ Constanța a primit o adresă din partea DSP, potrivit căreia se recomandă ca “pentru unităţile de învăţământ aflate în scenariul 2 de funcţionare, perioada dintre schimburile de elevi/preşcolari să fie de 14 zile (două săptămâni) în vederea asigurării izolării persoanelor posibil infectate pe perioada de maximă incubaţie a COVID-19“, a declarat reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Constanţa.

În judeţul Constanţa, peste 200 de unităţi de învăţământ funcţionează în scenariul 2, în aceste şcoli elevii studiind, prin rotaţie, o săptămână mergând la şcoală, iar o săptămână în sistem online, de acasă.

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea


1 comment
  1. Sunt curioasă dacă acest Inspectorat Școlar a luat la cunoștință că sunt școli de prestigiu în oraș unde clasa a VIII a face ore fizic tot la două săptămâni. Oare aceste școli vor da examenul ăla național din vară tot din 2 în 2? Întreb și eu, poate vede cineva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Din anul școlar 2024-2025, elevii de clasa a XII-a vor putea studia disciplina opțională „Istoria Revoluției din 1989 și a schimbării de regim din România”. Portofolii individuale sau pe grupe, ateliere de lucru, dezbateri, printre activități

Din anul școlar 2024-2025, elevii de clasa a XII-a vor putea studia disciplina opțională „Istoria Revoluției din 1989 și a schimbării de regim din România”. Programa disciplinei a fost aprobată…
Vezi articolul

Simulare națională Evaluare Națională 2024. Colțul lucrării nu se închide și nu se lipește, potrivit procedurii. Secretizarea se realizează în platforma de evaluare digitalizată – document

La simularea națională de la Evaluarea Națională 2024, colțul lucrării nu se închide și nu se lipește, după cum prevede procedura, document obținut de Edupedu.ro. Elevii de clasa a VIII-a…
Vezi articolul

Propunerea ca universitățile să poată construi pe terenuri din domeniul public a venit din partea universităților de medicină, în special UMF Carol Davila – Gigel Paraschiv, secretar de stat / Instituția „caută un teren pe care să poată să-și construiască un nou sediu”

Universitățile de Medicină și Farmacie, „în primul rând UMF Carol Davila”, se află la originea proiectului de modificare a Legii învățământului superior astfel încât instituțiile de învățământ să primească posibilitatea…
Vezi articolul

Toate ferestrele de la toaletele unei școli din județul Arad au fost zidite pentru a se primi avizul ISU la centrala termică, instalată într-o anexă lipită de clădire / 180 de elevi nu pot folosi toaletele pentru că nu pot fi aerisite

Cadrele didactice şi elevii de la o şcoală din judeţul Arad sunt nemulţumiţi după ce administraţia locală a zidit toate ferestrele de la grupurile sanitare şi nu se mai poate…
Vezi articolul