Elevii, părinții și profesorii din județul Cluj au fost întrebați de Inspectoratul Școlar Județean, printr-un mesaj online, despre “oportunitatea susținerii tezelor și a simulării examenelor naționale în acest an”, potrivit relatărilor mai multor părinți care au primit un formular de sondaj Google Forms pe care ar trebui să îl completeze.
În mesaj este solicitată părerea printr-un chestionar care va fi activ timp de o săptămână. Mesajul primit de la ISJ Cluj este următorul:
“Stimați colegi, elevi și părinți,
Vă rugăm să vă exprimați opinia privind oportunitatea susținerii tezelor și a simulării examenelor naționale în acest an școlar, accesând link-ul de mai jos:
https://forms.gle/oNEPsQBxdFQQ2Aed7
Chestionarul este activ până vineri, 6 noiembrie 2020, ora 13.00″.
În chestionarul indicat erau două întrebări, iar titlul acestuia era: “Sondaj privind posibilitatea susținerii simulărilor pentru examenele naționale“
Întrebările la care părinții, elevii și profesorii erau invitați să răspundă sunt:
“1. Școala dumneavoastră poate asigura mijloace tehnice de evaluare eficiente pentru toți elevii?“
“2. Considerați utilă organizarea unei simulări la materiile pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat?“
După care participanții la sondaj au și posibilitatea de a-și argumenta răspunsul.
Citește și:
Să faci mai prost și mai puțin devine noua politică educațională de stat. Despre eliminarea tezelor școlare
Foto: © Konstantin Yuganov | Dreamstime.com Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.
5 comments
Dar nu mai bine puneau intrebarea: sunteti de acord cu posibilitatea de a nu mai avea pretentii de la scoala, de la inspectorate scolare, de la ministru, de la profesori si de la autoritatile locale si sa le fie platite salariile (acum si marite, tot la gramada) ca si pana acum, adica de pomana pentru 90% dintre ei???!
Adica, vreti sa imi spuneti ca e in regula sa nu se mai dea teze si simulari (niciun profesor dedicat nu va spune ca nu sunt solutii, el le cauta si chiar le gaseste) in anul in care a suferit atatea modificari de structura examenul de evaluare nationala la clasa a VIII-a, dupa 9 ani de lipsa a manualelor… Daca se pune intrebarea, inseamna ca cineva o considera solutie valida, ceea ce e inimaginabil!
O întrebare care nu trebuia pusa.
Elevii și părinții nu știu decât sa aibă pretenții absurde în vreme de pandemie.
Trebuia comunicata clar hotărârea fireasca de a nu se tine anul acesta teze și nici simulări.
Evul mediu, partea sa întunecată, se impune cu mijloace „democratice” ! În loc să să caute metode prin care învățământul să se desfășoare conform legii în vigoare, se caute metode prin care să se eludeze legea. Examenele se pot da în siguranță, ferite de fraude, și online folosind aplicații informatice adecvate. Una dintre ele se numește S(afe)E(xam)B(rowser) care poate fi integrată în orice platformă educațională solidă ( MOODLE, ILIAS, etc. ) sau de sine stătător ( vezi https://safeexambrowser.org/news_en.html sau alternative la https://www.softwaresuggest.com/safe-exam/alternatives ).
Nimeni nu a propus sa se discute dacă sa se tina examene.
Chestionarul se numeste: Sondaj privind posibilitatea susținerii simulărilor pentru examenele naționale si nu daca este oportun sa se sustina tezele, asa cum ati indicat in titlul articolului si in text,