În perioada 11-15 martie 2024, Inspectoratul Școlar Județean Cluj organizează sesiuni de instruire și formare, față în față, cu toți directorii unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj, pentru îmbunătățirea managementului situațiilor de violență din școli, potrivit prevederilor O.M.E., nr. 6235/6.09.2024, conform unui comunicat de presă.
- Sesiunile de formare au fost solicitate de Ministerul Educației, printr-o adresă care includea și obligația profesorilor de a lipi afișe la avizierul școlii cu materialele informative ale Ministerului despre violența școlară și de a le prezenta elevilor la clasă, până pe 31 martie.
În perioada 11-15 martie 2024, Inspectoratul Școlar Județean Cluj organizează, pe zone ale județului Cluj, sesiuni de formare cu toți directorii unităților de învățământ preuniversitar, privind aplicarea Ordinului M.E., nr. 6.235 din 6 septembrie 2023, pentru aprobarea Procedurii privind managementul cazurilor de violență asupra antepreșcolarilor/preșcolarilor/elevilor și personalului unității de învățământ, precum și al altor situații corelate în mediul școlar și al suspiciunii de violență asupra copiilor în afara mediului școlar
La aceste întâlniri au fost invitați și reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, ai Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Cluj, ai Biroului de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Cluj, se precizează în comunicat.
Prima sesiune de formare a avut loc pe 11 martie 2024, la Huedin, cu directorii unităților de învățământ preuniversitar din zonă.
Calendarul sesiunilor de formare:
- 12 martie 2024, directorii unităților de învățământ preuniversitar din zonele Dej și Gherla;
- 14 martie 2024, directorii unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Cluj-Napoca și zona metropolitană;
- 15 martie 2024, directorii unităților de învățământ preuniversitar din zonele Turda și Câmpia Turzii.
„În contextul multiplelor cazuri de violență petrecute în ultima perioadă în mediul școlar, am decis să organizăm în această perioadă o serie de întâlniri în cadru mai restrâns, pe zone, pentru a oferi directorilor unităților de învățământ posibilitatea de a clarifica anumite aspecte procedurale, dar mai ales, de a discuta aspecte concrete cu reprezentanții instituțiilor care au, pe lângă Inspectoratul Școlar Județean Cluj, atribuții privind managementul interinstituțional și multidisciplinar al cazurilor de violență sau bullying săvârșite în mediul școlar sau în afara mediului școlar.
Este foarte important să ne unim eforturile, să comunicăm cu părinții, să folosim expertiza psihologilor școlari, cu atât mai mult, cu cât din acest an școlar, în județul Cluj, fiecare școală beneficiază de serviciile unui psiholog școlar,” a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj, conform comunicatului.
1 comment
ce sesiuni de formare??? sunt niste schite desenate, unde te duci cu degetul de la 1 la 7 in functie de subpuncte si vezi ce ai de facut….cat timp liber au unii si cum se fac ca muncesc!!!!