Inspectoratul pentru Situații de Urgență a făcut controale în școlile din București și a aplicat 74 de sancțiuni

10.078 de vizualizări
Foto: © Boris Djuranovic | Dreamstime.com

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov făcut 36 de controale în unitățile de învățământ, înaintea începerii noului an școlar, pentru verificarea securității la incendiu.

În acest sens, în perioada 2-9 septembrie, au fost constatate 74 de deficiențe, pentru care s-au aplicat 74 de sancțiuni contravenționale, conform legii, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).

Controale în școlile din București

Pe timpul controalelor efectuate, principalele aspecte urmărite au vizat:

  • Asigurarea permanentă a condițiilor de evacuare a persoanelor;
  • Funcționarea iluminatului de securitate pentru evacuare;
  • Exploatarea corectă a centralelor termice și a coșurilor de evacuare a
  • fumului;
  • Existența și funcționarea stingătoarelor de incendiu și a rețelelor de hidranți
  • interiori;
  • Existența și funcționarea instalațiilor de detectare, semnalizare, alarmare și
  • stingere a incendiilor.

Tot cu această ocazie, dat fiind faptul că procesul electoral se va desfășura în
interiorul unităților de învățământ, au fost efectuate verificări și instruiri pe linia
securității la incendiu, pentru preîntâmpinarea eventualelor situații de urgență ce pot
apărea pe timpul procesului de votare, se mai arată în comunicatul ISU.

Foto: © Boris Djuranovic | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Învățământul profesional, obligatoriu pentru elevii care dau Evaluarea Națională anul acesta și nu obțin media de admitere 5. Comisia de Dialog Social a avizat propunerea Ministerului Educației

Elevii care intră anul acesta clasa a VIII-a, susțin Evaluarea Națională 2020 și nu obțin media 5 ar urma să fie obligați să meargă la învățământul profesional. Propunerea aparține Ministerului…
Vezi articolul

Folosirea dispozitivelor digitale în școli, pentru cel mult o oră în scop de destindere sau până în trei ore în scop de învățare, poate întări performanța elevilor la matematică. Apoi, performanța scade – analiză pe baza rezultatelor PISA 2022 / România – în topul utilizării instrumentelor digitale la școală

Când elevii folosesc telefonul mobil sau alte dispozitive digitale la școală, până la o oră în scopuri de destindere sau chiar până la trei ore în scopuri de învățare, performanța…
Vezi articolul

GHID Înscrierea în clasa pregătitoare 2023. Părinții care își înscriu copiii la altă școală decât cea de circumscripție pot bifa să le fie locul păstrat la școala de care aparțin / Răspunsuri de la Ministerul Educației la cele mai frecvente întrebări

Cele mai frecvente întrebări privind înscrierea copiilor în clasa pregătitoare 2023 au primit răspunsuri de la Ministerul Educației într-un ghid publicat miercuri pe site-ul instituției. Astfel, pot fi înscriși la…
Vezi articolul

VIDEO Cum să realizezi proiecte finanțate din bani europeni pentru școli. Ministerul Educației desfășoară un curs de formare. Ștefania Manea, secretar de stat: Vom încerca să identificăm resursele astfel încât un număr cât mai mare de profesori și de angajați ai inspectoratelor școlare să beneficieze

Ministerul Educației desfășoară în prezent un program de formare a profesorilor pentru accesarea de fonduri europene de către școli, cu experți de la Banca Mondială. Programul ar urma să fie…
Vezi articolul