Inspectoratele școlare județene și Casele Corpului Didactic intră în evaluare – a anunțat ministrul Educației, în videoconferință cu inspectorii

22.296 de vizualizări
Foto: Facebook Ministerul Educatiei
Activitatea fiecărui inspectorat școlar județean și a Caselor Corpului Didactic va face obiectul unei evaluări “în perioada imediat următoare”, le-a transmis ministrul Educației inspectorilor școlari județeni, în prima videoconferință cu aceștia. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației, care a precizat într-un comunicat de presă că “subiectele abordate au vizat inventarierea problemelor curente din învățământul preuniversitar și managementul inspectoratelor școlare”.
  • Amintim că noul ministru al Educației, Monica Anisie, a anunțat oficial ieri, în conferința de preluare a mandatului, că va organiza examene pentru cei care vor să fie inspectori școlari generali și că inspectoratele vor fi auditate atât din partea ministerului, cât și de către echipe de audit extern.

“Ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, a susținut vineri, 8 noiembrie, prima videoconferință cu inspectoratele școlare județene/ISMB”, anunță Ministerul Educației, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Subiectele abordate au vizat inventarierea problemelor curente din învățământul preuniversitar și managementul inspectoratelor școlare, respectiv situația unităților de învățământ preuniversitar în care vor fi organizate secții de votare pentru alegerile din 10 noiembrie”, precizează instituția.

Ministerul arată în comunicat că, “în cadrul acestei videoconferințe, ministrul Monica Cristina Anisie a informat că, în perioada imediat următoare, activitatea fiecărui inspectorat școlar județean, implicit activitatea Caselor Corpului Didactic, va face obiectul unei evaluări”.

Așa cum am anunțat și în declarațiile mele de presă, acest mandat este dedicat elevilor. În centrul preocupărilor mele va fi binele copilului. De asemenea, doresc și degrevarea profesorilor de componenta birocratică a activității, astfel că la începutul săptămânii viitoare vom lansa în consultare publică un proiect de debirocratizare. În acest scop, la nivelul Ministerului Educației Naționale va fi înființată o comisie formată din cadre didactice și reprezentanți ai partenerilor sociali. Această comisie va analiza propunerile tuturor celor interesați de existența unui sistem de învățământ performant“, le-a spus Monica Cristina Anisie, inspectorilor școlari județeni.

În ceea ce privește școlile și grădinițele în care vor fi organizate secții de votare pentru alegerile prezidențiale de duminică, 10 noiembrie, Ministerul Educației anunță că numai în București cursurile a aproximativ 70% dintre școli sunt scurtate în zilele de vineri, 8 noiembrie și luni, 11 noiembrie, pentru organizarea secțiilor în școli, în timp ce “în restul țării procesul instructiv-educativ se desfășoară normal”.

Amintim că cel mai recent examen pentru inspectorii școlari generali a fost organizat în 2016, când Anisie era secretar de stat.

Citește și:

 

 

 

 


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Imagini tulburătoare filmate de o educatoare care lovește un copil pe motiv că refuză să taie fructe pe farfurie / Inspectorul școlar: Educatoarea a fost dată afară din învățământ în această dimineață

Imaginile cu comportamentul violent al educatoarei de la o grădiniță din Fetești, județul Ialomița, au fost filmate chiar de către cadrul didactic și au fost publicate pe Facebook de către…
Vezi articolul

Competiție pentru studenți: “România fără dosar” – hackaton pentru realizarea unor soluții de digitalizare pentru reducerea birocrației

Studenții din toată țara sunt invitați să înscrie soluțiile lor pentru debirocratizarea și simplificarea proceselor administrative în instituții publice într-un hackaton studențesc organizat de Universitatea din București. Evenimentul, intitulat “România…
Vezi articolul

Noile examene de admitere la liceu vor fi susținute de elevii care intră clasa a V-a în anul școlar 2023-2024, “dacă legea educației va fi adoptată de Parlament până la finele acestui an”. Ministrul Deca anunță că examenul de admitere la Colegii este în continuare “luat în calcul”

“Pentru admiterea la liceu ne dorim o soluție care să dea liceelor și o autonomie în a selecta în funcție de profil, dar să țină cont de nevoile de echitate”,…
Vezi articolul
Diferențe majore rural-urban în rezultatele Evaluării Naționale

Protecția la incendiu și reducerea concentrației de radon, gaz radioactiv, nu sunt prevăzute în proiectul de finanțare lansat de Ministerul Mediului pentru ca școlile și grădinițele să fie reabilitate termic, deși sunt obligatorii prin legislație

Nicio condiție pentru protecția la incendiu a școlilor și grădinițelor și nici pentru reducerea expunerii copiilor la gazul radioactiv radon în sălile de clasă nu este prevăzută în Ghidul de…
Vezi articolul