Inspectorul școlar pentru Arte – Muzică și Educație muzicală de la Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), Georgeta Aneta Băcioiu, a fost eliberată din funcție, potrivit surselor Edupedu.ro. Este prima măsură luată după dezvăluirile făcute de Edupedu.ro despre cazul de nepotism de la faza zonală a Olimpiadei de Muzică unde profesorul de clarinet Petrișor Cristian, de la Colegiul Național ”Dinu Lipatti” din București, a fost membru în comisia de evaluare care l-a jurizat printre alții și pe fiul său.
Informația a apărut în condițiile în care Edupedu.ro a scris despre situația de încălcare a regulamentului de la faza zonală a Olimpiadei de Muzică – București, susținută la Colegiul Național ”Dinu Lipatti” din Capitală între 7 și 10 martie. Mai exact, profesorul Petrișor Cristian a făcut parte din subcomisia ”Suflători – Lemne și instrumente populare”, care l-a notat, printre alții, și pe fiul său de la gimnaziul aceluiași liceu.
Acest lucru este interzis de metodologia-cadru de organizare a olimpiadelor care precizează, la articolul 23, că ”nu pot fi membri ai comisiilor de organizare şi evaluare şi de soluţionare a contestaţiilor, respectiv ai Comisiei centrale a olimpiadei, cadrele didactice care au în competiţie rude şi afini până la gradul al III – lea inclusiv”.
- Conform deciziei nr. 673 de constituire a comisiei de la olimpiadă, semnată pe 2 martie de inspectorul școlar general din București Vlad Drinceanu și consultată de Edupedu.ro, inspectoarea Georgeta Băcioiu a fost președintele executiv al comisiei de la faza zonală a Olimpiadei de Muzică.
Citește integral ancheta aici.
Edupedu.ro a scris recent și despre cum cazul de nepotism a fost mușamalizat de Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB). Instituția a avut pe masă situația, semnalată de mai mulți profesori participanți la competiție, după cum arată un document primit la redacție după publicarea articolului despre situația de incompatibilitate de la faza zonală – București a Olimpiadei de Muzică 2023. Ce a făcut ISMB când a aflat de caz? Le-a transmis celor care au sesizat că nu era treaba lor și că vicepreședintele comisiei ar fi trebuit să gestioneze situația, fără să anunțe măsuri pentru președintele comisiei de olimpiadă, Teodora Bentz, inspector școlar general adjunct la ISMB sau pentru profesorul de clarinet Petrișor Cristian. – detalii aici
Este prima măsură luată în acest caz de către autorități. Conform secretarului de stat Florian Lixandru, în responsabilitatea căruia sunt desfășurarea și organizarea olimpiadelor și concursurilor naționale școlare în acest an școlar, ar fi trebuit să fie făcută, la nivel de inspectorat școlar, o comisie de cercetare, după cum declara el în timpul anchetei, pentru Edupedu.ro.
„Conform regulamentului, fiecare membru din comisia de concurs trebuia să completeze o declarație prin care declara ca nu are rude în concurs. Fiind vorba de etapa zonală, responsabilitatea pentru solicitarea acestei declarații revine președintelui comisiei județene, numit de către inspectorul școlar general. (…) La noi la minister nu a ajuns o astfel de sesizare”, preciza Lixandru în urmă cu o săptămână.
Foto: © Vladek | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.
4 comments
Jale este in toată România!
Florian Nemes
Doamna Bacioiu ramane o Doamna prin toata munca de calitate, prin educatie si bun simt, prin doctoratul ADEVARAT pe care-l detine , ca si prin cartile de specialitate publicate. Indiferent de context, unui om trebuie sa-i multumesti pentru lucrurile bune si efortul depus. Astept reactiile colegilor, de prea multe ori tacuti si discreti uneori pana la nepasare. Personal, spre deosebire de cei gata sa blameze, stiind despre ce vorbesc, ii multumesc sincer.
Bună seara! Ma numesc Anca.Sunt o absolventa a Liceului Dinu Lipatti.Aveti dreptate,domnul Nemes,indiferent de context unui om trebuie sa i multumesti daca a facut fapte bune.
O cunosc si eu pe doamna Bacioiu,am colaborat.N am mai întâlnit-o de multi ani,dar îmi amintesc firea dumneaei blândă.Daca nu ma înșel dumneaei organiza concerte prin proiectul”Europa prin muzica ” ,nu sunt sigura..Va salut cu respect!
Dacă acest abuz ar fi singurul. Dacă se poate verifica catedra de Jazz muzică ușoară de la George Enescu din București, v-ați lua cu mâinile de cap ce nepotism în rândul profesorilor de la acestă catedra . Pregătirea profesionala a acestora. JALE.