Înscrierile la Titularizare încep pe 9 iulie, anunță ministrul Monica Anisie

23.376 de vizualizări
Ministrul Educației Monica Anisie a confirmat informația că proba scrisă la Titularizare va avea loc pe 29 iulie, așa cum Edupedu.ro a anunțat încă de pe 2 iulie. De asemenea, înscrierile încep pe data de 9 iulie, adică de joia viitoare, a mai declarat ministrul la TVR.

De joi, 9 iulie, candidații își pot depune dosarele.

„Examenul de Titularizare se va susține în data de 29 iulie, tot în condiții speciale.

Trebuie să spunem că a fost legea 55 prin care erau interzise aceste concursuri, prin urmare ar trebui să suspend acest proces de realizarea a concursului titularizare pentru profesori.

A fost promulgată lege acum, o altă lege, de către președintele României Klaus Iohannis și putem să susținem acest examen .

Ordinul cu calendarul a fost aprobat și începând cu data de nouă iulie candidații își pot depune dosarele”, a explicat ministrul Educației.

Reamintim că anul acesta concursul național de Titularizare a fost suspendat pe 17 iunie prin ordin de ministru, după ce Legea 55/2020 prevedea că nu se pot organiza concursuri de angajare în instituțiile publice în perioada stării de alertă.

Titularizarea poate fi organizată după publicarea în Monitorul Oficial a unei legi adoptate de Senat pe 26 iunie, promulgată pe 3 iulie de președintele Klaus Iohannis. Ce prevede legea:

  • „Pe durata stării de alertă, în instituțiile și autoritățile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante, cu excepția celor prevăzute la alin. (1) și (2), precum și la art. 11 și 12, precum și a posturilor de predare vacante din unitățile de învățământ preuniversitar și a posturilor și funcțiilor vacante din instituțiile de învățământ superior, institutele de cercetare, Academia Română și academiile de ramură.”

Deblocarea angajărilor vine la două săptămâni după ce pe 17 iunie ministerul Educației a suspendat toate etapele concursului de Titularizare din 18 iunie încoace.

Proba scrisă de la Titluarizare va fi miercuri, pe 29 iulie, la o săptămână de la proba scrisă pentru Definitivat, organizată pe 22 iulie, așa cum Edupedu.ro a scris încă de joi.

În acest moment concursul are o întârziere de trei săptămâni în privința demarării înscrierilor, care ar fi trebuit să înceapă pe data de 18 iunie, iar acestea vor începe pe 9 iulie. Decalarea termenului probei scrise este însă de doar două săptămâni (de pe 15 iulie, pe 29 iulie) așa că cel mai probabil anumite etape precedente probei scrise pe vechiul calendar vor fi comasate sau eliminate.

Calendarul înscrierilor ar urma să fie publicat în curând în Monitorul Oficial.

Foto: gov.ro


6 comments
  1. Ok, multumesc pentru raspuns. Daca vrem sa candidam pe mai multe judete, ne trebuie un singur dosar si apoi sa facem cerere pentru un post din alt judet? Am inteles eu corect?

  2. As vrea sa stiu daca inscrierile la examenul de titularizare se pot face depunand un dosar electronic. As vrea sa stiu cu certitudine lucrul asta, pentru ca nu am inteles foarte clar din textul anterior.

    1. Suntem multi care vrem să știm dacă ne putem completa dosarul pentru titularizare cu acte in format electronic sau depune dosarele in format electronic.

    2. Bună ziua, vreau sa știu dacă putem depune dosarele ptr. Titularizare fără a completa o cerere on line înainte. Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesori folosiți în campania electorală. Surse: PNL a chemat prin inspectori școlari peste 2.000 de profesori la un eveniment de campanie organizat de Monica Anisie, la care cadrelor didactice le-a vorbit candidatul la prezidențiale Nicolae Ciucă / Monica Anisie: Invitația a fost publică

PNL a folosit autoritatea mai multor inspectori școlari de la București pentru a chema la un eveniment de campanie electorală profesori din Capitală, au declarat pentru G4Media.ro și Edupedu.ro surse…
Vezi articolul

VIDEO Cîmpeanu, despre salariile profesorilor: Mi se pare greșit să fie acordate creșteri salariale otova, trebuie date pe anumite criterii de performanță. Nu neapărat pe excelență sau elitism, este mult mai greu sa duci un elev de la nota 5 la nota 6, decât să-l duci de la 9 la 10

Mi se pare greșit să fie acordate creșteri salariale otova, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a declarat la Digi24 că aceste creșteri pe care le va propune să fie…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ „Pe această ofertă, mâine va fi grevă generală” – Marius Nistor, FSE, după negocierile de la Guvern / Ce se întâmplă cu încheierea anului școlar, examenele? Simion Hăncescu, FSLI: Guvernul trebuie să răspundă la această întrebare, nu noi

Oferta Guvernului îi nemulțumește pe liderii sindicali care au fost prezenți la negocierile de la Palatul Victoria duminică după-amiaza. Marius Nistor și Simion Hăncescu, președinții federațiilor sindicale, au anunțat că,…
Vezi articolul