Înscrieri modulul psihopedagogic 2024-2025. Studenții de anul I de la Universitatea din București care vor să devină profesori își depun dosarele online până pe 17 octombrie / Admiterea – pe bază de scrisoare de motivație

Foto: © Wave Break Media Ltd | Dreamstime.com

Studenții de anul I de la facultățile Universității din București (UB) care vor să devină profesori se pot înscrie până pe 17 octombrie la cursurile pentru modulul psihopedagogic – nivel 1, organizate de Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic (DPPD), se arată într-un anunț de vineri, 4 octombrie.

Înscrierea se realizează exclusiv online prin formular, începând de luni. Studenții trebuie să încarce o scrisoare de motivație pentru a trece procesul de admitere.

Studenții care primesc confirmarea că sunt admiși vor trebui să confirme locul la modulul psihopedagogic la secretariatul Facultății de psihologie și Științele Educației (FPSE) și să prezinte mai multe documente precum cartea de identitate, certificatul de naștere, diploma de bacalaureat.

De la Facultatea de Psihologie provin profesorii care vor preda cursurile și seminarele de psihologia educației, pedagogie și didactică în facultățile de Matematică-Informatică, Fizică, Chimie, Geografie, Litere etc. ale UB.

Modulul psihopedagogic este plătit suplimentar de ministerul Educației. Conform unei analize Edupedu.ro, anul universitar trecut au fost 32.000 de locuri la acest modul care le permite înscrierea absolvenților la concursul de Titularizare pentru a deveni profesori. La concursul de Titularizare din vară, doar 5.557 de absolvenți de licență, masterat și licee pedagogice din promoția curentă au fost prezenți la concurs.

FOTO DOCUMENT Anunțul de înscriere la modulul psihopedagogic nivel I (clasele V-X):

Iată ce vor învăța studenții care se înscriu la modulul psihopedagogic 2024-2025 UB, în cazul în care au o dublă specializare, cum este cazul Facultăților de Limbi și Literaturi Străine și de Litere:

NIVELUL  I (INIȚIAL) – 35 de credite

Anul I

1. Psihologia educaţiei – sem. I 5 credite
2. Pedagogie I:

Anul II

3. Pedagogie II:

4. Didactica specializării A – sem. II 5 credite

Anul III

5. Didactica specializării B – sem. I 5 credite
6. Practică pedagogică (în învățământul preuniversitar obligatoriu) – specializarea A – sem. I 3 credite
7. Instruire asistată de calculator – sem. II 2 credite
8. Managementul clasei de elevi – sem. II 3 credite
9. Practică pedagogică (în învățământul preuniversitar obligatoriu) – specializarea B – sem. II 2 credite

Examen de absolvire: Nivelul I – 5 credite”.

Potrivit anunțului de la Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic al Universității din București:

Foto: © Wave Break Media Ltd | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Statul plătește suplimentar 56 de universități de stat și particulare, în acest an, ca să formeze peste 32 de mii de viitori profesori. Cea mai mare creștere față de anul universitar precedent e la Universitatea din Oradea – 700 de locuri în plus
Exit mobile version