Înscrieri deschise pentru studenţii, masteranzii și doctoranzii cetăţeni români în programul Elie Wiesel Study Tour, anunță American Councils for International Education Romania

126 de vizualizări
Foto: American Councils
American Councils for International Education Romania invită studenţii, masteranzii și doctoranzii cetăţeni români cu vârste între 20 și 27 de ani să candideze pentru a participa la programul Elie Wiesel Study Tour care va avea loc în perioada 25 august – 4 septembrie 2024, potrivit unui comunicat de presă.

Vor fi oferite 15 burse ce acoperă costurile participării: cazare, mese în regim de demi-pensiune, vizite în locuri reprezentative pentru tematica abordată, precum și materiale promoţionale.

Programul tematic Elie Wiesel Study Tour, aflat la cea de-a șaptea ediţie, este finanţat de către Ambasada Statelor Unite în România, Institutul Polonez din București, Ambasada Republicii Federale Germania în România și Ambasada Statului Israel în România și își propune să ofere studenţilor interesaţi de tematica drepturilor omului și de istoria Holocaustului ocazia de a înţelege mai multe despre aceste subiecte și de a aprofunda cunoștinţele deţinute.

Ediţia din acest an va include vizite la Casa Memorială Elie Wiesel, Cartierul Evreiesc din Budapesta, Memorialul „Pantofi de-a lungul promenadei Dunării”, Complexul Muzeal Auschwitz-Birkenau, Cartierul Evreiesc Kazimierz din Cracovia și Fabrica lui Schindler. Participanţii vor avea parte de activităţi diverse de tip team building, dezbateri, ateliere de lucru şi sesiuni de informare.

Pe toată durata vizitei de studiu, grupul va fi însoţit de un profesor de specialitate care le va oferi toate informaţiile cu privire la locurile vizitate, va facilita dezbateri tematice și îi va provoca să își dezvolte gândirea critică. După finalizarea programului, fiecare dintre cei 15 participanţi vor organiza o activitate de diseminare a informaţiilor dobândite în facultatea sau comunitatea din care provin.

Criterii de eligibilitate

  • Programul este deschis studenţilor, masteranzilor și doctoranzilor care îndeplinesc următoarele condiţii cumulative:
  • au cetăţenie română;
  • au minim 20 ani și maxim 27 de ani împliniţi în momentul începerii programului (25 august 2024);
  • sunt actualmente studenţi, masteranzi sau doctoranzi în mediul rural sau urban, în ţară sau în străinătate, la orice profil de studiu;
  • au un nivel avansat de cunoștințe în limba engleză; 
  • demonstrează interes faţă de tematica programului;
  • sunt dispuși să organizeze minim o activitate de diseminare la final (articol, interviu, conferinţă locală etc.).

În urma evaluării aplicaţiilor organizatorii vor selecta un număr de 15 participanţi. Cei interesaţi se pot înscrie online până pe data de 5 iulie 2024, completând formularul disponibil aici: https://forms.office.com/r/TWDEr8SLvD

Informaţii complete despre program sunt disponibile pe https://www.romania.americancouncils.org/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

FSE „Spiru Haret” va demara proteste dacă nu se revine asupra cifrelor de școlarizare, care „vor duce la creșterea abandonului școlar”

„Cifrele de școlarizare trimise către inspectorate vor conduce la creșterea abandonului școlar”, iar dacă ministerul Educației „nu va reveni asupra actului normativ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” va demara…
Vezi articolul

Fostul ministru PSD al Sănătății, Florian Bodog, care și-a pierdut titlul de doctor pentru că a plagiat aproape integral teza, nu va mai fi profesor asociat la UMF Cluj. Rector: Probabil că nu o să îi mai oferim un contract, deși pe noi ne-ar ajuta să avem un profesor aici

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Anca Dana Buzoianu, a recunoscut că universitatea i-a oferit un contract de profesor asociat fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog, deși acestuia…
Vezi articolul

Material susținut de Nextlab.tech

Cum introducem inteligența artificială în școli? INTERVIU Profesoara Yiran Zhao, expert OECD: Ca să le dăm cu adevărat putere profesorilor atunci când promovăm tehnologiile AI, cheia este să gândești din perspectiva profesorului

Cum introducem inteligența artificială în școli și licee? „Primul lucru la care se va gândi un profesor când îi vei spune că poate folosi inteligența artificială pentru învățare personalizată va…
Vezi articolul

Universitatea din București plănuiește un master de comunicare a științei, anunță prorectorul Sorin Costreie: “Ceea ce ar trebui să fie educația când își dă mâna cu știința și cultura”

Universitatea din București pregătește un master de comunicare a științei, care ar fi o premieră în România și care ar urma să fie dezvoltat cu parteneri internaționali, potrivit prorectorului Universității,…
Vezi articolul